Projecten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 176 berichten.

Gemeente Boxmeer neemt vooruitstrevende klimaatadaptieve maatregelen

23 augustus 2021

De gemeente Boxmeer is een vooruitstrevende gemeente op het gebied van klimaatadaptieve én biodiverse maatregelen. Een mooi voorbeeld waarbij beide maatregelen optimaal zijn toegepast is het Hoogkoorplein in Boxmeer. Onder dit plein liet de gemeente in 2020 vijf bergingskelders bouwen om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Ook werd het hele plein opnieuw ingericht en aangeplant door Jonkers met bloemrijke en biodiverse planten.

Familie Hendrikx kiest voor tuin met een natuurlijk karakter

17 augustus 2021

Drie jaar geleden kocht de familie Hendrikx een huis in Tegelen dat vervolgens helemaal naar wens werd ingericht. Ook de tuin kreeg een metamorfose. Waar eerst hoofdzakelijk bestrating lag, werd plaats gemaakt voor sfeervolle zithoekjes, biodiverse beplanting en een natuurvriendelijke uitstraling. “Wij houden van kleurrijke planten, en we wilden graag iets toevoegen dat van waarde is voor insecten en vogels”, vertelt Renée.

Gemeente Bergen neemt klimaatadaptieve maatregelen met wadi omringd door biodiverse beplanting

08 juli 2021

De gemeente Bergen zocht naar een duurzame oplossing om hemelwater te bergen en infiltreren tijdens reguliere buien, maar ook bij extreme weersomstandigheden, zoals hoosbuien. Jonkers hoveniers heeft de gemeente hierin geadviseerd en volledig ontzorgd; van ontwerp tot realisatie inclusief meerjarig onderhoud. Het resultaat is een natuurlijk ingericht park met een aantrekkelijke wadi aan de Bessembiender in Siebengewald.

Natuurlijke daktuin op La Vie Meeting Center in hartje Utrecht

20 mei 2021

Voor opdrachtgever ZND-dakbedekkingen heeft Jonkers daktuinen een natuurdak gerealiseerd op het dak van ‘La Vie Meeting Center’ in hartje Utrecht. De beplanting bestaat uit kleurrijk mix van verschillende soorten Sedum, grassen en kruiden. Ook de plantenbakken zijn opnieuw aangeplant met verschillende soorten siergrassen. De kantoorruimtes rondom dit dak kijken uit op deze kleurrijke, natuurlijke daktuin; een aantrekkelijk uitzicht. Een bijkomend voordeel is dat je de waarde van een pand verhoogd met uitzicht op een groen dak.

Onderhoudscontract voor groenvoorziening Rechtbank Roermond

29 april 2021

Bij Jonkers kun je terecht voor een onderhoudscontract. Hiermee kun jij ervoor zorgen dat jouw eigen tuin, bedrijfstuin of openbaar groen altijd netjes bijgewerkt blijft. De Rechtbank in Roermond heeft zo’n onderhoudscontract. De groenvoorziening ziet er daardoor altijd goed verzorgd uit.

Het hele seizoen genieten van een levendige en onderhoudsvriendelijke tuin

27 april 2021

De dames Van der Lugt-Cox lieten in 2019 door Jonkers een nieuw ontwerp maken voor hun achtertuin. De oude tuin was vrij bewerkelijk, niet overal even toegankelijk en de verhardingen hadden hier en daar oneffenheden door opkomende boomwortels. Ook stond er een grote den in de tuin die niet meer vitaal was en verwijderd diende te worden. Bas Janssen van Jonkers ging aan de slag met een tuinontwerp en beplantingsplan, waarna de hoveniers van Jonkers de nieuwe tuin hebben aangelegd.

Gemeente Laarbeek kiest voor Bonte Berm concept om de biodiversiteit te bevorderen

14 maart 2021

De gemeente Laarbeek heeft in het najaar van 2020 de bermen langs de Ginderdoor laten aanplanten met Heem en bollen volgens het ‘Bonte Berm’ concept. Dit concept is speciaal ontwikkeld om de biodiversiteit te vergroten en in dit specifieke geval om natuurlijke vijanden van de Eikenprocessierups aan te trekken.

Het hele jaar door een representatieve bedrijfstuin met een onderhoudscontract van Jonkers

23 februari 2021

Tuinonderhoud bij bedrijven bestaat voor 90% uit de volgende werkzaamheden: een voorjaarsbeurt, 7 seizoensbeurten en een najaarsbeurt. Bij al deze werkzaamheden streven de hoveniers van Jonkers naar beeldkwaliteit A. Dit houdt in dat de bedrijfstuin er continu netjes verzorgd bijligt. Voor bedrijven een hele zorg minder en voor de beplanting een gegarandeerd vitaal leven!

Hoveniers leggen veelzijdig en sfeervol dakterras aan in Groesbeek

22 januari 2021

In Groesbeek legde hoveniers Erwin Hendriks en Mitchel Benders in 2019 een dakterras aan dat volgens Mitchel het leukste project is dat hij tot nu toe voor Jonkers heeft aangelegd. Op dit dakterras kwamen alle facetten van het hoveniersvak aan bod; van spannend hijswerk tot betegelen en van beplanten tot het aanleggen van automatische beregening.