Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 411 berichten.

Kerkstraat Weert gerenoveerd met ruim 2.000 m2 bloemrijke beplanting

25 november 2020

De wijk De Keent in Weert is grondig gerenoveerd door de plantvakken opnieuw aan te planten. Centraal door deze wijk loopt de Kerstraat. De grote bomen langs deze weg bleven grotendeels staan, in de plantvakken werd kleurrrijke biodiverse GreentoColour®-beplanting aangeplant. Dit is een goede manier om de biodiversiteit te verhogen én om bewoners en passanten te laten genieten van de natuur midden in de stad.

Jonkers gaat voor groene energie

24 november 2020

Met de plaatsing van zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand, kiest Jonkers voor 100% groene energie. Zo dragen we bij aan een toekomstbestendige wereld en geven we vorm aan onze duurzame bedrijfsdoelen. Ook de verlichting in ons pand, hebben we vervangen door LED-licht. Ben je benieuwd wat ook jij voor het klimaat kunt doen? Lees dan verder.

Top 5 droogte tolerante beplanting

23 november 2020

We krijgen steeds vaker te maken met perioden van langdurige droogte. Niet alle beplanting is hiertegen opgewassen. Daarom hebben wij een top vijf samengesteld van droogte tolerante planten. Deze planten zijn niet alleen bestand tegen ons veranderende klimaat, ze geven ook een hele mooie sierwaarde aan jouw tuin!

Voorkom uitdroging én wateroverlast met een bloemrijke wadi!

20 november 2020

Steeds vaker komt het voor dat het rioolstelsel overbelast wordt door hevige regenval. Daarnaast wordt onze grond ook steeds droger. Waterklare tuinen zijn hiervoor een oplossing, maar ook wadi’s helpen mee om meer vocht in onze bodem te krijgen. Wadi's die je aanplant met bloemrijke planten bevorderen tevens de biodiversiteit. Zo zorg je met een wadi voor een win-win-win situatie!

Tuintip: Bloembollen planten

10 november 2020

Als je in de lente wilt genieten van bloeiende bollen adviseren wij jou nu de voorbereidingen te treffen. De herfst en vroege winter zijn namelijk hét moment om voorjaarsbloeiende bollen aan te planten. Zo geniet je al vroeg in de lente van heel veel bloeiende bloemen én zorg je ervoor dat het bloeiseizoen eerder begint. Dit is erg belangrijk voor de insecten die dan al tevoorschijn komen, zoals hommels en bijen.

Jonkers vergroent nu ook binnenruimtes met mos- en plantenwanden

31 oktober 2020

Groen heeft een positieve invloed op ons welbevinden. Niet alleen buiten, maar ook in gebouwen zorgt groen ervoor dat we ons prettig voelen. Groene roomdividers en groene wanden in het interieur verminderen stress, dragen bij aan een goed werkklimaat en zuiveren de lucht. Daarom brengt Jonkers nu ook groen aan in (kantoor)gebouwen, zoals mos- en plantenwanden.

Duurzame nieuwbouwwoning omringd door kleurrijke tuin

23 oktober 2020

De familie Franssen uit Reuver kocht in 2018 een volledig energieneutrale nieuwbouwwoning, waarbij ze de voor- en achtertuin volledig door Jonkers lieten ontwerpen en aanleggen. Ze wilden graag een natuurlijke en diervriendelijke tuin, waarin het hele jaar iets te zien en te beleven valt. Zie hier het resultaat.

De najaarsbeurt: laat bladeren en snoeiafval nog even liggen

15 oktober 2020

Weet je dat het helemaal niet zo erg is als je afgevallen bladeren en afgestorven plantenresten gedurende de winter laat liggen. Wanneer je tijdens de najaarsbeurt al dit organisch materiaal bij elkaar veegt en weghaalt, verdwijnen namelijk veel waardevolle voedingsstoffen uit jouw tuin, waardoor het bodemleven verschraalt.

Horst aan de Maas verrijkt diverse hotspots met kleurrijke GreentoColour®-beplanting

01 oktober 2020

De gemeente Horst aan de Maas wil haar bewoners en bezoekers graag laten genieten van kleurrijke plantsoenen die tevens de biodiversiteit stimuleren. Op zes locaties liet deze gemeente door Jonkers de plantsoenen en een plantenbak aankleden met bloemrijke GreentoColour®-beplanting. Bekijk het resultaat.