Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 10 t/m 18 van in totaal 408 berichten.

Fruitbomen snoeien in september

31 juli 2020

Om te zorgen voor een goede groei van je fruitbomen, dien je ze regelmatig te snoeien. De beste periode om steenfruit te snoeien is vlak na het plukken in september of na de bloei in mei. Vruchtbomen als peren, appels en pruimen kunnen in de winter gesnoeid worden.

Tips voor een klimaatbestendige tuin

02 juli 2020

Dit jaar beleefden we de droogste lente ooit. En de voorspellingen zijn dat dit steeds vaker voor zal komen. De Limburger vroeg aan Bas Janssen van Jonkers welke tips hij heeft voor een klimaatbestendige tuin.

Droomhuis omringd door parkachtige tuin

29 juni 2020

De familie Michorius kocht aan de Oude Venloseweg een bouwkavel waarop ze hun droomhuis bouwden. Rondom dit huis ligt ruim 1500 m2 grond die Jonkers om mocht vormen tot een verrassende tuin met een parkachtige uitstraling.

Eikenprocessierups natuurlijk beheersen met Heem

23 juni 2020

De laatste tijd is hij weer erg actief: de eikenprocessierups. De afgelopen jaren is er veel geprobeerd om deze rups te bestrijden. Wij geven de voorkeur aan een duurzame oplossing, namelijk deze rups beheersen met veel inheemse insectensoorten en koolmeesjes. Door ervoor te zorgen dat je deze dieren aantrekt met de juiste bloemen rondom de eikenbomen beheers je deze rups op een natuurlijke manier!

Jonkers stapt over op HVO

23 juni 2020

Om onze aarde minder te belasten, is Jonkers in juni overgestapt op Neste My Renewable Diesel. Dit betekent dat vanaf nu de helft van alle bedrijfswagens van Jonkers die op diesel rijden, worden volgetankt met een milieuvriendelijkere variant diesel, ook wel HVO genoemd. HVO is een synthetische diesel die 90% minder CO2 uitstoot.

Fontys Hogeschool Eindhoven kiest voor revolutionair waterretentiedak met Smart Flow Control

22 juni 2020

Het nieuwe gebouw R10 op de campus Rachelsmolen van Fontys Hogescholen in Eindhoven is door Jonkers Daktuinen voorzien van een Optigrün Retentiedak. Op dit groen-blauw dak kan dankzij een revolutionair systeem onder de vegetatie 71 liter hemelwater per m2 geborgen worden. Dit water wordt vervolgens benut voor beplanting, verdamping, koeling en biodiversiteit.

Wageningen University & Research gaat voor groenste parkeergarage

01 juni 2020

In de campusontwikkeling van Wageningen University & Research (WUR) speelt vergroening een grote rol. In maart 2018 werd op de campus een nieuwe parkeergarage geopend. Het streven is dat dit de groenste parkeergarage van Nederland gaat worden. Jonkers realiseerde samen met Van de Haar Groep het groen rondom, tegen en óp het nieuwe gebouw. Nu gaan we terug om te kijken naar het resultaat.

Aandacht voor biodiversiteit op Wereld Milieu Dag

22 mei 2020

Sinds 1974 wordt op 5 juni de World Environment Day georganiseerd. Deze dag is in het leven geroepen om bedrijven, overheden en individuen bewust te maken van de actuele milieuproblemen. Het thema van de Wereld Milieu Dag is dit keer: biodiversiteit.

Kies voor een leefbaar stadsklimaat met groene steden

22 mei 2020

Bomen en ander groen in de stad hebben positieve invloed op onze leefomgeving. En daar is steeds meer behoefte aan, want door de huidige klimaatverandering warmen steden steeds meer op (urban heat island effect). Wij vroegen aan Tim van Hattum, Programmaleider Klimaat aan de Wageningen University & Research, wat we kunnen doen om de negatieve effecten van de klimaatverandering te verminderen.