Tiny Forest

Tiny Forest 

Tiny Forest verbindt buurt met natuur

 

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan dat wordt aangelegd vlakbij een woongebied. Het is een prettige verblijfplek voor vlinders, vogels, bijen en andere kleine zoogdieren, én zeker ook voor mensen. Tiny Forests dragen bij aan een gezonde en groene leefomgeving. De kleine bossen stimuleren de biodiversiteit en bieden kansen om klimaatproblemen tegen te gaan.

 

Een Tiny Forest wordt grotendeels onderhouden door buurtbewoners. Zij kunnen elkaar ontmoeten op deze prettige en gezonde plek. En kinderen leren in een Tiny Forest over de Nederlandse natuur. Daarom is het voor basisscholen ook ideaal om hier lessen over natuur in te geven.

 

Veel gemeenten steunen de initiatieven voor Tiny Forests en geven subsidie voor de aanleg hiervan. En het IVN steunt de aanleg van Tiny Forests via de postcodeloterij.

Jonkers zet zich in om ook de generatie van morgen optimaal te laten genieten van de natuur om ons heen. Daarom vinden wij een Tiny Forest belangrijk, kinderen leren hier over de natuur en men komt weer iets dichter bij het groen.

 

Voor het aanleggen van een Tiny Forest hebben twee medewerkers van Jonkers cursussen gevolgd bij het IVN en bij Heem. Tiny Forests aanleggen doen we in samenwerking met Heem Natuurontwikkeling, Natuurpro en met Ranox natuuraannemer.

Wil je meer informatie over Tiny Forests?

Groen kleurt!

Neem contact op met Koen Hermans

Rechtstreeks 077 711 37 00

k.hermans@jonkershoveniers.nl

Bekijk ook onderstaande pagina's:  

Daktuinen

Natuurpro ondersteunt Tiny Forests

IVN

IVN Tiny Forest

Handboek Tiny Forest

Ontvang het handboek Tiny Forest