Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 100 t/m 108 van in totaal 408 berichten.

Vuursteenmijn weer veilig en beleefbaar dankzij diervriendelijk onderhoud door RANOX

04 september 2018

In de gemeente Eijsden-Margraten ligt een prehistorische vuursteenmijn, echter hier was tot voor kort nog maar weinig van te zien. RANOX natuuraannemer gaf de vuursteenmijn een grote diervriendelijke onderhoudsbeurt.

Maak je tuin bestendig tegen toekomstige hittegolven

04 september 2018

Deze zomer is het uitzonderlijk lang heet en droog geweest. De gevolgen zijn goed te zien in de natuur om ons heen: veel bomen en struiken krijgen nu al herfstkleuren en laten hun bladeren vallen. Bart Jonkers geeft enkele tips hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw tuin beter bestand is tegen soortgelijke hittegolven in de toekomst.

Plant van de maand september: Ligustrum ovalifolium

01 september 2018

De Ligustrum ovalifolium wordt ook wel de Haagliguster genoemd. Deze semi wintergroene haagplant heeft mooie diepgroene bladeren en bloeit met witte pluimen. De plant zorgt niet alleen voor een mooie haag, maar ook voor veel vogels in jouw tuin.

Bewoners realiseren bloemrijke wadi bij Beckershof in Leunen

11 juli 2018

In Leunen is in 2008 een nieuwe straat aangelegd met elf woningen genaamd Beckershof. De omwonenden hebben samen met de gemeente en Jonkers een wadi gerealiseerd.

Kies ook voor een waterklare buitenruimte!

11 juli 2018

Door klimaatveranderingen krijgen we steeds vaker te maken met wateroverlast en droogte. Gemeenten, bedrijven en particulieren kunnen essentiële maatregelen nemen. Jonkers is partner van Waterklaar en adviseert, begeleidt en realiseert voor iedereen waterklare oplossingen!

Dakbegroeiing op losliggend dakbedekkingssysteem

11 juli 2018

Jonkers is gestart met de aanleg van dakbegroeiing bij het nieuwe Moxy hotel in Düsseldorf. De dakbedekking die onder de dakbegroeiing ligt is losliggend. Dat zorgt voor extra uitdaging.

Voorkom uitdroging, plaats een wadi!

11 juli 2018

Het is tegenwoordig een uitdaging om het water terug in de grond te krijgen om uitdroging te voorkomen. Wadi’s helpen voor voldoende vocht in onze bodem.

Aangenaam: Roy Peeters Allround hovenier

11 juli 2018

Jonkers is altijd op zoek naar hoveniers die allround inzetbaar zijn. Roy Peeters is allround hovenier bij Jonkers sinds april. In twee maanden tijd heeft hij al veel gezien en geleerd bij ons.

Plant van de maand juli: Gele lis - Iris pseudacorus

03 juli 2018

De Iris pseudacorus, beter bekend als de gele lis, is een voor het oog bekende oeverplant. Deze inheemse oeverplant staat ook graag langs vijvers. De vrolijke gele bloemen en mooie groene bladeren zorgen dat het er langs iedere vijver zomers uitziet.