Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 100 t/m 108 van in totaal 361 berichten.

Plant van de maand december: Sedum

05 december 2017

Sedum is een geslacht uit de vetplantenfamilie (Crassulaceae) en kent 400 tot 500 soorten. Sedum is vanwege de bijzondere kenmerken ook heel geschikt voor het beplanten van daken. En daarom is dit onze plant van de maaand december!

Tuinbeurzen vol inspiratie

30 november 2017

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur! Heb jij al nagedacht wat je met jouw tuin wilt doen? Ga je voor een complete make-over of plaats je alleen enkele nieuwe planten? En hoe deel je jouw tuin zo optimaal mogelijk in? Ook in 2018 kun je weer genoeg inspiratie op doen bij verschillende tuinbeurzen!

Groene daken voor leefbare steden

17 november 2017

In grote steden met veel verharding is de klimaatverandering sterker merkbaar dan elders. Groene daken bieden kansen voor klimaatadaptatie, meer biodiversiteit en regenwaterbuffering.

Aangenaam: Tuinontwerper Sander Hermkens

06 november 2017

Sander Hermkens ontwerpt al zo’n 25 jaar jaar tuinen. In het begin waren het voornamelijk kleine voor- en achtertuintjes. Tegenwoordig ontwerpt hij met een digitaal programma. Een van de nieuwste mogelijkheden is 3D-visualisatie.

Jonkers zet zich in voor biodiversiteit en het klimaat!

02 november 2017

In de afgelopen 30 jaar is 75% van de vliegende insecten verdwenen. Die teruggang is veel groter dan eerder werd gedacht en heeft grote gevolgen voor het leven op aarde. Daarom is het hoog tijd dat we met z’n allen een einde maken aan de dramatische daling van de biodiversiteit.

Plant van de maand november: Struikklimop

01 november 2017

De Hedera helix ‘Arborescens’, ofwel de Struikklimop, is ontzettend veelzijdig. Hoewel het oorspronkelijk een schaduwplant is, is hij gemakkelijk te plaatsen in zon én schaduw.

Gerenoveerde voortuin met natuurlijke vormen en elementen

31 oktober 2017

Een particuliere klant van Jonkers kocht begin dit jaar een huis in Venlo. De familie wilde graag kleurrijke, vitale planten in de voortuin die gedurende een groot deel van het jaar bloeien en zo een aantrekkelijk aanzicht vormen.

Ontdek de richtlijnen voor het creëren van tuingeluk

23 oktober 2017

De invulling van een tuin is heel persoonlijk en steeds vaker het verlengde van de woonruimte binnenshuis. Geen enkel plan is hetzelfde. Toch zijn er een aantal richtlijnen die aan de basis staan voor ‘tuingeluk’. Ontdek ze ook!

Plant van de maand oktober: Herfstanemoon

29 september 2017

Terwijl in oktober de dagen donkerder worden en de meeste planten zijn uitgebloeid, staat de Herfstanemoon in volle glorie in menig tuin, border of plantsoen. Daarom is dit onze plant van de maand oktober!