Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 322 berichten.

Bewoners realiseren bloemrijke wadi bij Beckershof in Leunen

11 juli 2018

In Leunen is in 2008 een nieuwe straat aangelegd met elf woningen genaamd Beckershof. De omwonenden hebben samen met de gemeente en Jonkers een wadi gerealiseerd.

Kies ook voor een waterklare buitenruimte!

11 juli 2018

Door klimaatveranderingen krijgen we steeds vaker te maken met wateroverlast en droogte. Gemeenten, bedrijven en particulieren kunnen essentiële maatregelen nemen. Jonkers is partner van Waterklaar en adviseert, begeleidt en realiseert voor iedereen waterklare oplossingen!

Dakbegroeiing op losliggend dakbedekkingssysteem

11 juli 2018

Jonkers is gestart met de aanleg van dakbegroeiing bij het nieuwe Moxy hotel in Düsseldorf. De dakbedekking die onder de dakbegroeiing ligt is losliggend. Dat zorgt voor extra uitdaging.

Voorkom uitdroging, plaats een wadi!

11 juli 2018

Het is tegenwoordig een uitdaging om het water terug in de grond te krijgen om uitdroging te voorkomen. Wadi’s helpen voor voldoende vocht in onze bodem.

Aangenaam: Roy Peeters – Allround hovenier

11 juli 2018

Jonkers is altijd op zoek naar hoveniers die allround inzetbaar zijn. Roy Peeters is allround hovenier bij Jonkers sinds april. In twee maanden tijd heeft hij al veel gezien en geleerd bij ons.

Groene vingers gezocht!

06 juli 2018

Wil jij je graag specialiseren in het groen? Kom langs om je baankansen en opleidingsplekken bij Jonkers te ontdekken.

Plant van de maand juli: Gele lis - Iris pseudacorus

03 juli 2018

De Iris pseudacorus, beter bekend als de gele lis, is een voor het oog bekende oeverplant. Deze inheemse oeverplant staat ook graag langs vijvers. De vrolijke gele bloemen en mooie groene bladeren zorgen dat het er langs iedere vijver zomers uitziet.

Top 5 bloeiers voor bijen!

06 juni 2018

De helft van de bijensoorten in Nederland zijn bedreigd. En dit terwijl we bijen hard nodig hebben voor de bestuiving van onze bloemen en planten! Het is belangrijk om in actie te komen en het minste wat je kunt doen is het bloemassortiment in je tuin aanpassen op de voedingsbehoefte van bijen. Daarom geven wij jou een top vijf van bloeiers voor bijen!

Bewust bouwen aan biodiversiteit en duurzaamheid

05 juni 2018

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het aantal vliegende insecten de afgelopen jaren alarmerend is afgenomen. Insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde. Daarom komen veel mensen in actie. Ook Jonkers zet zich in voor het verhogen van de biodiversiteit en het vergroenen van steden. Dit doen we graag samen met jou!