Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 100 t/m 108 van in totaal 403 berichten.

Voorkom uitdroging, plaats een wadi!

11 juli 2018

Het is tegenwoordig een uitdaging om het water terug in de grond te krijgen om uitdroging te voorkomen. Wadi’s helpen voor voldoende vocht in onze bodem.

Aangenaam: Roy Peeters Allround hovenier

11 juli 2018

Jonkers is altijd op zoek naar hoveniers die allround inzetbaar zijn. Roy Peeters is allround hovenier bij Jonkers sinds april. In twee maanden tijd heeft hij al veel gezien en geleerd bij ons.

Plant van de maand juli: Gele lis - Iris pseudacorus

03 juli 2018

De Iris pseudacorus, beter bekend als de gele lis, is een voor het oog bekende oeverplant. Deze inheemse oeverplant staat ook graag langs vijvers. De vrolijke gele bloemen en mooie groene bladeren zorgen dat het er langs iedere vijver zomers uitziet.

Top 5 bloeiers voor bijen!

06 juni 2018

De helft van de bijensoorten in Nederland zijn bedreigd. En dit terwijl we bijen hard nodig hebben voor de bestuiving van onze bloemen en planten! Het is belangrijk om in actie te komen en het minste wat je kunt doen is het bloemassortiment in je tuin aanpassen op de voedingsbehoefte van bijen. Daarom geven wij jou een top vijf van bloeiers voor bijen!

Bewust bouwen aan biodiversiteit en duurzaamheid

05 juni 2018

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het aantal vliegende insecten de afgelopen jaren alarmerend is afgenomen. Insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde. Daarom komen veel mensen in actie. Ook Jonkers zet zich in voor het verhogen van de biodiversiteit en het vergroenen van steden. Dit doen we graag samen met jou!

Maak je eigen insectenhotel

04 juni 2018

Help de natuur en vooral alle insecten een handje door een insectenhotel in je tuin te plaatsen! Met weinig moeite kun je ervoor zorgen dat de insecten een onderdak krijgen en zich op een natuurlijke manier kunnen voortplanten.

Faunascherm beschermt dieren tijdens aanleg natuurbrug

04 juni 2018

Jonkers werkt samen met RANOX natuuraannemer aan het behoud en herstel van natuur. Dit doen we in de vorm van veelzijdige projecten waarbij een ecologische focus altijd leidend is. Lees het verhaal van Dennis van Hooren, RANOX-projectleider bij Jonkers, over het plaatsen van faunaschermen bij natuurbrug de Mortelen.

Groen buitenverblijf midden in de stad

01 juni 2018

Mevrouw Kurstjens verhuisde in september 2017 van het buitengebied naar een appartement in de binnenstad van Venlo. Waar haar vorige woning werd omgeven door groen, keek ze in haar nieuwe woning uit op een grijs betegeld dakterras. Ze schakelde Jonkers in voor de realisatie van een sfeervol aanzicht.

Mini symposium Natuurintensief beheer

01 juni 2018

In samenwerking met het IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen In Limburg) heeft Natuurpro afgelopen donderdag een mini symposium georganiseerd over Natuurintensief beheer. Jonkers was hier ook bij aanwezig.