Ontdek hoe natuurvriendelijk jouw tuin is; doe de check! 

Ontdek hoe natuurvriendelijk jouw tuin is; doe de check! 

Wil je jouw tuin een stukje natuurvriendelijker maken? Dan heeft IVN een leuke tool voor jou: De Vriendelijke Tuincheck! Hiermee ontdek je hoe je in een handomdraai jouw tuin een stuk natuurvriendelijker kunt maken. 

 

Er zijn zes verschillende tuincheckkaarten uitgebracht. Zo controleer je heel makkelijk of je een vriendelijke tuin hebt voor amfibieën, vogels, egels, wilde planten, bodemdieren en insecten.

Hoe het werkt

Door te beginnen bij de blauwe start kun je de groene route volgen naar jouw doel. Kom je uit bij een rode uitkomst? Niet getreurd. Met iedere gele afslag krijg je tips om jouw tuin toch natuurvriendelijk te maken, zodat je weer terugkomt op het groene pad. Heb je het einde gehaald, dan heb je officieel een natuurvriendelijke tuin!

 

Je kunt een bordje aanvragen voor jouw kaart die je gecheckt hebt. Op die manier kan iedereen zien dat jij goed bezig bent en maak je anderen enthousiast om zelf ook mee te doen. Je kunt zes bordjes bemachtigen, dus ga snel aan de slag! De bordjes zijn vanaf 10 december verkrijgbaar.

 

Met deze tuincheckkaarten kun je voor meer groen in jouw omgeving zorgen. Heb je zelf alle bordjes al verdiend of heb je zelf geen tuin? Ga dan aan de slag met de tuinen in jouw omgeving. Het is ook een erg leuk initiatief voor scholen. Zij kunnen met de kinderen tuinen in de buurt controleren. Want hoe meer vriendelijke tuinen, hoe beter!

 

Wil jijzelf, jouw school of samen met vrienden uit de buurt mee doen aan dit initiatief? Klik dan hier om je aan te melden.

Bekijk ook eens onderstaande pagina's: 

Leef gezond, vergoen je tuin!

Leef gezond, vergoen je tuin!

Ontdek de richtlijnen voor jouw tuingeluk

Ontdek de richtlijnen voor jouw tuingeluk

Maak je tuin insectvriendelijk

Maak je tuin insectvriendelijk