Help insecten het voorjaar door het Bonte Berm-concept

Help insecten het voorjaar door met een Bonte Berm 

Nu de lente is begonnen, komen ook alle insecten weer tevoorschijn. Sommige insectensoorten ontwaken nu uit hun winterslaap. Andere soorten leggen hun eitjes voordat de winter begint, en deze komen in het voorjaar uit. Het is dan ook belangrijk dat deze insecten in het vroege voorjaar voldoende voedsel kunnen vinden in bloeiende beplanting. Om dit te stimuleren is het Bonte Berm-concept ontwikkeld voor bloeiende planten van vroeg in het voorjaar tot ver in het najaar.

De Bonte Berm voor lang bloeiende bermen

Jonkers werkt met de zaadmengsels van Heem natuurontwikkeling voor het realiseren van inheemse natuurlijke kruidenvegetaties in de landschappelijke en stedelijke omgeving. Deze zaadmengsels trekken tal van insectensoorten aan. Bloembollen vormen een waardevolle aanvulling voor deze insecten. De ontwikkeling van het Bonte Berm-concept is een samenwerking tussen Heem natuurontwikkeling met JUB Holland. JUB Holland is specialist in het samenstellen van kleurrijke, biodiverse bollenmengsels. Dit doen zij in nauwe samenwerking met de Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhouders Vereniging.

Heem en Bollen

Heem en Bollen

Heem en Bollen

Heem en Bollen

Maatwerk in Bonte Berm mengsels

Voor elk project wordt een passend mengsel van inheemse kruidenvegetatie in combinatie met bloembollen samengesteld. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met grondsoort, vochthuishouding, omgevingsinvloeden, aanwezige flora en specifieke projectdoelstellingen. Deze mengsels bloeien vanaf april of mei. Met de bollen van JUB Holland wordt er vanaf februari al bloei gecreëerd.

Heem en Bollen

Heem en Bollen

Heem en Bollen

Heem en Bollen

Wil jij ook het leven van insecten bevorderen  
door de inzet van kruidenvegetaties en bollen?  

Neem dan contact op met:

Koen

Bekijk ook eens onderstaande pagina's: 

insectvriendelijke tuin

Maak je tuin insectvriendelijk

Heem

Heem

help de bij overleven

Help de bij te overleven