Tuintips

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 115 berichten.

Top 5 eetbare planten

03 augustus 2020

Vaak denken we bij onze plantenkeuze vooral aan kleuren, bloeiperioden en aan het soort bloem of blad. Wat wij in dit artikel graag met jou willen delen is een top 5 van eetbare planten.

Fruitbomen snoeien in september

31 juli 2020

Om te zorgen voor een goede groei van je fruitbomen, dien je ze regelmatig te snoeien. De beste periode om steenfruit te snoeien is vlak na het plukken in september of na de bloei in mei. Vruchtbomen als peren, appels en pruimen kunnen in de winter gesnoeid worden.

Tips voor een klimaatbestendige tuin

02 juli 2020

Dit jaar beleefden we de droogste lente ooit. En de voorspellingen zijn dat dit steeds vaker voor zal komen. De Limburger vroeg aan Bas Janssen van Jonkers welke tips hij heeft voor een klimaatbestendige tuin.

Eikenprocessierups natuurlijk beheersen met Heem

23 juni 2020

De laatste tijd is hij weer erg actief: de eikenprocessierups. De afgelopen jaren is er veel geprobeerd om deze rups te bestrijden. Wij geven de voorkeur aan een duurzame oplossing, namelijk deze rups beheersen met veel inheemse insectensoorten en koolmeesjes. Door ervoor te zorgen dat je deze dieren aantrekt met de juiste bloemen rondom de eikenbomen beheers je deze rups op een natuurlijke manier!

Tuintip: Vergroen je tuin voor een aangename leefomgeving

18 mei 2020

Ook in Nederland krijgen we steeds meer klimaatveranderingen. De steden warmen op. Dit komt mede doordat veel steden voor 80-90% uit steen en beton bestaan. Een groene stad helpt om de leefomgeving aangenamer te maken.

Top 5 mooiste klimplanten

20 april 2020

Heb je een minder mooie schutting in jouw tuin? Of wil je jouw pergola mooi aankleden? Kies dan voor een bloemrijke klimplant! Klimplanten zijn ideaal om ervoor te zorgen dat jouw tuin er in een handomdraai mooier uitziet.

Ontdek hoe ook jij de biodiversiteit kunt laten toenemen

17 april 2020

In de maand mei zoomen we in op het thema biodiversiteit. Op 22 mei wordt dit initiatief wereldwijd gedragen tijdens de Dag van de Biodiversiteit. Graag laten wij jou zien hoe Jonkers zich het hele jaar door actief inzet om op allerlei manieren de biodiversiteit in bewoond gebied te verbeteren.

Tuintip: zelf composteren

15 april 2020

Groente-, fruit- en tuinafval kun je zelf verwerken tot compost. Dat is handig, want zo maak je zelf gratis bemesting voor jouw planten. Daarnaast help je het milieu een handje door je eigen plantaardige afval te verwerken.

Tuintips in april

27 maart 2020

In april komt jouw tuin langzaam tot leven. Fruitbomen zijn met hun prachtige bloesems nu op hun mooist. Vogels zijn volop in de weer om hun nestjes te bouwen. En hoewel overdag de zon al warm schijnt, brengen sommige nachten toch nog kou met zich mee. Houd hier rekening mee als je voojaarsbloeiers hebt gekocht. Wat je in april allemaal in jouw tuin kunt doen, zetten wij voor jou op een rij.