Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 10 t/m 18 van in totaal 384 berichten.

Is jouw tuin klaar voor de vorst?

28 november 2019

De winter is in aantocht en dan neemt ook de kans op nachtvorst toe. Is jouw tuin klaar voor de vorst? Wij geven jou enkele handige tips zodat je de nodige maatregelen kunt nemen.

Herinrichten Visvijver de Hering

04 november 2019

Midden in de Schinveldse bossen ligt Visvijver de Hering. Deze vijver wordt gevoed met water uit de Ruischerbeek. Echter door de grote oppervlakte van deze vijver verdampt er veel water en is er meer verdroging van het gebied. RANOX kreeg van Vereniging Natuurmonumenten de opdracht deze visvijver natuurlijker in te richten, het wateroppervlak te verkleinen en de vijver af te koppelen van de beek zodat er minder water in dit prachtige natuurgebied verdampt.

Leerlingen Citaverde Roermond verbeteren de biodiversiteit met bloemrijke GreentoColour®-beplanting

25 oktober 2019

Vierdejaars leerlingen van de hoveniersopleiding aan het Citaverde College in Roermond maken als onderdeel van het examen een proeve van bekwaamheid. De opdracht van het schooljaar 2018/2019 was de voortuin van het Citaverde aanplanten met biodiverse GreentoColour®-beplanting van Griffioen. In de lente werd deze opdracht uitgevoerd onder begeleiding van docent Paul Wolters en hovenier Rob Theelen van Jonkers hoveniers.

Tuintip: Planten scheuren

21 oktober 2019

Heb je planten in jouw tuin staan die niet meer zo vitaal en groeikrachtig zijn? De plant scheuren kan een goede manier zijn om jouw plant te verjongen én te vermeerderen. Zonder extra uitgaven, is jouw tuin zo weer een paar mooie, vitale planten rijker!

Bezoek de Eikenprocessierups-roadshow

07 oktober 2019

RANOX Natuuraannemer organiseert in november vier mini-symposia rondom de natuurlijke beheersing van de Eikenprocessierups in Zwolle, Roermond, Dordrecht en Velp. Tijdens deze 'eikenprocessie-roadshow' worden er drie presentaties over actuele thema's rondom de natuurlijke beheersing van de Eikenprocessierups.

Een strakke levende tuin

04 oktober 2019

Afgelopen zomer kon de familie Aarts uit Tegelen volop genieten van een volgroeide, bloeiende en levende tuin. In het voorjaar van 2018 lieten zij Jonkers zowel hun voor- als achtertuin geheel renoveren. De organische ronde vormen in de oorspronkelijke tuin, maakten plaats voor een eenvoudig strak ontwerp.

Top 5 herfstbloeiers

01 oktober 2019

De herfst assosieren we vooral met afstervende planten en kale bomen. Toch zijn er genoeg planten die in de herfst nog prachtig bloeien en jouw tuin een vrolijke en kleurrijke uitstraling kunnen geven. Wij zetten onze top 5 herfstbloeiers voor jou op een rij!

Wijk Donderberg Roermond verrijkt met biodiverse beplanting

30 september 2019

In de herfst en winter van 2018/2019 heeft Jonkers in de Roermondse wijk Donderberg plantvakken aangelegd, die vervolgens in maart met onderhoudsarme GreentoColour®-beplanting zijn aangeplant.

De najaarsbeurt: laat bladeren en snoeiafval nog even liggen

18 september 2019

Weet je dat het helemaal niet zo erg is als je afgevallen bladeren en afgestorven plantenresten gedurende de winter laat liggen. Wanneer je tijdens de najaarsbeurt al dit organisch materiaal bij elkaar veegt en weghaalt, verdwijnen namelijk veel waardevolle voedingsstoffen uit jouw tuin, waardoor het bodemleven verschraalt.