Voorbeeldprojecten GreentoColour®

GreentoColour®-voorbeelden 

Steeds meer gemeenten verrijken plantsoenen met kleurrijke GreentoColour®-beplanting

Jonkers werkt sinds 2011 met het vaste plantenconcept GreentoColour® van plantenkweker Griffioen in Wassenaar. Een concept dat een langdurig en kleurrijk resultaat garandeert. Bekijk het resultaat in de gemeente Horst aan de Maas.

Gemeente Boxmeer neemt vooruitstrevende klimaatadaptieve maatregelen

De gemeente Boxmeer is een vooruitstrevende gemeente op het gebied van klimaatadaptieve én biodiverse maatregelen. Een mooi voorbeeld waarbij beide maatregelen optimaal zijn toegepast is het Hoogkoorplein in Boxmeer. Onder dit plein liet de gemeente in 2020 vijf bergingskelders bouwen om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Ook werd het hele plein opnieuw ingericht en aangeplant door Jonkers met bloemrijke en biodiverse planten.

Gemeente Bergen neemt klimaatadaptieve maatregelen met wadi omringd door biodiverse beplanting

De gemeente Bergen zocht naar een duurzame oplossing om hemelwater te bergen en infiltreren tijdens reguliere buien, maar ook bij extreme weersomstandigheden, zoals hoosbuien. Jonkers hoveniers heeft de gemeente hierin geadviseerd en volledig ontzorgd; van ontwerp tot realisatie inclusief meerjarig onderhoud. Het resultaat is een natuurlijk ingericht park met een aantrekkelijke wadi aan de Bessembiender in Siebengewald.

Kerkstraat Weert gerenoveerd met ruim 2.000 m2 bloemrijke beplanting

De wijk De Keent in Weert is grondig gerenoveerd door de plantvakken opnieuw aan te planten. Centraal door deze wijk loopt de Kerstraat. De grote bomen langs deze weg bleven grotendeels staan, in de plantvakken werd kleurrrijke biodiverse GreentoColour®-beplanting aangeplant. Dit is een goede manier om de biodiversiteit te verhogen én om bewoners en passanten te laten genieten van de natuur midden in de stad.

Horst aan de Maas verrijkt diverse hotspots met kleurrijke GreentoColour®-beplanting

De gemeente Horst aan de Maas wil haar bewoners en bezoekers graag laten genieten van kleurrijke plantsoenen die tevens de biodiversiteit stimuleren. Op zes locaties liet deze gemeente door Jonkers de plantsoenen en een plantenbak aankleden met bloemrijke GreentoColour®-beplanting. Bekijk het resultaat.

Wijk Donderberg Roermond verrijkt met biodiverse beplanting

In de herfst en winter van 2018/2019 heeft Jonkers in de Roermondse wijk Donderberg plantvakken aangelegd, die vervolgens in maart met onderhoudsarme GreentoColour®-beplanting zijn aangeplant.

Kleurrijke borders aan de Kasteelsingel in Weert

De gemeente Weert kiest heel bewust voor biodiversiteit in openbaar groen. Dit komt tot uiting in grote borders en verkeersgeleiders die aangeplant zijn met onder andere kleurrijke GreentoColour®-beplanting (G2C®).

Tuincentrum Leurs in Venlo voert wowfactor ook buiten door met GreentoColour®

Tuincentrum Leurs in Venlo is een winkel waar bezoekers terecht kunnen voor mooie producten voor in de tuin én in huis. Het complete concept kenmerkt zich door drie kernwoorden: wow, fun en gemak. Om ook op de parkeerplaats een wowfactor te creëren besloten zij de vele plantvakken te laten beplanten met GreentoColour® door Jonkers.

Aanleg GreentoColour®-plantsoen in Baexem

De gemeente Leudal heeft voor de inrichting van een gedeelte van het plantsoen langs de St. Janstraat in Baexem gekozen voor kleurrijke vaste plantenborders volgens het GreentoColour®-concept. Jonkers kreeg de opdracht deze borders aan te leggen en gedurende drie jaar te onderhouden.

Green to Colour

Terug naar GreentoColour®