Gevelbegroeiing

Gevelbegroeiing 

Groen speelt een bewezen rol in ons leven als bron van energie, inspirator, zinnenprikkeling en door de helende werking. Hoe meer groen en hoe verscheidener, hoe meer biodiversiteit en hoe breder de basis voor een gezonde omgeving. Een groene wand is een mooie manier om dit te realiseren.

 

Verticale tuin

Het effect van een groene wand is verbazingwekkend: u verandert een grote grijze oppervlakte in een bijzondere blikvanger die uw (bedrijfs)pand of woning siert. Uw kille muur wordt omgetoverd tot een groene oase waar insecten en vogels zich thuis voelen.

 

Optigroen gevelbegroeiing

Groene gevels zijn mogelijk in allerlei variaties. Naast gevelbegroeiing door klimplanten in de volle grond kunnen we de gevels ook eenvoudig en duurzaam van begroeiing voorzien met het Optigroen systeem. Dit systeem is geschikt voor gevels aan de buitenkant en aan de binnenkant van het gebouw.

 

Gevelbegroeiing aanleggen

Op basis van uw specifieke wensen en de mogelijkheden realiseert Jonkers daktuinen een op maat gemaakte gevelbegroeiing. Alles is mogelijk, of u nu een gevel heeft in de zon, schaduw, hoog, laag, buiten of binnen. Enige voorwaarde is dat de gevel- of muurconstructie 80 kg per m² aan extra belasting kan dragen.

 

Optigroen 'Gevelbegroeiing' systeem

De basis van het Optigroen 'Gevelbegroeiing' systeem is een hoogwaardig, met substraat gevuld cassettesysteem (Optigroen gevelcassette) van aluminium, dat vooraf gevuld is en - indien u dat wenst - met beplanting wordt aangeleverd. Voordat de voorbereide gevelcassettes in de horizontaal lopende ophangrails worden gehangen, wordt de rails aan de onderconstructie vastgeschroefd.

 

Garantie

Op klimplanten in volle grond of in plantenbakken garandeert Jonkers hoveniers volgens de gebruikelijke leveringsvoorwaarden Groenkeur: één jaar inboet garantie (beschadiging en verdroging uitgezonderd). Op het Optigroen gevelbegroeiingssysteem met cassettes geven wij langer garantie, mits Jonkers daktuinen het onderhoud mag verrichten.

Wilt u meer weten over gevelbegroeiing?

Bekijk ook onderstaande pagina's 

gevelbegroeiing

Ontwerp en aanleg gevelbegroeiing

onderhoud gevelbegroeiing

Onderhoud gevelbegroeiing

Optigroen