Tuintips

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 91 berichten.

Plant van de maand december: Skimmia japonica 'Rubella'

30 november 2018

De Skimmia japonica 'Rubella' is een wintergroene sierheester uit Oost-Azië. Hij bloeit met wit-roze bloemen. Niet alleen is deze sierheester wintergroen, het is ook een langbloeiende plant.

Snoeiafval laten liggen voor de dieren in jouw tuin

29 november 2018

Nu de temperatuur daalt gaan veel kleine (zoog)dieren en insecten op zoek naar een veilige plek om de koude wintermaanden door te komen. Wij kunnen de dieren daarbij helpen door gevallen bladeren in de borders te laten liggen en door met gesnoeide takken een takkenril te maken. Natuuraannemer Dennis van Hooren vertelt hoe je dit doet.

Snoeien van bomen

23 november 2018

De beste tijd om bomen te snoeien is de winter en het voorjaar. Bomen zijn dan in rust en hebben weinig of geen blad. Je ziet dan beter welke takken je weg moet halen.

Tuintip: (ver)planten rozen

29 oktober 2018

Het is november en dat betekent dat het nu tijd is om rozen te planten of te verplanten! Door deze tuinklus in november te doen, kunnen de wortels snel groeien en kan de plant in het nieuwe seizoen sterk van start gaan.

Plant van de maand november: Rosa 'Paul's Scarlet Climber'

23 oktober 2018

De Rosa 'Paul's Scarlet Climber' staat bekend als een doorbloeiende klimroos. Deze mooie rode roos heeft een goede nabloei; hij bloeit van juni tot en met oktober. Het is ook deze roos die Jonkers heeft verwerkt in haar logo, en omdat wij 70 jaar bestaan is dit onze plant van de maand November!

Plant van de maand oktober: Aster ageratoides ‘Asran’

01 oktober 2018

De Aster ageratoides ‘Asran’, is een prachtige lichtblauwe tot lichtviolet bloeiende herfstaster. Deze herfstaster valt op door zijn madeliefjes-achtige bloemen. Hij is geschikt voor bijna iedere tuin en daarom onze plant van de maand!

De najaarsbeurt: laat bladeren en snoeiafval nog even liggen

01 oktober 2018

Weet je dat het helemaal niet zo erg is als je afgevallen bladeren en afgestorven plantenresten gedurende de winter laat liggen. Wanneer je tijdens de najaarsbeurt al dit organisch materiaal bij elkaar veegt en weghaalt, verdwijnen namelijk veel waardevolle voedingsstoffen uit jouw tuin, waardoor het bodemleven verschraalt.

Tuintip: Najaarsbeurt daktuin

19 september 2018

Regelmatig onderhoud van daktuinen zorgt ervoor dat de beplanting en de afwatering goed blijven functioneren. En aangezien het alweer herfst is, hebben de daktuinen nu ook een najaarsbeurt nodig. Peter Maessen geeft een aantal onderhoudstips voor de daktuin.

Maak je tuin bestendig tegen toekomstige hittegolven

04 september 2018

Deze zomer is het uitzonderlijk lang heet en droog geweest. De gevolgen zijn goed te zien in de natuur om ons heen: veel bomen en struiken krijgen nu al herfstkleuren en laten hun bladeren vallen. Bart Jonkers geeft enkele tips hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw tuin beter bestand is tegen soortgelijke hittegolven in de toekomst.