Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 312 berichten.

Aangenaam: Mark van Mierlo, Projectondersteuner

04 mei 2018

Om alle hoveniers op het juiste moment op de juiste plek te krijgen, is een goede organisatie nodig. Deze organisatie ligt in handen van projectondersteuner Mark van Mierlo. Hij vormt de schakel tussen binnen- en buitendienst, klanten en leveranciers.

Top 5 perkplanten

04 mei 2018

Vanaf medio mei tot half oktober kun je buiten in je tuin heerlijk genieten van perkplanten. Met deze eenjarige planten verander je jouw tuin in één dag tot een kleurrijke bloemenpracht.

Spetterend aanzicht gemeentehuis Laarbeek

04 mei 2018

Om het aanzicht van het gemeentehuis van gemeente Laarbeek nog meer te verfraaien en om de biodiversiteit verder te stimuleren, had gemeente Laarbeek de wens om een groeneiland in de vijver te realiseren. Jonkers mocht dit realiseren.

Renovatie voor- en achtertuin in Venlo

01 mei 2018

De familie Wilmer uit Venlo heeft in 2016 een huis gekocht aan de Hogeschoorweg. Direct werd de voortuin aangepakt en afgelopen winter werd ook de achtertuin gerenoveerd. Wij vroegen deze familie naar hun tuinwensen en hun ervaringen met Jonkers.

Groenste parkeergarage van Nederland

26 april 2018

In de campusontwikkeling van Wageningen Universiteit speelt vergroening een grote rol. Op 26 maart werd op de campus een nieuwe parkeergarage geopend. Het streven is dat dit de groenste parkeergarage van Nederland gaat worden. Jonkers realiseert het groen rondom, tegen en óp het nieuwe gebouw.

Verhoog de BREEAM-score met een duurzame inrichting van de buitenruimte

25 april 2018

Wanneer het gaat over duurzaamheidskeurmerken is BREEAM een van de meest gebruikte ter wereld. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een beoordelingsmethode voor het meten van de duurzaamheidsprestatie van gebouwen. Bestaande gebouwen worden hiermee gerenoveerd en voor nieuwbouw worden de richtlijnen aangepast. Jonkers adviseert hier graag over.

Help insecten het voorjaar door met Heem en Bollen

30 maart 2018

Nu de lente is begonnen, komen alle insecten weer tevoorschijn. Het is belangrijk dat deze insecten in het vroege voorjaar voldoende voedsel kunnen vinden in bloeiende beplanting. Om dit te stimuleren is het ‘Heem en Bollen’ concept ontwikkeld voor bloeiende planten van vroeg in het voorjaar tot ver in het najaar.

Plant van de maand april: Rhododendron

29 maart 2018

Wie kent ze niet: de Rhododendron. Oorspronkelijk komt deze boomachtige heester uit Azië. Inmiddels is deze in zoverre veredeld dat hij ook in ons klimaat goed kan gedijen. Vanaf april kun je al Rhododendrons prachtig zien bloeien. Daarom geven we de Rhododendron deze maand extra aandacht.

Tuintip: vaste planten bemesten

27 maart 2018

Vanaf eind maart, begin april kun je planten gaan bemesten. In deze periode groeien planten hard en kunnen zij wel wat extra voedingsstoffen gebruiken. Voor een goede voedingsbodem zijn twee dingen belangrijk: de juiste voedingsstoffen én een losse bodemstructuur waardoor plantenwortels deze voedingsstoffen makkelijk kunnen bereiken.