Vijvers en zwemvijvers

Vijvers en zwemvijvers 

Water in jouw tuin trekt onder meer vogels, vlinders, libellen en kikkers aan. Bovendien geeft kabbelend water een rustgevend gevoel en verdringt het hinderlijke achtergrondgeluiden. (Zwem)vijvers zorgen ook voor verkoeling op warme dagen. Kortom een (zwem)vijver is een enorme verrijking voor de flora en fauna in en om jouw tuin.

 

Vijver

Om een optimale leefomgeving voor verschillende soorten dieren en planten te creëren, is een geleidelijke overgang erg belangrijk. Voorkom een harde rand tussen de vijver en de omringende bodem. Probeer in de vijver ook voor wat variatie te zorgen in de grootte en soorten van de planten. Denk bijvoorbeeld aan riet, lisdodde, zegge, kattenstaart, dotterbloem en Fonteinkruid.

 

Zwemvijver

Een zwemvijver is over het algemeen een stuk groter dan een vijver en biedt net zoals de vijver een oase van rust, ontspanning en verkoeling. Door de natuurlijke kringloop, de reinigende werking van de waterplanten en het filtersysteem reinigt een natuurlijke zwemvijver zich vanzelf zonder veel onderhoud. Er komen dus géén chloor of andere chemicaliën aan te pas. En hij vergroot het leven van planten en dieren in jouw tuin of groenvoorziening. Dat is pas natuurlijk genieten!

Voor meer informatie over vijvers en zwemvijvers

Groen kleurt!

Neem contact op met Peter Grubben

Rechtstreeks 077 - 7113 703

p.grubben@jonkershoveniers.nl

Bekijk ook onderstaande pagina's 

Waterklaar

Beregening

Beregening

Tuinaanleg

Tuinaanleg