Voorbeeldprojecten GreentoColour®

GreentoColour®-voorbeelden 

Wijk Donderberg Roermond verrijkt met biodiverse beplanting

In de herfst en winter van 2018/2019 heeft Jonkers in de Roermondse wijk Donderberg plantvakken aangelegd, die vervolgens in maart met onderhoudsarme GreentoColour®-beplanting zijn aangeplant.

Kleurrijke borders aan de Kasteelsingel in Weert

De gemeente Weert kiest heel bewust voor biodiversiteit in openbaar groen. Dit komt tot uiting in grote borders en verkeersgeleiders die aangeplant zijn met onder andere kleurrijke GreentoColour®-beplanting (G2C®).

Tuincentrum Leurs in Venlo voert wowfactor ook buiten door met GreentoColour®

Tuincentrum Leurs in Venlo is een winkel waar bezoekers terecht kunnen voor mooie producten voor in de tuin én in huis. Het complete concept kenmerkt zich door drie kernwoorden: wow, fun en gemak. Om ook op de parkeerplaats een wowfactor te creëren besloten zij de vele plantvakken te laten beplanten met GreentoColour® door Jonkers.

Aanleg GreentoColour®-plantsoen in Baexem

De gemeente Leudal heeft voor de inrichting van een gedeelte van het plantsoen langs de St. Janstraat in Baexem gekozen voor kleurrijke vaste plantenborders volgens het GreentoColour®-concept. Jonkers kreeg de opdracht deze borders aan te leggen en gedurende drie jaar te onderhouden.

Gemeente Weert kiest voor een kleurrijke leefomgeving

Dit jaar mocht Jonkers hoveniers een tweede GreentoColour®-project aanleggen in de gemeente Weert. Het resultaat is een prettige, kleurrijke leefomgeving voor bewoners en voorbijgangers, maar zeker ook voor bijen en vlinders.

Kleurrijke vaste planten sieren Boxmeer

De gemeente Boxmeer liet in 2013 openbaar groen langs een belangrijke invalsweg verfraaien met kleurrijke vaste planten. Het werd een groot succes, waardoor inmiddels op meerdere plekken binnen de gemeente Boxmeer onderhoudsvriendelijke GreentoColour®-beplanting staat.

Gegarandeerd een kleurrijk resultaat met vaste planten van GreentoColour®

Het vaste planten concept GreentoColour® garandeert een langdurig en kleurrijk resultaat. Deze vaste planten zijn in staat om goed tot bloei te komen op plaatsen waar andere vaste planten het moeilijk hebben. Een sterk concept dat zijn succes te danken heeft aan vier pijlers.

Beek en Donk wint goud in nationale groenwedstrijd

Natuurlijke bloemenweiden en onderhoudsarme kleurrijke planten zie je steeds vaker terug in het straatbeeld van gemeenten en dorpskernen. Jonkers hoveniers heeft reeds tal van woonwijken hiermee verfraait. Twee van deze gemeenten wonnen goud en zilver bij de nationale groenwedstrijd Entente Florale.

Kleurrijke vaste planten vervangen gras in het centrum van Maastricht

Op enkele plekken in het centrum van Maastricht werden jaarlijks eenjarigen aangeplant om de entree van de stad op te vrolijken. De plantvakken waren met gras ingezaaid, maar men zocht naar een betaalbaar alternatief. Navraag bij andere gemeentes wekte de interesse voor GreentoColour®.

Green to Colour

Terug naar GreentoColour®