Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 100 t/m 108 van in totaal 373 berichten.

Opgeknapt graf legendarische ceremoniemeester Jocus

02 februari 2018

Tijdens de Venlose vastelaovend loopt de ceremoniemeester van Jocus altijd voorop. Een van de meest legendarische ceremoniemeesters van Jocus was Bertus Hummel. Zijn graf op de begraafplaats in Venlo werd het afgelopen jaar opgeknapt.

Plant van de maand: Chinees klokje

01 februari 2018

De bloemen van het Chinees klokje bloeien op het kale hout. In februari is dit één van de vroegst bloeiende heesters in Nederland. Daarom bekronen wij deze heester als plant van de maand februari!

Breng een stukje natuur terug met een intensieve daktuin

01 februari 2018

Jonkers daktuinen is gespecialiseerd in het realiseren van een groene omgeving op daken. Zo brengen wij een stukje natuur terug binnen de stedelijke omgeving. Diverse onderzoeken tonen bovendien aan dat een groene omgeving een positieve bijdrage levert aan de productiviteit en creativiteit van medewerkers.

Aanplant Kasteelsingel in Weert

23 januari 2018

De gemeente Weert kiest sinds 2016 heel bewust voor biodiversiteit in openbaar groen. Dit komt tot uiting in grote borders en plantsoenen die aangeplant worden met onder andere kleurrijke GreentoColour®-beplanting (G2C®).

Groene oase boven centrumdrukte Valkenburg

17 januari 2018

Het centrum van het Zuid-Limburgse plaatsje Valkenburg onderging de afgelopen jaren een transformatie. In 2013 werd gestart met de bouw van een parkeergarage, winkelruimten en appartementen. Jonkers daktuinen realiseerde in de zomer van 2016 de daktuin die voor de bewoners een groene oase biedt boven de drukte van het centrum.

Aangenaam: Bas Janssen

16 januari 2018

De projectleiders van Jonkers hoveniers zijn verantwoordelijk voor diverse projecten, van calculatie tot oplevering. Om hen te ondersteunen is in augustus Bas Janssen aangenomen. Hij houdt zich all round bezig met het calculeren en voorbereiden van projecten. Een welkome aanvulling voor de binnendienst.

Twee maatregelen voor een waterklare tuin

09 januari 2018

Deze filmpjes laten het afkoppelen van regenwater in de praktijk laten zien. Hiermee wordt het rioolstelsel minder belast, wordt wateroverlast voorkomen en komt het regenwater ten goede aan de beplanting in jouw tuin.

Vogelkers verwijderen met paarden

08 januari 2018

In sommige gebieden kunnen we, vanwege de kwetsbare soorten die in deze gebieden voorkomen, niet met zware machines in het bos werken. In samenwerking met RANOX natuuraannemer kreeg we in het Brunssummerheide gebied de opdracht om Amerikaanse vogelkers uit het bos te verwijderen. Dit hebben we gedaan met behulp van paarden omdat deze minder impact hebben op de aanwezige beschermde soorten.

Aangenaam: Peter Maessen

08 januari 2018

Peter  Maessen  is werkzaam bij Jonkers hoveniers sinds 1977. In 2006 richtte Jonkers hoveniers een tweede BV op: Jonkers daktuinen. Daar werd Peter projectleider daktuinen. Dat werk doet hij hij nog steeds met veel plezier.