Projecten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 28 t/m 36 van in totaal 178 berichten.

Grote daktuinrenovatie bij wooncomplex ‘Il Giardino’ in Geleen

04 februari 2020

Wooncomplex ‘Il Giardino’ in Geleen maakt onderdeel uit van het vastgoedbestand van Wonen Limburg Accent. Het complex bestaat uit 88 wooneenheden, die hoofdzakelijk worden bewoond door senioren. De grote openbare daktuin van het wooncomplex was zo’n 12 jaar oud en aan een flinke opknapbeurt toe. Jonkers kreeg de opdracht deze te renoveren.

Top 5 wintergroene planten

17 januari 2020

Lang niet iedereen wordt vrolijk van de winter met zijn grijze, donkere en korte dagen. Maar weet je dat er genoeg planten zijn die juist in de winter op hun mooist zijn? Daarnaast bieden deze planten ook nog eens een voedingsbron voor vogels en insecten in de koude wintermaanden. We brengen graag wat meer kleur in deze winterse dagen met onze top 5 winterplanten!

Leef gezond, vergroen je tuin

17 januari 2020

Binnen de stedelijke omgeving is groen de afgelopen decennia steeds verder teruggedrongen. Overheden en bedrijven denken steeds vaker na over een groene inrichting binnen de stedelijke omgeving. Maar ook jij kunt jouw verantwoordelijkheid nemen! We geven je graag een aantal tips voor een groenere tuin.

Huis van de Gemeente Peel en Maas omringt door sfeervolle beplanting met jaarrond belevingswaarde!

06 januari 2020

Rondom het gemeentehuis van Peel en Maas in Panningen heeft Jonkers in november en december nieuwe beplanting aangebracht. Het ontwerp van deze openbare ruimte komt van Plangroep Heggen B.V. i.c.m. Gemeente Peel en Maas In de nieuwe situatie is het centrum van Panningen met het Huis van de Gemeente en het achterliggende park met elkaar verbonden. Jonkers hoveniers realiseerde de groene verbinding.

Samenwerken aan een kleurrijk straatbeeld

04 januari 2020

In Gemeente Weert werd het straatbeeld afgelopen jaren gekleurd met de aanleg van vaste planten borders volgens het GreentoColour® concept. Ook de OnzeLieveVrouwestraat werd aangepakt eind 2018. Familie Beckers, woonachtig in deze straat, besloot hun voortuin volgens ditzelfde concept aan te pakken.

Ontdek de tuintrends van 2020

03 januari 2020

De nieuwe tuintrends voor 2020 zijn bekend! Ze zijn uitgebracht door Tuinbranche Nederland en uitgesplitst in drie thema’s: Inner Retreat, dit is een rustgevende tuin. Street Savage, deze tuintrend herken je aan de urban straatlook. En als laatste de trend: Blended Cultures met een bonte mengeling tussen werelden en culturen.

Verbinding door groen met een Tiny Forest

29 november 2019

Er ontstaan steeds meer initiatieven om groen terug te brengen binnen de stedelijk omgeving. Zo had Stichting ‘Wij zijn Maasniel’ de wens om een Tiny Forest aan te leggen binnen hun woonwijk. Zij klopten aan bij Gemeente Roermond en in samenwerking met IVN werd de realisatie van het Tiny Forest aangepakt.

Herinrichten Visvijver de Hering

04 november 2019

Midden in de Schinveldse bossen ligt Visvijver de Hering. Deze vijver wordt gevoed met water uit de Ruischerbeek. Echter door de grote oppervlakte van deze vijver verdampt er veel water en is er meer verdroging van het gebied. RANOX kreeg van Vereniging Natuurmonumenten de opdracht deze visvijver natuurlijker in te richten, het wateroppervlak te verkleinen en de vijver af te koppelen van de beek zodat er minder water in dit prachtige natuurgebied verdampt.

Leerlingen Citaverde Roermond verbeteren de biodiversiteit met bloemrijke GreentoColour®-beplanting

25 oktober 2019

Vierdejaars leerlingen van de hoveniersopleiding aan het Citaverde College in Roermond maken als onderdeel van het examen een proeve van bekwaamheid. De opdracht van het schooljaar 2018/2019 was de voortuin van het Citaverde aanplanten met biodiverse GreentoColour®-beplanting van Griffioen. In de lente werd deze opdracht uitgevoerd onder begeleiding van docent Paul Wolters en hovenier Rob Theelen van Jonkers hoveniers.