Evenementen

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 51 berichten.

Lezing over de voordelen van een wadi

01 september 2021

Steeds vaker komt het voor dat het rioolstelsel overbelast wordt door hevige regenval. Daarnaast wordt onze grond ook steeds droger. Waar vroeger maatregelen werden genomen om water zo snel mogelijk af te voeren naar het riool of naar de grote rivieren, is het tegenwoordig een uitdaging om het water terug in de bodem te krijgen om uitdroging te voorkomen. Waterklare tuinen zijn hiervoor een oplossing, maar ook wadi’s helpen mee om meer vocht in onze bodem te krijgen.

Symposium 'Samen bouwen aan de groene stad'

18 december 2019

Bedrijven uit de bouwwereld, architecten, maar ook overheden kunnen samen werken aan de verbetering van het leefklimaat binnen de stedelijke omgeving. Tijdens het symposium op woensdag 18 maart komen de diverse stakeholders bij elkaar die samen het verschil kunnen maken.  Deelname is gratis dus geef je snel op want vol = vol!

Bezoek de Eikenprocessierups-roadshow

07 oktober 2019

RANOX Natuuraannemer organiseert in november vier mini-symposia rondom de natuurlijke beheersing van de Eikenprocessierups in Zwolle, Roermond, Dordrecht en Velp. Tijdens deze 'eikenprocessie-roadshow' worden er drie presentaties over actuele thema's rondom de natuurlijke beheersing van de Eikenprocessierups.

Bezoek de bijeenkomst over het bloemrijke concept 'Heem en bloembollen'

07 juni 2019

Jonkers heeft al veel verschillende projecten mogen uitvoeren met het concept Heem en bloembollen. Een concept dat twee jaar geleden is ontstaan door Heem natuurontwikkeling en JUB Holland om het bloeiseizoen te verlengen en zo de biodiversiteit te verhogen. Bezoek de bijeenkomst 'Heem en bollen' en zie zelf het kleurrijke resultaat!

Projectmanager daktuinen Bram Legierse spreker tijdens webinar ‘Gebruik het dak’

05 oktober 2018

Dinsdag 30 oktober is onze projectleider daktuinen Bram Legierse een van de drie sprekers tijdens het webinar Gebruik het dak. Vragen die dan beantwoord worden, zijn: Aan welke eisen moet een multifunctioneel dak voldoen? Hoe hoog is de nood wat betret het bergen van water? Hoe werkt de regelgeving? En welke innovatieve systemen zijn er? Interesse? Schrijf je in!

Jonkers zet zich in voor biodiversiteit en het klimaat!

02 november 2017

In de afgelopen 30 jaar is 75% van de vliegende insecten verdwenen. Die teruggang is veel groter dan eerder werd gedacht en heeft grote gevolgen voor het leven op aarde. Daarom is het hoog tijd dat we met z’n allen een einde maken aan de dramatische daling van de biodiversiteit.

Opening ‘Rotonde van morgen’ in Steijl

29 augustus 2017

De rotonde aan de kruising Roermondseweg-Terracottalaan in Steyl werd maandag 4 september officieel geopend. Deze rotonde in Steyl is op zeer duurzame wijze en volgens de Cradle to Cradle principes gebouwd. Jonkers hoveniers zal in november de rotonde volledig aanplanten.

Bezoek de landelijke Appelplukdag

22 augustus 2017

Zelf je eigen appels plukken en proeven midden in de boomgaard? Dit kan tijdens de Landelijke Appelplukdag op zaterdag 16 september 2017.

Beek en Donk wint goud in nationale groenwedstrijd

27 september 2016

Natuurlijke bloemenweiden en onderhoudsarme kleurrijke planten zie je steeds vaker terug in het straatbeeld van gemeenten en dorpskernen. Jonkers hoveniers heeft reeds tal van woonwijken hiermee verfraait. Twee van deze gemeenten wonnen goud en zilver bij de nationale groenwedstrijd Entente Florale.