Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 273 berichten.

Sterke Bollen Dagen

02 oktober 2017

Bij de Warande in Laag Keppel vinden op 14 en 15 oktober de 'Sterke Bollen Dagen' plaats. Je kunt hier een mooie boswandeling maken, er wordt een lezing georganiseerd en je krijgt informatie over alles omtrent tuin en natuur.

Plant van de maand oktober: Herfstanemoon

29 september 2017

Terwijl in oktober de dagen donkerder worden en de meeste planten zijn uitgebloeid, staat de Herfstanemoon in volle glorie in menig tuin, border of plantsoen. Daarom is dit onze plant van de maand oktober!

Tuintip: Maak jouw beregeningsinstallatie winterklaar

28 september 2017

Om te voorkomen dat jouw beregeningsinstallatie stuk vriest zodra het kouder wordt, is het verstandig deze in oktober te ontkoppelen.

Historische gedenkplek op Park Waterloo in Steijl sfeervol gerenoveerd

28 september 2017

Park Waterloo in Steijl wordt onderhouden door Jonkers hoveniers sinds 2005. In het voorjaar van 2017 werd o.a. een historische gedenkplek in het park door Jonkers hoveniers gerenoveerd.

Gemeente Weert kiest voor een kleurrijke leefomgeving

27 september 2017

Dit jaar mocht Jonkers hoveniers een tweede Green to Colour-project aaanleggen in de gemeente Weert. Het resultaat is een prettige, kleurrijke leefomgeving voor bewoners en voorbijgangers, maar zeker ook voor bijen en vlinders.

Aangenaam: John Schaakxs

27 september 2017

Ook nu John in dienst is bij Jonkers hoveniers voert hij werkzaamheden voor grootgrondbezitters uit. Hij onderhoudt o.a. fruitbomen en hooilanden, scheert heggen, zaagt beplanting op hellingen en dunt taluds uit.

Tips voor een diervriendelijke tuin

26 september 2017

Het is vandaag dierendag! En dan besteden we altijd wat extra aandacht aan de dieren om ons heen. Niet alleen aan huisdieren, ook de dieren in uw tuin mogen wel een beetje aandacht krijgen. Daarom geven wij u enkele tips voor een diervriendelijke tuin!

Tuintip: Najaarsbeurt daktuin

26 september 2017

Regelmatig onderhoud van daktuinen zorgt ervoor dat de beplanting en de afwatering goed blijven functioneren. En aangezien het alweer herfst is, hebben de daktuinen nu ook een najaarsbeurt nodig. Peter Maessen geeft een aantal onderhoudstips voor de daktuin.

Beek en Donk wint goud op Europese Entente Florale

25 september 2017

De gemeente Laarbeek, waar Jonkers hoveniers Heem bloemenweiden en kleurrijke Griffioen-beplanting heeft aangelegd, won met haar kern Beek en Donk goud bij de Europese groencompetitie Entente Florale.