Projecten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 19 t/m 27 van in totaal 178 berichten.

Horst aan de Maas verrijkt diverse hotspots met kleurrijke GreentoColour®-beplanting

01 oktober 2020

De gemeente Horst aan de Maas wil haar bewoners en bezoekers graag laten genieten van kleurrijke plantsoenen die tevens de biodiversiteit stimuleren. Op zes locaties liet deze gemeente door Jonkers de plantsoenen en een plantenbak aankleden met bloemrijke GreentoColour®-beplanting. Bekijk het resultaat.

Aannemer verbindt inwoners aan stad door groen te bouwen

21 september 2020

In het Duitse plaatsje Pulheim heeft Jonkers in het voorjaar een daktuin én een buitenruimte (patio) ingericht bij een wooncomplex. Architect Nikolaus Laszlo bracht Jonkers in contact met aannemer Urwohnen GmbH uit Pulheim. Deze aannemer staat erom bekend dat alles wat hij bouwt ook groen ‘aangekleed’ wordt.

Bewoners Sphinx-terrein Maastricht wonen midden in de stad mét groen

04 augustus 2020

Op het Sphinxkwartier in het hart van Maastricht zijn ruime appartementen, luxe penthouses en mooie stadswoningen met tuin gerealiseerd. Jongen Bouwpartners in Landgraaf gaf Jonkers daktuinen de opdracht om twee daktuinen aan te leggen op dit indrukwekkende nieuwbouwterrein.

Droomhuis omringd door parkachtige tuin

29 juni 2020

De familie Michorius kocht aan de Oude Venloseweg een bouwkavel waarop ze hun droomhuis bouwden. Rondom dit huis ligt ruim 1500 m2 grond die Jonkers om mocht vormen tot een verrassende tuin met een parkachtige uitstraling.

Fontys Hogeschool Eindhoven kiest voor revolutionair waterretentiedak met Smart Flow Control

22 juni 2020

Het nieuwe gebouw R10 op de campus Rachelsmolen van Fontys Hogescholen in Eindhoven is door Jonkers Daktuinen voorzien van een Optigrün Retentiedak. Op dit groen-blauw dak kan dankzij een revolutionair systeem onder de vegetatie 71 liter hemelwater per m2 geborgen worden. Dit water wordt vervolgens benut voor beplanting, verdamping, koeling en biodiversiteit.

Wageningen University & Research gaat voor groenste parkeergarage

01 juni 2020

In de campusontwikkeling van Wageningen University & Research (WUR) speelt vergroening een grote rol. In maart 2018 werd op de campus een nieuwe parkeergarage geopend. Het streven is dat dit de groenste parkeergarage van Nederland gaat worden. Jonkers realiseerde samen met Van de Haar Groep het groen rondom, tegen en óp het nieuwe gebouw. Nu gaan we terug om te kijken naar het resultaat.

Bijzonder onderhoud op het RRP terrein in Venlo

13 april 2020

De hoveniers van Jonkers onderhouden sinds 2019 het terrein van de Rotterdamse-Rijn Pijpleiding (RRP) in Venlo. Het terrein bestaat uit gazon, bestrating, dijken en afrastering. De hoveniers van Jonkers voeren circa negen keer per jaar onderhoudswerkzaamheden uit.

Jonkers plaatst nestkasten voor natuurlijke bestrijding eikenprocessierups

24 maart 2020

In Venlo-Oost verrijst een duurzame woonbuurt: Nieuw Manresa. Op het terrein staan diverse eikenbomen die de eikenprocessierups aantrekken. Jonkers kreeg van Venterra de opdracht om op het terrein 60 nestkasten te plaatsen, zodat mezen en vleermuizen de eikenprocessierups op een natuurlijke manier kunnen bestrijden.

Daktuinen bij herinrichting Sphinxkwartier Maastricht

03 maart 2020

Maastricht heeft er een nieuw stadsdeel bij: het Sphinxkwartier. Het gebied wordt heringericht door Jongen Bouwpartners.Onderdeel van de plannen zijn de daktuinen bij de wooncomplexen die zich bevinden op een parkeergarage. Deze worden momenteel door Jonkers daktuinen gerealiseerd.