Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 427 berichten.

Onderhoudscontract voor groenvoorziening Rechtbank Roermond

29 april 2021

Bij Jonkers kun je terecht voor een onderhoudscontract. Hiermee kun jij ervoor zorgen dat jouw eigen tuin, bedrijfstuin of openbaar groen altijd netjes bijgewerkt blijft. De Rechtbank in Roermond heeft zo’n onderhoudscontract. De groenvoorziening ziet er daardoor altijd goed verzorgd uit.

Het hele seizoen genieten van een levendige en onderhoudsvriendelijke tuin

27 april 2021

De dames Van der Lugt-Cox lieten in 2019 door Jonkers een nieuw ontwerp maken voor hun achtertuin. De oude tuin was vrij bewerkelijk, niet overal even toegankelijk en de verhardingen hadden hier en daar oneffenheden door opkomende boomwortels. Ook stond er een grote den in de tuin die niet meer vitaal was en verwijderd diende te worden. Bas Janssen van Jonkers ging aan de slag met een tuinontwerp en beplantingsplan, waarna de hoveniers van Jonkers de nieuwe tuin hebben aangelegd.

Tuintip: goede manieren om onkruid natuurlijk te bestrijden

22 april 2021

Iedereen heeft er last van: onkruid. Of het nu in jouw eigen achtertuin is, op een bedrijventerrein of in het openbaar groen; onkruid groeit overal. Onkruid zijn plantjes die op een ongewenste plek gaan groeien. Er zijn verschillende manieren om deze plantjes te bestrijden. Zo is er een verschil tussen chemische onkruidbestrijding en niet chemische onkruidbestrijding. Ook is het effect van een methode sterk afhankelijk van de soort plant. Jonkers legt uit hoe je het beste aan de slag kunt gaan!

Japanse Duizendknoop

19 april 2021

De Japanse Duizendknoop is één van de meest invasieve exoten die we in Nederland tegen komen. De plant duikt op steeds meer plekken op en is moeilijk te bestrijden. Het probleem van deze plant is de enorm sterke groeikracht. Hierdoor kunnen inheemse planten niet groeien en brengt hij veel schade toe. Hoe deze plant in Nederland terecht is gekomen en hoe hij zich verspreidt, leggen we in dit artikel aan je uit.

Tuintip: Japanse Duizendknoop bestrijden

12 april 2021

De Japanse Duizendknoop is één van de moeilijkste planten om te bestrijden. Door zijn enorm sterke wortels, groeit de plant snel en kunnen ze niet alleen inheemse planten schade toe brengen, maar ook gebouwen en wegen kapotmaken. Wanneer je de wortels van deze plant niet goed verwijdert, groeit de plant snel weer terug en ben je er maar tijdelijk vanaf.

Tuintip: planten bemesten

05 april 2021

Planten worden graag twee keer per jaar bemest. In maart/april en in juni/juli. Daarom is het goed om hier deze maand mee aan de slag te gaan. Maar hoe doe je dit het beste? En welke bemesting past goed bij jouw plant? Jonkers legt het je uit!

Bloemrijke bermen effectieve bestrijding tegen de eikenprocessierups

05 april 2021

De eikenprocessierups is al een aantal jaren een plaag in Nederland. De eik zelf heeft geen last van de rups, maar deze kan met zijn brandhaartjes rode vlekken, jeuk en andere gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Onderzoek in Gelderland lijkt erop te wijzen dat de aanleg van bloemrijke bermen een effectieve manier is om de eikenprocessierups te bestrijden.

Ecologisch bermbeheer stimuleert de biodiversiteit

15 maart 2021

Natuurpro en Heem slaan hun handen ineen om de biodiversiteit te stimuleren. Er is nog steeds te weinig variatie aan planten en dieren in Nederland. Ecologisch bermbeheer kan dit probleem oplossen. De bermen zullen voller staan met bloeiende inheemse kruiden, die ervoor zorgen dat bijen en vlinders beter kunnen leven. Daarnaast versterken ecologische bermen niet alleen de biodiversiteit, ze verfraaien ook het landschap met bloemen.

Gemeente Laarbeek kiest voor Bonte Berm concept om de biodiversiteit te bevorderen

14 maart 2021

De gemeente Laarbeek heeft in het najaar van 2020 de bermen langs de Ginderdoor laten aanplanten met Heem en bollen volgens het ‘Bonte Berm’ concept. Dit concept is speciaal ontwikkeld om de biodiversiteit te vergroten en in dit specifieke geval om natuurlijke vijanden van de Eikenprocessierups aan te trekken.