Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 300 berichten.

Plant van de maand maart: Bergenia

28 februari 2018

De Bergenia staat bekend om zijn opvallende intens roze bloemen die bloeien vanaf maart. Het blad bevat tevens een was waardoor het mooi glanst. Dit is de reden waarom de Bergenia ook wel bekend staat als de Schoenlappersplant. Lees meer over deze plant van de maand.

Planten scheuren

28 februari 2018

Heb je planten in je border staan die er niet meer zo mooi uitzien? Dit kan komen doordat de plant elk jaar minder vitaal en groeikrachtig wordt. De plant scheuren kan een goede manier zijn om een plant te verjongen én te vermeerderen.

Jonkers is erkend en excellent leerbedrijf

28 februari 2018

Jonkers kan niet zonder goede vakmensen. Hiervoor zijn we afhankelijk van het onderwijs. Daarom werken wij nauw samen, en delen wij onze kennis en expertise met enthousiaste leerlingen!

Tuincentrum Leurs in Venlo voert wowfactor ook buiten door met GreentoColour®-beplanting

27 februari 2018

Tuincentrum Leurs in Venlo heeft de ambitie om hét tuincentrum van de toekomst te worden. Het concept kenmerkt zich door drie kernwoorden: wow, fun en gemak. Om ook op de parkeerplaats een wowfactor te creëren vroegen zij Jonkers de vele plantvakken te beplanten met GreentoColour®.

Aangenaam: Lars Jenniskens – stagiair CITAVERDE College

26 februari 2018

Jonkers stoomt graag toekomstige vakmensen klaar voor het hoveniersvak. Eén van deze toekomstige vakmensen is Lars Jenniskens. Hij zit in het tweede jaar van de hoveniersopleiding niveau 4 bij CITAVERDE College in Roermond. Maak kennis met Lars!

Plant van de maand: Chinees klokje

05 februari 2018

De bloemen van het Chinees klokje bloeien op het kale hout. In februari is dit één van de vroegst bloeiende heesters in Nederland. Daarom bekronen wij deze heester als plant van de maand februari!

Opgeknapt graf legendarische ceremoniemeester Jocus

05 februari 2018

Tijdens de Venlose vastelaovend loopt de ceremoniemeester van Jocus altijd voorop. Een van de meest legendarische ceremoniemeesters van Jocus was Bertus Hummel. Zijn graf op de begraafplaats in Venlo werd het afgelopen jaar opgeknapt.

Breng een stukje natuur terug met een intensieve daktuin

01 februari 2018

Jonkers daktuinen is gespecialiseerd in het realiseren van een groene omgeving op daken. Zo brengen wij een stukje natuur terug binnen de stedelijke omgeving. Diverse onderzoeken tonen bovendien aan dat een groene omgeving een positieve bijdrage levert aan de productiviteit en creativiteit van medewerkers.

Bescherming van unieke flora en fauna door deskundig beheer mergelwanden

01 februari 2018

Mergelwanden vormen een uniek onderdeel van het Zuid-Limburgse landschap. Deze kale, droge kalkrotsen en steile wanden bieden een leefomgeving voor flora en fauna die binnen Nederland alleen op deze plekken voorkomen. RANOX werd gevraagd de steile kalkrotsen van de voormalige groeve Mergelhoof bij de Sint Pietersberg vrij te maken van de houtige begroeiing.