Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 447 berichten.

Bouw samen met Jonkers aan de Groene Stad van de Toekomst!

10 januari 2022

Jonkers gelooft in de ontwikkeling van de Groene Stad van de Toekomst, voor huidige én toekomstige generaties. Daarom is het onze missie om samen met onze partners, klanten én leveranciers deze groene stad vorm te geven. Dit doen we op verschillende manieren. Ontdek hoe wij dit doen!

Basisregels bomen snoeien

03 januari 2022

Voor de meeste bomen geldt dat het najaar en de winter de beste seizoenen zijn voor de snoei. Wanneer de bomen hun blad verloren hebben, is de vorm van de boom beter zichtbaar en zie je duidelijker welke takken van de boom gesnoeid moeten worden. Lees onze basistips voor een goede boomsnoei en ga aan de slag!

Ontdek hoe natuurvriendelijk jouw tuin is; doe de check! 

02 december 2021

Wil je jouw tuin een stukje natuurvriendelijker maken? Dan heeft IVN Zuid-Holland een leuke tool voor jou: De Vriendelijke Tuincheck! Hiermee kun je in een handomdraai jouw tuin een stuk natuurvriendelijker maken.

Steeds meer gemeenten verrijken plantsoenen met kleurrijke GreentoColour®-beplanting

01 december 2021

Jonkers werkt sinds 2011 met het vaste plantenconcept GreentoColour® van plantenkweker Griffioen in Wassenaar. Een concept dat een langdurig en kleurrijk resultaat garandeert. Bekijk het resultaat in de gemeente Horst aan de Maas.

Tips bij het kopen van een kerstboom

30 november 2021

Kerst staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat veel mensen hun huis opvrolijken met sfeervolle kerstversieringen. Een mooie kerstboom kan dan niet ontbreken. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het uitzoeken van een goede kerstboom? Lees onze tips en ontdek welke kerstboom het beste bij jou past.

Muzikant kiest voor bloemrijke biodiverse tuin voor bijen

22 november 2021

In het buitengebied van Raamsdonk woont een muzikant die houdt van rust en natuur. Zijn terrein is ruim een halve hectare groot en biedt ruimte voor een woonhuis, een tuinhuis en een natuurlijke vijver. Het woonhuis is omringd door een cultuurlijke tuin, de rest van het terrein is bewust ingericht met inheemse bloemrijke kruiden voor bijen.

Persoonlijke groei met een veelzijdige stage bij Jonkers

25 oktober 2021

Bij Jonkers vinden we het belangrijk dat jongeren die het vak leren ook praktijkervaring kunnen opdoen. Daarom verwelkomen wij elke studiejaar meerdere stagiaires. En omdat wij diverse specialismen in huis hebben, kunnen wij een super afwisselende leerplek aanbieden. Denk aan ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen en daktuin, het bevorderen van de biodiversiteit én het vergroenen van steden.

Klant volledig ontzorgd dankzij integrale aanpak terreinrenovatie

25 oktober 2021

Aan de Drie Decembersingel in Blerick ligt het hoofdkantoor van de Zorggroep. Toen de Zorggroep dit pand aankocht, was het buitenterrein toe aan een grondige renovatie. Het afwateringssysteem functioneerde niet meer en de Zorggroep had meer parkeergelegenheid nodig voor personeel en bezoekers. Ook mochten de parkeerplaatsen omgeven worden door groen. Jonkers kreeg de opdracht, en samen met Joop Goossens Civiele Techniek vlogen zij deze renovatie integraal aan.

Aanleg sedumdak op levend gebouw AFAS Experience Center

04 oktober 2021

Bij het nieuwe hoofdkantoor van het AFAS Experience Center in Leusden heeft Jonkers daktuinen vorig jaar in opdracht van ZND-dakbedekkingen 1200 m2 sedum op het dak aangelegd. AFAS gelooft dat positieve medewerkers de sleutel zijn tot succes. Daarom stond bij het ontwerpen van het AFAS Experience Center een groene beleving centraal.