Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 384 berichten.

Top 5 wintergroene planten

17 januari 2020

Lang niet iedereen wordt vrolijk van de winter met zijn grijze, donkere en korte dagen. Maar weet je dat er genoeg planten zijn die juist in de winter op hun mooist zijn? Daarnaast bieden deze planten ook nog eens een voedingsbron voor vogels en insecten in de koude wintermaanden. We brengen graag wat meer kleur in deze winterse dagen met onze top 5 winterplanten!

Leef gezond, vergroen je tuin

17 januari 2020

Binnen de stedelijke omgeving is groen de afgelopen decennia steeds verder teruggedrongen. Overheden en bedrijven denken steeds vaker na over een groene inrichting binnen de stedelijke omgeving. Maar ook jij kunt jouw verantwoordelijkheid nemen! We geven je graag een aantal tips voor een groenere tuin.

Huis van de Gemeente Peel en Maas omringt door sfeervolle beplanting met jaarrond belevingswaarde!

06 januari 2020

Rondom het gemeentehuis van Peel en Maas in Panningen heeft Jonkers in november en december nieuwe beplanting aangebracht. Het ontwerp van deze openbare ruimte komt van Plangroep Heggen B.V. i.c.m. Gemeente Peel en Maas In de nieuwe situatie is het centrum van Panningen met het Huis van de Gemeente en het achterliggende park met elkaar verbonden. Jonkers hoveniers realiseerde de groene verbinding.

Samenwerken aan een kleurrijk straatbeeld

04 januari 2020

In Gemeente Weert werd het straatbeeld afgelopen jaren gekleurd met de aanleg van vaste planten borders volgens het GreentoColour® concept. Ook de OnzeLieveVrouwestraat werd aangepakt eind 2018. Familie Beckers, woonachtig in deze straat, besloot hun voortuin volgens ditzelfde concept aan te pakken.

Ontdek de tuintrends van 2020

03 januari 2020

De nieuwe tuintrends voor 2020 zijn bekend! Ze zijn uitgebracht door Tuinbranche Nederland en uitgesplitst in drie thema’s: Inner Retreat, dit is een rustgevende tuin. Street Savage, deze tuintrend herken je aan de urban straatlook. En als laatste de trend: Blended Cultures met een bonte mengeling tussen werelden en culturen.

Symposium 'Samen bouwen aan de groene stad'

18 december 2019

Bedrijven uit de bouwwereld, architecten, maar ook overheden kunnen samen werken aan de verbetering van het leefklimaat binnen de stedelijke omgeving. Tijdens het symposium op woensdag 18 maart komen de diverse stakeholders bij elkaar die samen het verschil kunnen maken.  Deelname is gratis dus geef je snel op want vol = vol!

Aangenaam: hovenier in opleiding Mitchel Benders

29 november 2019

Mitchel Benders is assistent hovenier bij Jonkers. Tijdens een reis door Australië ontstond zijn wens om hovenier te worden. Eenmaal terug in Nederland klopte hij aan bij Jonkers en startte een BBL traject via TRI Groei in Groen. Bij het CITAVERDE College in Horst volgt hij de hoveniersopleiding. Bekijk het interview met Mitchel over zijn hoveniersambities.

Verbinding door groen met een Tiny Forest

29 november 2019

Er ontstaan steeds meer initiatieven om groen terug te brengen binnen de stedelijk omgeving. Zo had Stichting ‘Wij zijn Maasniel’ de wens om een Tiny Forest aan te leggen binnen hun woonwijk. Zij klopten aan bij Gemeente Roermond en in samenwerking met IVN werd de realisatie van het Tiny Forest aangepakt.

Is jouw tuin klaar voor de vorst?

28 november 2019

De winter is in aantocht en dan neemt ook de kans op nachtvorst toe. Is jouw tuin klaar voor de vorst? Wij geven jou enkele handige tips zodat je de nodige maatregelen kunt nemen.