Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 417 berichten.

Het hele jaar door een representatieve bedrijfstuin met een onderhoudscontract van Jonkers

23 februari 2021

Tuinonderhoud bij bedrijven bestaat voor 90% uit een voorjaarsbeurt, 7 seizoensbeurten en een najaarsbeurt. Bij al deze werkzaamheden streven de hoveniers van Jonkers naar beeldkwaliteit A. Dit houdt in dat de bedrijfstuin er het hele jaar door netjes verzorgd bijligt.

Tuintip: Snoeien in maart

20 februari 2021

In maart is het tijd om bepaalde planten te snoeien. Vorstgevoelige planten die na 21 juni bloeien, snoei je in maart. Wij zetten deze planten voor jou op een rij en we vertellen hoe je het beste aan de slag kunt gaan.

Top 5 geurende planten

16 februari 2021

Zodra de temperatuur weer oploopt, gaan veel mensen naar buiten om te werken en te genieten in hun tuin. Bijvoorbeeld van de heerlijke geuren. Daarom geeft Jonkers jou een top 5 met geurende planten.

Hoveniers leggen veelzijdig en sfeervol dakterras aan in Groesbeek

22 januari 2021

In Groesbeek legde hoveniers Erwin Hendriks en Mitchel Benders in 2019 een dakterras aan dat volgens Mitchel het leukste project is dat hij tot nu toe voor Jonkers heeft aangelegd. Op dit dakterras kwamen alle facetten van het hoveniersvak aan bod; van spannend hijswerk tot betegelen en van beplanten tot het aanleggen van automatische beregening.

Jonkers maakt een verblijfsdak op het E&Y gebouw in Eindhoven

22 januari 2021

Jonkers heeft het dak van het E&Y gebouw in Eindhoven aangelegd met sedum, bestrating, een vlonder en vaste planten in plantenbakken. In deze plantenbakken zijn drainageplaten aangebracht die 23 liter regenwater per m2 kunnen bufferen. Ook is er een automatisch beregeningssysteem in de plantenvakken aangelegd.

Tuintip: Snoeien in februari

21 januari 2021

Februari is een ideale maand om te snoeien. Bomen en heesters hebben een natuurlijke groeiwijze (habitus). Om deze groeiwijze te behouden is het van belang dat je weet hoe je moet snoeien. Niet elke plant heeft dezelfde snoeiwijze en bovendien mag niet elke plant in februari gesnoeid worden.

Familie uit Guttecoven herstelt natuurlijke cultuurhistorische elementen

24 december 2020

Een familie uit Guttecoven (Zuid-Limburg) wil graag de biodiversiteit vergroten en natuurlijke cultuurhistorische elementen terug laten komen in het Limburgse landschap. Op een groot weiland achter het woonhuis lieten zij daarom door RANOX natuuraannemer een prettige leefomgeving creëren voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Dit kreeg vorm met een vogelbos, amfibieënpoel en een gemengde haag.

Aangenaam: Koen Beumers projectleider RANOX natuuraannemer Limburg

24 december 2020

Maak kennis met Koen Beumers, projectleider bij RANOX natuuraannemer. RANOX natuuraannemer Limburg is onderdeel van Jonkers te Venlo. Koen studeerde in 2020 af aan de opleiding Bos en Natuurbeheer en kwam via een vacaturesite uit bij de openstaande functie van projectleider bij RANOX. Hij wist meteen: dit is iets voor mij!

Veilig de winter door dankzij gladheidsbestrijding

24 december 2020

Tijdens de wintermaanden is het vrij rustig bij Jonkers, maar het team gladheidsbestrijding is in deze periode juist erg alert! Zij rukken uit tijdens de vrieskoude winternachten om gladheid te bestrijden.