Voorbeeldprojecten onderhoudsarme tuin

Onderhoudsarme tuin voorbeelden 

Een strakke levende tuin

Afgelopen zomer kon de familie Aarts uit Tegelen volop genieten van een volgroeide, bloeiende en levende tuin. In het voorjaar van 2018 lieten zij Jonkers zowel hun voor- als achtertuin geheel renoveren. De organische ronde vormen in de oorspronkelijke tuin, maakten plaats voor een eenvoudig strak ontwerp.

In gesprek met de winnaars van de onderhoudsarme border

In 2014 werden Yvonne Bosch en Marcel Verhaegh uit Panningen de gelukkige winnaars van een onderhoudsarme tuinborder van 25m2. Inmiddels zijn er drie jaar verstreken, tijd om weer eens langs te gaan bij Yvonne en Marcel om te vragen hoe de border bevalt.

Renovatie achtertuin bij de familie Willemsen in Velden

De familie Willemsen uit Velden wilde graag een tuin die ‘seniorproof’ is, en een tuin die een verlengstuk is van hun woonkamer. Jonkers hoveniers maakte een modern ontwerp en ging vervolgens aan de slag met de renovatie.

Onderhoudsarme tuin verrijkt met bloembollen

Bij Jeroen Janssen in Venlo werd begin 2016 een nieuwe achtertuin aangelegd. Afgelopen week werden 200 bloembollen geplant door onze hoveniers.

Zomers genieten met een onderhoudsarme bloeiende tuin

Familie Willenborg uit Tegelen liet in 2015 een onderhoudsarme, bloeiende tuin aanleggen door Jonkers hoveniers. In de zomerperiode biedt een groene tuin, die tevens onderhoudsarm is, een uitkomst. Bij warm weer is het heerlijk vertoeven in een groene tuin, waar temperaturen minder hoog oplopen dan in een ‘stenen’ tuin.

Een kleurrijke onderhoudsarme tuin; daar kan iedereen van genieten

Jonkers hoveniers legde twee jaar geleden een onderhoudsarme tuin aan bij familie van Minderhout. Zelfs voorbijgangers kunnen nu van de tuin genieten.

Meer tijd om te genieten dankzij onderhoudsarme tuin

Mevrouw en meneer Wanders uit Venlo zijn echte tuinliefhebbers. Het onderhoud van hun tuin vergde echter te veel tijd. Daarom vroegen zij aan Jonkers hoveniers om hun bestaande tuin te veranderen in een onderhoudsarme tuin.

Oprit maakt plaats voor onderhoudsvriendelijke tuin

De familie Langen uit Tegelen wilde graag een grotere tuin door hun oprit bij de tuin te trekken. Zij klopten hiervoor aan bij Jonkers hoveniers.

Onderhoudsvriendelijke tuin verrijkt met elementen uit het omliggende landschap

We nemen een kijkje in de tuin van de familie Holthuijsen. Deze tuin werd een jaar geleden door Jonkers hoveniers aangelegd.

Onderhoudsarme tuin

Terug naar Onderhoudsarme tuin