Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 435 berichten.

Volg een webinar van Optigrün

08 juli 2021

Optigrün organiseert dit jaar nog een aantal interessante webinars voor architecten, ontwikkelaars, bouwers, dakdekkers en dakhoveniers. Tijdens elk webinar wordt er één specifiek thema uitgelicht, waaronder hoogteverschillen en gewichten bij het ontwerpen van daktuinen, retentiedaken en koudwatervrees. Aanmelden kan via de website van Optigrün. De link vind je onderaan dit artikel.

Gemeente Bergen neemt klimaatadaptieve maatregelen met wadi omringd door biodiverse beplanting

08 juli 2021

De gemeente Bergen zocht naar een duurzame oplossing om hemelwater te bergen en infiltreren tijdens reguliere buien, maar ook bij extreme weersomstandigheden, zoals hoosbuien. Jonkers hoveniers heeft de gemeente hierin geadviseerd en volledig ontzorgd; van ontwerp tot realisatie inclusief meerjarig onderhoud. Het resultaat is een natuurlijk ingericht park met een aantrekkelijke wadi aan de Bessembiender in Siebengewald.

Aangenaam: hovenier Kim Vervoort

07 juli 2021

Kim begon haar eerste werkdag bij Jonkers op vijftienjarige leeftijd. En dat ze ook vandaag nog steeds met veel plezier. “Ondanks dat het bedrijf de afgelopen decennia groter is geworden, staat de deur altijd voor iedereen open. Ze houden rekening met je persoonlijke interesses en bieden mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Ik hoop hier nog jaren met veel plezier te kunnen werken”, vertelt Kim.

Tuintip: planten vermeerderen

06 juli 2021

Planten vermeerderen is een goede manier om van jouw favoriete planten meerdere exemplaren te maken. Of ga aan de slag met een plant uit jouw tuin die op zijn retour is qua vitaliteit en maak er door hem te vermeerderen een beter exemplaar van. Lees verder en ontdek op welke manieren jij het beste jouw planten kunt vermeerderen.

Jonkers kleedt twee rotondes aan met GreentoColour®

05 juli 2021

Afgelopen mei heeft Jonkers twee rotondes van de gemeente Venlo ingericht. In overleg met de gemeente heeft Jonkers gekozen voor het plaatsen van bloemrijke beplanting, nestkastjes en insectenhotels. Met deze rotondes wil Jonkers de biodiversiteit vergroten en de openbare ruimte verfraaien.

Roadshow Bonte Berm

05 juni 2021

Graag nodigen we jou uit voor het bezichtigen van de Bonte Berm! In samenwerking met JUB Holland organiseren we een Roadshow naar projecten waar we een Bonte Berm project hebben gerealiseerd. De diverse partners delen informatie over deze projecten en je kunt met eigen ogen het resultaat bekijken. Het Bonte Berm concept is ontwikkeld door JUB Holland en Natuurpro om de biodiversiteit te vergroten en tevens natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aan te trekken.

Eikenprocessierups natuurlijk beheersen met Heem

03 juni 2021

De eikenprocessierups is terug. Door de warmte van eind maart en de koude weken daarna wordt de grootste overlast in juli verwacht. Uit een onderzoek van het Kenniscentrum Eikenprocessierups blijkt dat 15 procent van de rupsen het vierde larvenstadium heeft bereikt. Hierin worden de brandharen ontwikkelt die veel overlast veroorzaken voor mens en dier. De haartjes op de huid zorgen voor rode vlekken en jeuk, maar kunnen ook andere gezondklachten veroorzaken.

Ontdek de voordelen van inheemse planten in jouw tuin

01 juni 2021

Nu steeds meer mensen beseffen dat het met onze natuurlijke omgeving niet zo goed gaat, zijn steeds meer mensen bereid hun tuinen natuurlijker in te richten. Naast voederplekken en nestegelegenheden voor vogels en het verbannen van chemische middelen uit onze tuin, is het aanplanten van natuurlijke en inheemse soorten een volgende stap. In dit artikel leer je meer over inheemse planten én we benoemen enkele inheemse planten die je goed in je tuin kunt zetten.

Impulsregeling klimaatadaptatie voor gemeenten, provincies en waterschappen

21 mei 2021

Gemeenten, provincies en waterschappen kunnen sinds begin dit jaar gebruik maken van de Impulsregeling klimaatadaptatie. Het doel is om door middel van het verstrekken van specifieke uitkeringen decentrale overheden in staat te stellen tot het versneld uitvoeren van kosteneffectieve maatregelen en voorzieningen die bijdragen aan het voorkomen of beperken van wateroverlast of het beperken van de gevolgen van droogte of overstromingen in hun werkregio. Heb je interesse? Lees dan verder.