Bezoek de Eikenprocessierups-roadshow

Leer meer over de natuurlijke beheersing van de ERP 

RANOX Natuuraannemer organiseert in november vier mini-symposia over de natuurlijke beheersing van de Eikenprocessierups (EPR). Tijdens deze bijeenkomsten worden er drie presentaties gegeven over actuele thema's rondom de natuurlijke beheersing van de EPR. Op 7 november in Roermond zal onze Dennis van Hooren een presentatie geven over de levenscyclus van de EPR.

Tegenwoordig kun je tijdens de zomer niet meer om de eikenprocessierups heen. Om de overlast te beperken die deze rups veroorzaakt, zijn er veel methoden mogelijk. Maar deze methoden (wegzuigen of wegbranden) bestrijden vaak alleen de symptomen of pakken naast de eikenprocessierups ook andere, niet schadelijke soorten, aan zoals bij bestrijding met aaltjes of het spuiten van gif.

 

Dit terwijl de oorzaak van de opmars van de eikenprocessierups juist te zoeken is in de manier waarop wij onze buitenruimte inrichten. Door onze buitenruimte anders in te richten kunnen we namelijk op een natuurlijke manier de eikenprocessierups beheersen en de overlast sterk verminderen.

 

Tijdens het mini-symposium gaan we in op hoe je de eikenprocessierups op natuurlijke wijze kunt beheersen. De ‘eikenprocessierups-roadshow’ gaat door heel Nederland met een symposium in het noorden, zuiden, westen en oosten van het land. Het programma is als volgt:

Programma

Tijdens elke 'eikenprocessierups-roadshow' worden er drie presentaties gegeven van elk zo’n 20 minuten. Deze presentaties hebben de volgende onderwerpen:

• Ecologie van de eikenprocessierups en zijn plaats in het ecosysteem

• Versterken van het ecosysteem voor natuurlijke beheersing

• Natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups met inheemse vegetaties.

Locaties & Data

De ‘eikenprocessierups-roadshow’ gaat door heel Nederland met een symposium in het noorden, zuiden, westen en oosten van het land. Op 7 november in Roermond is Jonkers mede-organisator en zal onze Dennis van Hooren een presentatie geven over de levenscyclus van de EPR.

  • 6 november, Zwolle, (Zone.College, Koggelaan 7 in Zwolle)
  • 7 november, Roermond, (CitaVerde College, Jagersstraat 6, Roermond)
  • 20 november, Dordrecht, (Wellant College, Chico Mendesring 825, Dordrecht)
  • 21 november, Velp, (exacte locatie volgt)

Meld je aan voor de 'eikenprocessierups-roadshow'! 

Aanmelden kan via de website van RANOX. Hier staat voor elke locatie een aparte button naar het aanmeldformulier.

Bekijk ook onderstaande pagina's 

eikenprocessierups natuurlijk bestrijden

Eikenprocessierups natuurlijk bestrijden

ranox

RANOX natuurbeheer

vogelkers verwijderen met paarden

Vogelkers verwijderen met paarden