Projecten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 181 berichten.

Steeds meer gemeenten verrijken plantsoenen met kleurrijke GreentoColour®-beplanting

01 december 2021

Jonkers werkt sinds 2011 met het vaste plantenconcept GreentoColour® van plantenkweker Griffioen in Wassenaar. Een concept dat een langdurig en kleurrijk resultaat garandeert. Bekijk het resultaat in de gemeente Horst aan de Maas.

Muzikant kiest voor bloemrijke biodiverse tuin voor bijen

22 november 2021

In het buitengebied van Raamsdonk woont een muzikant die houdt van rust en natuur. Zijn terrein is ruim een halve hectare groot en biedt ruimte voor een woonhuis, een tuinhuis en een natuurlijke vijver. Het woonhuis is omringd door een cultuurlijke tuin, de rest van het terrein is bewust ingericht met inheemse bloemrijke kruiden voor bijen.

Klant volledig ontzorgd dankzij integrale aanpak terreinrenovatie

25 oktober 2021

Aan de Drie Decembersingel in Blerick ligt het hoofdkantoor van de Zorggroep. Toen de Zorggroep dit pand aankocht, was het buitenterrein toe aan een grondige renovatie. Het afwateringssysteem functioneerde niet meer en de Zorggroep had meer parkeergelegenheid nodig voor personeel en bezoekers. Ook mochten de parkeerplaatsen omgeven worden door groen. Jonkers kreeg de opdracht, en samen met Joop Goossens Civiele Techniek vlogen zij deze renovatie integraal aan.

Aanleg sedumdak op levend gebouw AFAS Experience Center

04 oktober 2021

Bij het nieuwe hoofdkantoor van het AFAS Experience Center in Leusden heeft Jonkers daktuinen vorig jaar in opdracht van ZND-dakbedekkingen 1200 m2 sedum op het dak aangelegd. AFAS gelooft dat positieve medewerkers de sleutel zijn tot succes. Daarom stond bij het ontwerpen van het AFAS Experience Center een groene beleving centraal.

Goed voorbereid de winter in dankzij de najaarsbeurt

01 oktober 2021

In oktober zie je duidelijk aan jouw tuin dat de winter bijna aanbreekt. Bladeren vallen nu van de bomen en liggen op de grond. Ook zijn veel vaste planten afgestorven en zie je nu goed waar onkruid staat. Voor een optimale conditie van jouw tuin is onderhoud belangrijk. Weet je niet precies welke tuinklussen nu uitgevoerd kunnen worden? Dan is een najaarsbeurt door Jonkers een uitkomst! Mevrouw van der Meer uit Venlo weet hier alles van.

Gemeente Boxmeer bevordert de biodiversiteit in stedelijk gebied

06 september 2021

De gemeente Boxmeer is een vooruitstrevende gemeente op het gebied van biodiverse én klimaatadaptieve maatregelen. Een mooi voorbeeld waarin beide maatregelen optimaal zijn toegepast is het Hoogkoorplein in Boxmeer. Het hele plein werd opnieuw ingericht en aangeplant door Jonkers met bloemrijke en biodiverse planten. Hierbij koos de gemeente voor het Bonte Berm-concept en voor bloemrijke onderhoudsarme vaste planten van GreentoColour®.

Gemeente Boxmeer neemt vooruitstrevende klimaatadaptieve maatregelen

23 augustus 2021

De gemeente Boxmeer is een vooruitstrevende gemeente op het gebied van klimaatadaptieve én biodiverse maatregelen. Een mooi voorbeeld waarbij beide maatregelen optimaal zijn toegepast is het Hoogkoorplein in Boxmeer. Onder dit plein liet de gemeente in 2020 vijf bergingskelders bouwen om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Ook werd het hele plein opnieuw ingericht en aangeplant door Jonkers met bloemrijke en biodiverse planten.

Familie Hendrikx kiest voor tuin met een natuurlijk karakter

17 augustus 2021

Drie jaar geleden kocht de familie Hendrikx een huis in Tegelen dat vervolgens helemaal naar wens werd ingericht. Ook de tuin kreeg een metamorfose. Waar eerst hoofdzakelijk bestrating lag, werd plaats gemaakt voor sfeervolle zithoekjes, biodiverse beplanting en een natuurvriendelijke uitstraling. “Wij houden van kleurrijke planten, en we wilden graag iets toevoegen dat van waarde is voor insecten en vogels”, vertelt Renée.

Gemeente Bergen neemt klimaatadaptieve maatregelen met wadi omringd door biodiverse beplanting

08 juli 2021

De gemeente Bergen zocht naar een duurzame oplossing om hemelwater te bergen en infiltreren tijdens reguliere buien, maar ook bij extreme weersomstandigheden, zoals hoosbuien. Jonkers hoveniers heeft de gemeente hierin geadviseerd en volledig ontzorgd; van ontwerp tot realisatie inclusief meerjarig onderhoud. Het resultaat is een natuurlijk ingericht park met een aantrekkelijke wadi aan de Bessembiender in Siebengewald.