Bezoek de bijeenkomst over het bloemrijke concept 'Heem en bloembollen'

Bezoek een bijeenkomst over Heem en bloembollen 

Heem natuurontwikkeling en JUB Holland hebben de afgelopen jaren het concept Heem en bloembollen ontwikkeld. Dit concept is twee jaar geleden ontstaan om het bloeiseizoen te verlengen en zo te helpen de biodiversiteit te verhogen. De afgelopen tijd heeft Jonkers verschillende projecten met dit concept mogen uitvoeren. Wil je met eigen ogen zien wat dit concept kan bijdragen aan de biodiversiteit in jouw omgeving? Bezoek dan deze bijeenkomst!

Biodiversiteit wordt steeds belangrijker. Tijdens de bijenkomst wordt er dan ook aandacht besteed aan de leefgebieden van vlinders, bijen en andere insecten. Die worden namelijk steeds kleiner en de afstand tussen deze leefgebieden steeds groter. Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem. Denk aan bloemrijke bermen, tuinen en openbaar groen. Tijdens de bijeenkomst worden diverse concrete voorbeelden besproken en gaan we ze bekijken.

Het concept Heem en bollen zorgt niet alleen voor meer biodiversiteit, bloembollen geven van februari tot het einde van de zomer een mooi kleurrijk en natuurlijk beeld. Benieuwd naar het resultaat? Geef je dan op voor deze bijeenkomst!

Data bijeenkomst

3 juli gemeente Weert

 

Aanmelden voor een van deze dag kan via: willem.zandbergen@jubholland.nl

Wil je meer lezen over Heem en bollen?

Bekijk dan ook eens onze folder over Heem en bollen!

Bekijk ook onderstaande pagina's 

Help insecten met Heem en bollen

Help insecten met Heem en bollen

Heem

Heem natuurontwikkeling

insectvriendelijk

Maak je tuin insectvriendelijk