Opening ‘Rotonde van morgen’ in Steijl

Opening ‘Rotonde van morgen’ 

29 augustus 2017

De rotonde aan de kruising Roermondseweg-Terracottalaan in Steyl werd maandag 4 september officieel geopend. Om dat te vieren werd er van 15.00 tot 17.00 uur een Duurzaamheidsmarkt georganiseerd. Deze rotonde in Steyl is op zeer duurzame wijze en volgens de Cradle to Cradle principes gebouwd. Jonkers hoveniers zal in november de rotonde volledig aanplanten. Tijdens de officiële opening werden er al een paar plantjes gepoot door wethouder Ben Aldewereld en kinderen van Ut Vlaegelke.

Green Deal als beloning

De rotonde in Steyl is op zeer duurzame wijze en volgens de Cradle to Cradle principes gebouwd. Ook is het als eerste project in Nederland beloond met een Green Deal. Bij de rotonde is beton gebruikt zonder toevoegingen. Dat kun je hergebruiken als de rotonde aan het einde van zijn levensduur is. Bovendien gaat het veel langer mee dan asfalt. Daarnaast zorgt beplanting ervoor dat de rotonde ook de luchtkwaliteit positief beïnvloedt. Verder kan de rotonde zelf water zuiveren en infiltreren, zodat het grondwater op peil blijft. Ketenpartners Kragten en Den Ouden Groep weten hier meer over.

rotond  van morgen steijl

rotond  van morgen steijl

rotond  van morgen steijl

rotond  van morgen steijl

Jonkers hoveniers plant in november de rotonde volledig aan. Midden op de rotonde wordt een honingboom gepland, daaromheen komt kleurrijke en onderhoudsarme Green to Colour-beplanting. Verder wordt de rotonde voorzien van gazon, Cotoneaster, elzen en esdoorns. Langs de weg naar de rotonde worden taxushagen geplaatst en er komt een wadi met gras.

rotonde van morgen steijl

rotonde van morgen steijl

Bekijk 2 films over de Rotonde van morgen: 

Lees ook eens deze artikelen over duurzaamheid: 

Kleurrijk resultaat met Green to Colour

Kleurrijk resultaat met Green to Colour

Maak uw tuin waterklaar

Maak uw tuin waterklaar

groen blauw dak

De voordelen van groen blauwe daken