Voorbeeldprojecten Green to Colour

Green to Colour voorbeelden 

Tuincentrum Leurs in Venlo voert wowfactor ook buiten door met GreentoColour®-beplanting

Tuincentrum Leurs in Venlo heeft de ambitie om hét tuincentrum van de toekomst te worden. Het concept kenmerkt zich door drie kernwoorden: wow, fun en gemak. Om ook op de parkeerplaats een wowfactor te creëren vroegen zij Jonkers de vele plantvakken te beplanten met GreentoColour®.

Aanplant Kasteelsingel in Weert

De gemeente Weert kiest sinds 2016 heel bewust voor biodiversiteit in openbaar groen. Dit komt tot uiting in grote borders en plantsoenen die aangeplant worden met onder andere kleurrijke Green to Colour®-beplanting (G2C®).

Gemeente Weert kiest voor een kleurrijke leefomgeving

Dit jaar mocht Jonkers hoveniers een tweede Green to Colour-project aaanleggen in de gemeente Weert. Het resultaat is een prettige, kleurrijke leefomgeving voor bewoners en voorbijgangers, maar zeker ook voor bijen en vlinders.

Kleurrijke vaste planten sieren Boxmeer

De gemeente Boxmeer liet in 2013 openbaar groen langs een belangrijke invalsweg verfraaien met kleurrijke vaste planten. Het werd een groot succes, waardoor inmiddels op meerdere plekken binnen de gemeente Boxmeer onderhoudsvriendelijke GreentoColour®-beplanting staat.

Gegarandeerd een kleurrijk resultaat met vaste planten van Green to Colour

Het vaste planten concept Green to Colour garandeert een langdurig en kleurrijk resultaat. Deze vaste planten zijn in staat om goed tot bloei te komen op plaatsen waar andere vaste planten het moeilijk hebben. Een sterk concept dat zijn succes te danken heeft aan vier pijlers.

Sylvan kiest voor een natuurlijke benadering

Het bedrijf Sylvan in Horst hecht veel waarde aan biodiversiteit. Jonkers hoveniers legde hier kleurrijke vaste plantenborders aan en een biotoop die is voorzien van een wadi en ingezaaid met wilde bloemen van Heem.

Jabro Tools B.V. creëert kleurrijk visitekaartje met gerenoveerde bedrijfstuin

Het management van Jabro Tools vindt het belangrijk dat het bedrijf er representatief bij ligt. Een kleurrijke en verzorgde bedrijfstuin maakt daar onderdeel van uit. Jonkers hoveniers heeft dit voorjaar de voortuin gedeeltelijk gerenoveerd.

Beek en Donk wint goud in nationale groenwedstrijd

Natuurlijke bloemenweiden en onderhoudsarme kleurrijke planten zie je steeds vaker terug in het straatbeeld van gemeenten en dorpskernen. Jonkers hoveniers heeft reeds tal van woonwijken hiermee verfraait. Twee van deze gemeenten wonnen goud en zilver bij de nationale groenwedstrijd Entente Florale.

Kleurrijke vaste planten vervangen gras in het centrum van Maastricht

Op enkele plekken in het centrum van Maastricht werden jaarlijks eenjarigen aangeplant om de entree van de stad op te vrolijken. De plantvakken waren met gras ingezaaid, maar men zocht naar een betaalbaar alternatief. Navraag bij andere gemeentes wekte de interesse voor GreentoColour®.

Bedrijfsterrein Office Depot Venlo in goede handen bij Jonkers hoveniers

Office Depot is sinds 1999 gevestigd op Tradeport West in Venlo. Jonkers hoveniers heeft in 1999 het groen aangelegd op het bedrijfsterrein van Office Depot en voert sindsdien ook het onderhoud uit.

Kleurrijke groenverbinding in woonwijk Heerlen

In Heerlen is een kleurrijke groenverbinding aangelegd, bestaande uit vaste planten volgens het concept Green to Colour.

Gemeente Roermond kiest voor kleurrijk en levendig openbaar groen

Sinds 2012 heeft Jonkers hoveniers vier zichtlocaties in Gemeente Roermond beplant met Green to Colour.

Havenstraat Maasbracht opgebloeid

Maasbracht in de gemeente Maasgouw heeft het gebied van de Maashaven gerenoveerd. Jonkers hoveniers nam hierbij de beplanting onder handen.

Gemeente Venray kiest voor kleurrijke vaste planten in openbaar groen

Jonkers hoveniers hielp gemeente Venray met hun wens om meer kleurrijke vast planten in openbaar groen toe te passen.

Sylvan verrijkt bedrijfstuin met kleurrijke bloemenweide en diervriendelijke biotoop

Het bedrijf Sylvan in Horst hecht veel waarde aan duurzaamheid. Dit komt onder meer tot uiting door hun nieuw ingerichte bedrijfstuin.

Gras op termijn duurder dan vaste planten

Onderzoek laat echter zien dat behalve de hoge sierwaarde die vaste planten te bieden hebben, de onderhoudskosten op den duur lager uitpakken dan bij gras.

Kleurrijke vaste planten in openbaar groen Boxmeer

Jonkers hoveniers kreeg opdracht van de gemeente Boxmeer om kleurrijke beplanting volgens het succesvolle 'Green to Colour-concept' aan te leggen.

In opkomst: vaste planten in openbaar groen

Vaste plantenkwekerij Griffioen Wassenaar ontwikkelde een vaste planten concept voor openbaar groen, met lage onderhoudskosten.

Green to Colour