Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 100 t/m 108 van in totaal 368 berichten.

Aangenaam: Bas Janssen

16 januari 2018

De projectleiders van Jonkers hoveniers zijn verantwoordelijk voor diverse projecten, van calculatie tot oplevering. Om hen te ondersteunen is in augustus Bas Janssen aangenomen. Hij houdt zich all round bezig met het calculeren en voorbereiden van projecten. Een welkome aanvulling voor de binnendienst.

Twee maatregelen voor een waterklare tuin

09 januari 2018

Deze filmpjes laten het afkoppelen van regenwater in de praktijk laten zien. Hiermee wordt het rioolstelsel minder belast, wordt wateroverlast voorkomen en komt het regenwater ten goede aan de beplanting in jouw tuin.

Vogelkers verwijderen met paarden

08 januari 2018

In sommige gebieden kunnen we, vanwege de kwetsbare soorten die in deze gebieden voorkomen, niet met zware machines in het bos werken. In samenwerking met RANOX natuuraannemer kreeg we in het Brunssummerheide gebied de opdracht om Amerikaanse vogelkers uit het bos te verwijderen. Dit hebben we gedaan met behulp van paarden omdat deze minder impact hebben op de aanwezige beschermde soorten.

Aangenaam: Peter Maessen

08 januari 2018

Peter  Maessen  is werkzaam bij Jonkers hoveniers sinds 1977. In 2006 richtte Jonkers hoveniers een tweede BV op: Jonkers daktuinen. Daar werd Peter projectleider daktuinen. Dat werk doet hij hij nog steeds met veel plezier.

Onderhoudsarme tuin bij nieuwbouwwoning

08 januari 2018

In juli 2017 werden er aan de Kerkhofweg in Venlo diverse nieuwbouwwoningen opgeleverd. John Peij is de gelukkige eigenaar van een van deze woningen in het nieuwbouwplan. Echter ontbrak aan het huis nog één ding: een heerlijke tuin om in te vertoeven!

Tuintrends 2018: moeder natuur staat centraal!

02 januari 2018

Een nieuw jaar is aangebroken en misschien heb je de tijd genomen om even stil te staan bij jouw wensen of voornemens in 2018. Bewust kiezen voor groene maatregelen kan overal en op heel veel verschillende manieren. De tuintrends voor 2018 helpen jou hierbij.

Plant van de maand januari: Helleborus

02 januari 2018

De vaste plant Helleborus is een sterke plant met prachtige bloemen en daardoor een ware aanwinst voor de tuin. Helleborus is samen met het sneeuwklokje een van de eerste bloeiende planten die de lente aankondigen. Daarom is dit onze plant van de maand januari!

Daktuin als groene invulling tuinstad Willemskwartier

12 december 2017

Het Willemskwartier in Nijmegen is van oorsprong een tuinstad die werd gebouwd vanaf 1917. De laatste decennia wordt de wijk gerenoveerd. De architect hield rekening met de ‘tuinstad’-architectuur van het Willemskwartier en integreerde een daktuin in het ontwerp.

Een daktuin: The sky is the limit!

11 december 2017

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om ‘groen’ op hoog niveau te realiseren. Om een dakbegroeiingsysteem te ontwerpen, te realiseren en in stand te houden dien je met een aantal zaken rekening te gehouden. Lees welke!