Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 405 berichten.

Kom ook in actie voor de Dag van de Duurzaamheid

22 september 2020

Op 9 oktober 2020 is het weer de Dag van de Duurzaamheid! Op deze dag doen duizenden scholen mee aan een duurzame actie. Van een les over afvalscheiding tot het meedoen aan de Voorleesactie. Jonkers is zelf ook actief in het verduurzamen van de wereld om ons heen. Daarom brengen we deze landelijke actie graag onder jullie aandacht.

Tuintip: Najaarsbeurt daktuin

21 september 2020

Regelmatig onderhoud van daktuinen zorgt ervoor dat de beplanting en de afwatering goed blijven functioneren. En aangezien het alweer herfst is, hebben de daktuinen nu ook een najaarsbeurt nodig. Peter Maessen geeft een aantal onderhoudstips voor de daktuin.

Aannemer verbindt inwoners aan stad door groen te bouwen

21 september 2020

In het Duitse plaatsje Pulheim heeft Jonkers in het voorjaar de inrichting van de buitenruimte en (patio-)daktuin gerealiseerd bij een wooncomplex. Architect Nikolaus Laszlo uit Düsseldorf bracht Jonkers in contact met aannemer Urwohnen GmbH uit Pulheim. Deze aannemer staat erom bekend dat alles wat hij bouwt groen ‘aangekleed’ moet worden. Neem een kijkje bij dit project.

Aangenaam: Erwin Hendriks

18 september 2020

Vijfentwintig jaar geleden ging Erwin Hendriks aan het werk bij Jonkers hoveniers. Erwin’s vader heeft altijd als hovenier gewerkt, zijn oom had een kwekerij en een andere oom werkte in de slateelt. Je kunt dus wel stellen dat de groene vingers hem in de genen zitten. Tijdens zijn loopbaaan koos Erwin ervoor zich te specialiseren in daktuin. Maak kennis met Erwin!

Bewoners Sphinx-terrein Maastricht wonen midden in de stad mét groen

04 augustus 2020

Op het Sphinxkwartier in het hart van Maastricht zijn ruime appartementen, luxe penthouses en mooie stadswoningen met tuin gerealiseerd. Jongen Bouwpartners in Landgraaf gaf Jonkers daktuinen de opdracht om twee daktuinen aan te leggen op dit indrukwekkende nieuwbouwterrein.

Top 5 eetbare planten

03 augustus 2020

Vaak denken we bij onze plantenkeuze vooral aan kleuren, bloeiperioden en aan het soort bloem of blad. Wat wij in dit artikel graag met jou willen delen is een top 5 van eetbare planten.

Fruitbomen snoeien in september

31 juli 2020

Om te zorgen voor een goede groei van je fruitbomen, dien je ze regelmatig te snoeien. De beste periode om steenfruit te snoeien is vlak na het plukken in september of na de bloei in mei. Vruchtbomen als peren, appels en pruimen kunnen in de winter gesnoeid worden.

Tips voor een klimaatbestendige tuin

02 juli 2020

Dit jaar beleefden we de droogste lente ooit. En de voorspellingen zijn dat dit steeds vaker voor zal komen. De Limburger vroeg aan Bas Janssen van Jonkers welke tips hij heeft voor een klimaatbestendige tuin.

Droomhuis omringd door parkachtige tuin

29 juni 2020

De familie Michorius kocht aan de Oude Venloseweg een bouwkavel waarop ze hun droomhuis bouwden. Rondom dit huis ligt ruim 1500 m2 grond die Jonkers om mocht vormen tot een verrassende tuin met een parkachtige uitstraling.