Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 10 t/m 18 van in totaal 429 berichten.

Muzikant kiest voor bloemrijke biodiverse tuin voor bijen

22 november 2021

In het buitengebied van Raamsdonk woont een muzikant die houdt van rust en natuur. Zijn terrein is ruim een halve hectare groot en biedt ruimte voor een woonhuis, een tuinhuis en een natuurlijke vijver. Het woonhuis is omringd door een cultuurlijke tuin, de rest van het terrein is bewust ingericht met inheemse bloemrijke kruiden voor bijen.

Persoonlijke groei met een veelzijdige stage bij Jonkers

25 oktober 2021

Bij Jonkers vinden we het belangrijk dat jongeren die het vak leren ook praktijkervaring kunnen opdoen. Daarom verwelkomen wij elke studiejaar meerdere stagiaires. En omdat wij diverse specialismen in huis hebben, kunnen wij een super afwisselende leerplek aanbieden. Denk aan ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen en daktuin, het bevorderen van de biodiversiteit én het vergroenen van steden.

Klant volledig ontzorgd dankzij integrale aanpak terreinrenovatie

25 oktober 2021

Aan de Drie Decembersingel in Blerick ligt het hoofdkantoor van de Zorggroep. Toen de Zorggroep dit pand aankocht, was het buitenterrein toe aan een grondige renovatie. Het afwateringssysteem functioneerde niet meer en de Zorggroep had meer parkeergelegenheid nodig voor personeel en bezoekers. Ook mochten de parkeerplaatsen omgeven worden door groen. Jonkers kreeg de opdracht, en samen met Joop Goossens Civiele Techniek vlogen zij deze renovatie integraal aan.

Aanleg sedumdak op levend gebouw AFAS Experience Center

04 oktober 2021

Bij het nieuwe hoofdkantoor van het AFAS Experience Center in Leusden heeft Jonkers daktuinen vorig jaar in opdracht van ZND-dakbedekkingen 1200 m2 sedum op het dak aangelegd. AFAS gelooft dat positieve medewerkers de sleutel zijn tot succes. Daarom stond bij het ontwerpen van het AFAS Experience Center een groene beleving centraal.

Goed voorbereid de winter in dankzij de najaarsbeurt

01 oktober 2021

In oktober zie je duidelijk aan jouw tuin dat de winter bijna aanbreekt. Bladeren vallen nu van de bomen en liggen op de grond. Ook zijn veel vaste planten afgestorven en zie je nu goed waar onkruid staat. Voor een optimale conditie van jouw tuin is onderhoud belangrijk. Weet je niet precies welke tuinklussen nu uitgevoerd kunnen worden? Dan is een najaarsbeurt door Jonkers een uitkomst! Mevrouw van der Meer uit Venlo weet hier alles van.

Top 5 bomen in herfstkleuren

14 september 2021

In de herfst zie je prachtige kleuren in de natuur verschijnen. Dat nodigt uit voor een ontspannende wandeling door het bos of op de hei. Wij zetten vijf bomen die prachtig verkleuren in de herfst voor je op een rij. Maak kennis met de Rode esdoorn, de prehistorische Japanse notenboom, de Chinese vernisboom, het Krentenboompje en als laatste de Amberboom.

Gemeente Boxmeer bevordert de biodiversiteit in stedelijk gebied

06 september 2021

De gemeente Boxmeer is een vooruitstrevende gemeente op het gebied van biodiverse én klimaatadaptieve maatregelen. Een mooi voorbeeld waarin beide maatregelen optimaal zijn toegepast is het Hoogkoorplein in Boxmeer. Het hele plein werd opnieuw ingericht en aangeplant door Jonkers met bloemrijke en biodiverse planten. Hierbij koos de gemeente voor het Bonte Berm-concept en voor bloemrijke onderhoudsarme vaste planten van GreentoColour®.

Lezing over de voordelen van een wadi

01 september 2021

Steeds vaker komt het voor dat het rioolstelsel overbelast wordt door hevige regenval. Daarnaast wordt onze grond ook steeds droger. Waar vroeger maatregelen werden genomen om water zo snel mogelijk af te voeren naar het riool of naar de grote rivieren, is het tegenwoordig een uitdaging om het water terug in de bodem te krijgen om uitdroging te voorkomen. Waterklare tuinen zijn hiervoor een oplossing, maar ook wadi’s helpen mee om meer vocht in onze bodem te krijgen.

Gemeente Boxmeer neemt vooruitstrevende klimaatadaptieve maatregelen

23 augustus 2021

De gemeente Boxmeer is een vooruitstrevende gemeente op het gebied van klimaatadaptieve én biodiverse maatregelen. Een mooi voorbeeld waarbij beide maatregelen optimaal zijn toegepast is het Hoogkoorplein in Boxmeer. Onder dit plein liet de gemeente in 2020 vijf bergingskelders bouwen om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Ook werd het hele plein opnieuw ingericht en aangeplant door Jonkers met bloemrijke en biodiverse planten.