Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 283 berichten.

Daktuin als groene invulling tuinstad Willemskwartier

04 december 2017

Het Willemskwartier in Nijmegen is van oorsprong een tuinstad die werd gebouwd vanaf 1917. De laatste decennia wordt de wijk gerenoveerd. De architect hield rekening met de ‘tuinstad’-architectuur van het Willemskwartier en integreerde een daktuin in het ontwerp.

Plant van de maand: Sedum

01 december 2017

Sedum is een geslacht uit de vetplantenfamilie (Crassulaceae) en kent 400 tot 500 soorten. Sedum is vanwege de bijzondere kenmerken ook heel geschikt voor het beplanten van daken. En daarom is dit onze plant van de maaand december!

Tuinbeurzen vol inspiratie

30 november 2017

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur! Heb jij al nagedacht wat je met jouw tuin wilt doen? Ga je voor een complete make-over of plaats je alleen enkele nieuwe planten? En hoe deel je jouw tuin zo optimaal mogelijk in? Ook in 2018 kun je weer genoeg inspiratie op doen bij verschillende tuinbeurzen!

Een daktuin: The sky is the limit!

29 november 2017

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om ‘groen’ op hoog niveau te realiseren. Om een dakbegroeiingsysteem te ontwerpen, te realiseren en in stand te houden dien je met een aantal zaken rekening te gehouden. Lees welke!

Aangenaam: Peter Maessen

24 november 2017

Peter  Maessen  is werkzaam bij Jonkers hoveniers sinds 1977. In 2006 richtte Jonkers hoveniers een tweede BV op: Jonkers daktuinen. Daar werd Peter projectleider daktuinen. Dat werk doet hij hij nog steeds met veel plezier.

Hoogwaardig wonen in Park Rijnbeek

20 november 2017

In Venlo-Oost werden in 2011 twee woongebouwen opgeleverd: Markies Spinola en Hertogin Isabella. Jonkers daktuinen beplantte de platte daken van de lagere gebouwdelen en het dek van de parkeergarage.

Groene daken voor leefbare steden

17 november 2017

In grote steden met veel verharding is de klimaatverandering sterker merkbaar dan elders. Groene daken bieden kansen voor klimaatadaptatie, meer biodiversiteit en regenwaterbuffering.

Aangenaam: Tuinontwerper Sander Hermkens

06 november 2017

Sander Hermkens ontwerpt al zo’n 25 jaar jaar tuinen. In het begin waren het voornamelijk kleine voor- en achtertuintjes. Tegenwoordig ontwerpt hij met een digitaal programma. Een van de nieuwste mogelijkheden is 3D-visualisatie.

Jonkers zet zich in voor biodiversiteit en het klimaat!

02 november 2017

In de afgelopen 30 jaar is 75% van de vliegende insecten verdwenen. Die teruggang is veel groter dan eerder werd gedacht en heeft grote gevolgen voor het leven op aarde. Daarom is het hoog tijd dat we met z’n allen een einde maken aan de dramatische daling van de biodiversiteit.