Tuintips

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 128 berichten.

Voorjaarsbeurt: maaien, mulchen en mesten

07 februari 2022

In maart, en het mag tot midden april, is het goed om de vasteplanten die geplant zijn volgens het GreentoColour®-concept kort bij de grond af te maaien. Het maaisel, de mulch, kun je het beste laten liggen, omdat hieruit in de loop van de zomer de opgeslagen voedingsstoffen weer tevoorschijn komen en gewerkt wordt aan het op peil houden van het organische stofgehalte in de bodem.

Basisregels bomen snoeien

03 januari 2022

Voor de meeste bomen geldt dat het najaar en de winter de beste seizoenen zijn voor de snoei. Wanneer de bomen hun blad verloren hebben, is de vorm van de boom beter zichtbaar en zie je duidelijker welke takken van de boom gesnoeid moeten worden. Lees onze basistips voor een goede boomsnoei en ga aan de slag!

Tips bij het kopen van een kerstboom

30 november 2021

Kerst staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat veel mensen hun huis opvrolijken met sfeervolle kerstversieringen. Een mooie kerstboom kan dan niet ontbreken. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het uitzoeken van een goede kerstboom? Lees onze tips en ontdek welke kerstboom het beste bij jou past.

Top 5 bomen in herfstkleuren

14 september 2021

In de herfst zie je prachtige kleuren in de natuur verschijnen. Dat nodigt uit voor een ontspannende wandeling door het bos of op de hei. Wij zetten vijf bomen die prachtig verkleuren in de herfst voor je op een rij. Maak kennis met de Rode esdoorn, de prehistorische Japanse notenboom, de Chinese vernisboom, het Krentenboompje en als laatste de Amberboom.

Top 5 bloembollen voor meer biodiversiteit

02 augustus 2021

Biodiversiteit is goed voor mens en dier. Het zorgt ervoor dat iedereen goed in zijn omgeving kan leven. Helaas zijn de leefgebieden van bijen en vlinders steeds kleiner geworden en liggen de leefgebieden ook steeds verder uit elkaar. Er zijn verschillende manieren om deze leefgebieden weer dichter bij elkaar te brengen. Denk aan bloemrijke bermen en bloemen in het openbaar groen. Maar ook in jouw eigen tuin kun je de biodiversiteit een handje helpen. Daarom heeft Jonkers samen met JUB Holland een top 5 van bloembollen voor meer biodiversiteit samengesteld.

Tuintip: planten vermeerderen

06 juli 2021

Planten vermeerderen is een goede manier om van jouw favoriete planten meerdere exemplaren te maken. Of ga aan de slag met een plant uit jouw tuin die op zijn retour is qua vitaliteit en maak er door hem te vermeerderen een beter exemplaar van. Lees verder en ontdek op welke manieren jij het beste jouw planten kunt vermeerderen.

Ontdek de voordelen van inheemse planten in jouw tuin

01 juni 2021

Nu steeds meer mensen beseffen dat het met onze natuurlijke omgeving niet zo goed gaat, zijn steeds meer mensen bereid hun tuinen natuurlijker in te richten. Naast voederplekken en nestegelegenheden voor vogels en het verbannen van chemische middelen uit onze tuin, is het aanplanten van natuurlijke en inheemse soorten een volgende stap. In dit artikel leer je meer over inheemse planten én we benoemen enkele inheemse planten die je goed in je tuin kunt zetten.

Top 5 inheemse bomen

17 mei 2021

Inmiddels is ruim 90% van de bomen en planten om ons heen van niet-inheemse herkomst. De ecologische gevolgen van deze niet-autochtone aanplant kunnen groot zijn, zowel voor de levensverwachting van de planten, het milieu als voor het voortbestaan van de verschillende ecosystemen in ons land. Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen ervoor kiezen om de oorspronkelijke vegetatie weer terug te brengen in de natuur.

Tuintip: goede manieren om onkruid natuurlijk te bestrijden

22 april 2021

Iedereen heeft er last van: onkruid. Of het nu in jouw eigen achtertuin is, op een bedrijventerrein of in het openbaar groen; onkruid groeit overal. Onkruid zijn plantjes die op een ongewenste plek gaan groeien. Er zijn verschillende manieren om deze plantjes te bestrijden. Zo is er een verschil tussen chemische onkruidbestrijding en niet chemische onkruidbestrijding. Ook is het effect van een methode sterk afhankelijk van de soort plant. Jonkers legt uit hoe je het beste aan de slag kunt gaan!