Gegarandeerd een kleurrijk resultaat met vaste planten van GreentoColour®

Gegarandeerd een kleurrijk resultaat met vaste planten van GreentoColour® 

09 februari 2017

Jonkers hoveniers werkt sinds 2011 met het vaste planten concept GreentoColour®. Een concept dat een langdurig en kleurrijk resultaat garandeert. Daarnaast zijn deze vaste planten in staat om goed tot bloei te komen op plaatsen waar andere vaste planten het moeilijk hebben. Een sterk concept dat zijn succes te danken heeft aan vier pijlers.

De vier pijlers van GreentoColour®

  • een doordacht beplantingsplan
  • een goede grondvoorbereiding
  • groot en sterk plantmateriaal en een behoorlijke plantdichtheid
  • onderhoud d.m.v. maaien

Een goede grondvoorbereiding

Misschien wel de belangrijkste pijler van GreentoColour® is een goede grondverbetering en grondbewerking. Een ruime hoeveelheid door de grond gewerkte groencompost zorgt voor lucht in de grond waardoor de planten snel gaan groeien en snel de bodem bedekken. Afhankelijk van de situatie en de omstandigheden wordt per project gekeken wat nodig is om de bodem optimaal te maken voor een snelle groei van de planten. Op enkele locaties kan het zelfs nodig zijn dat we de grond afgraven en vervangen door één van de beproefde GreentoColour®-substraatmengsels.

Bekijk hier enkele voorbeelden: 

Beugenseweg Boxmeer

Dit is een belangrijke invalsweg van Boxmeer waar dagelijks vele fietsers, auto's etc. passeren. De bestaande rozenbegroeiing was helemaal uitgeleefd en was duidelijk aan vervanging toe. Uiteindelijk besloot de gemeente om hier vaste planten aan te planten volgens het GreentoColour®-systeem. Nadat de oude beplanting is gerooid, is er veel werk besteed aan de grondverbetering en het grondwerk. Tezamen met een uitgekiend ontwerp/beplantingsplan, leidde dit in het eerste jaar al tot een min of meer dichtgegroeide beplanting. Dit is in de loop der jaren alleen maar beter geworden. Dit succes heeft er toe geleid dat op meerdere plekken binnen de gemeente de beplanting is verrijkt met dit concept, waaronder een verlenging van deze strook.

Beugenseweg Boxmeer oude situatie

Beugenseweg Boxmeer oude situatie met wegkwijnende oude rozen

Grondbewerking na aanbrengen bodemverbetering

Green to Colour direct na aanplant

Green to Colour Beugenseweg Boxmeer zo'n 4 maanden na aanleg

Green to Colour Beugenseweg Boxmeer 'oude' aanleg 2013 en uitbreiding 2016. Waar ligt de overgang?

Rijksweg Swalmen

De heesterbeplanting langs de Rijksweg bij de bushalte in het centrum van Swalmen was versleten en aan vervanging toe. Voor ons de uitdaging om het druk gebruik aan beide zijden van de groenstrook, in combinatie met een intensief gebruikte bushalte, een robuuste doch sierlijke beplanting te creëren die deze belangrijke verkeersader zou opvrolijken. Na wat aanpassingen waarbij pekelwater van winterse zout-strooibeurten niet meer in de plantvakken zou lopen, is de gehele strook met een hiervoor uitgezocht assortiment. Robuuste soorten wisselen elkaar af met solitairen die de beplanting een extra accent geven.

Rijksweg Swalmen oude situatie met een lage heesterbeplanting

Rijksweg Swalmen kort na aanplant Green to Colour

Sleutelbloem Venray

Aan een wijkontsluitingsweg was een onderbegroeiing een tijd terug vervangen door Hortensia’s. Maar enige tijd moest men constateren dat deze maar moeizaam wilden groeien onder deze Linden en zeker niet zouden sluiten. We hebben de Hortensia’s opgenomen en op een meer geëigende locatie enkele straten verderop herplant. De grond is daarna volgens het GreentoColour®-concept bewerkt en met een specifieke beplanting voor deze schaduwrijke en droge locatie aangeplant. Het resultaat was het eerste jaar al gelijk verbluffend. We hebben al vele belangstellenden met diverse excursies langs deze locatie mogen leiden, juist vanwege het goede resultaat op een moeilijke locatie.

Sleutelbloem Venray: deze Hortensia's wilden maar niet groeien onder de bomen.

Sleutelbloem Venray: een jaar na aanplant Green to Colour

Bent u ook overtuigd?

Mocht u nog twijfelen of GreentoColour® iets is voor uw groenstrook of uw bedrijfstuin?

Wij tonen u graag projecten bij u in de omgeving zodat u zelf het te behalen resultaat kunt zien. Daarnaast kunt u ook garantie krijgen op het resultaat.

 

>Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. En ontdek of u net zo enthousiast wordt over dit vaste planten concept als wij.

Bekijk ook onderstaande pagina's 

Green to Colour

Meer over GreentoColour®

Voorbeelden Green to Colour

Voorbeelden GreentoColour®

Onderhoud Green to Colour

Onderhoud GreentoColour®