Evenementen

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 48 berichten.

Groene vingers gezocht!

27 november 2018

Wil jij je graag specialiseren in het groen? Bezoek 6 of 8 december onze vacaturedagen en ontdek welke baankansen en opleidingsplekken wij voor jou hebben! We vertellen jou alles over de mogelijkehden en het afwisselende werk in de hoveniersbranche.

Projectmanager daktuinen Bram Legierse spreker tijdens webinar ‘Gebruik het dak’

05 oktober 2018

Dinsdag 30 oktober is onze projectleider daktuinen Bram Legierse een van de drie sprekers tijdens het webinar Gebruik het dak. Vragen die dan beantwoord worden, zijn: Aan welke eisen moet een multifunctioneel dak voldoen? Hoe hoog is de nood wat betret het bergen van water? Hoe werkt de regelgeving? En welke innovatieve systemen zijn er? Interesse? Schrijf je in!

Jonkers zet zich in voor biodiversiteit en het klimaat!

02 november 2017

In de afgelopen 30 jaar is 75% van de vliegende insecten verdwenen. Die teruggang is veel groter dan eerder werd gedacht en heeft grote gevolgen voor het leven op aarde. Daarom is het hoog tijd dat we met z’n allen een einde maken aan de dramatische daling van de biodiversiteit.

Opening ‘Rotonde van morgen’ in Steijl

29 augustus 2017

De rotonde aan de kruising Roermondseweg-Terracottalaan in Steyl werd maandag 4 september officieel geopend. Deze rotonde in Steyl is op zeer duurzame wijze en volgens de Cradle to Cradle principes gebouwd. Jonkers hoveniers zal in november de rotonde volledig aanplanten.

Bezoek de landelijke Appelplukdag

22 augustus 2017

Zelf je eigen appels plukken en proeven midden in de boomgaard? Dit kan tijdens de Landelijke Appelplukdag op zaterdag 16 september 2017.

Beek en Donk wint goud in nationale groenwedstrijd

27 september 2016

Natuurlijke bloemenweiden en onderhoudsarme kleurrijke planten zie je steeds vaker terug in het straatbeeld van gemeenten en dorpskernen. Jonkers hoveniers heeft reeds tal van woonwijken hiermee verfraait. Twee van deze gemeenten wonnen goud en zilver bij de nationale groenwedstrijd Entente Florale.

Tuinadviesdagen met gratis schetsadviezen

21 september 2016

Tijdens de tuinadviesdagen op 15 en 16 oktober bij de Tuinen van Appeltern staan de Dutch Quality Gardens Hoveniers klaar voor hun tweede voorlichtingsweekend van dit jaar, waarbij ze gratis en persoonlijk schetsadvies geven.

Chemische onkruidbestrijding op verharding verboden

18 april 2016

Staatssecretaris Dijksma heeft besloten om het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen op verhardingen te verbieden. Wij bieden een alternatief.

Nieuwe Wet Natuurbescherming

22 maart 2016

Op 1 januari 2017 treedt de nieuwe Wet natuurbescherming in werking. Met deze wet komen er extra verantwoordelijkheden en bevoegdheden te liggen bij gemeenten. Jonkers hoveniers organiseert informatieve lunchpresentaties over deze nieuwe wet.