Projecten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 100 t/m 108 van in totaal 178 berichten.

Sylvan kiest voor een natuurlijke benadering

29 oktober 2016

Het bedrijf Sylvan in Horst hecht veel waarde aan biodiversiteit. Jonkers hoveniers legde hier kleurrijke vaste plantenborders aan en een biotoop die is voorzien van een wadi en ingezaaid met wilde bloemen van Heem.

Nieuw gemeentehuis in Landgraaf waterproof dankzij groen-blauw-dak

06 oktober 2016

Jonkers daktuinen werkt aan de realisatie van een ‘groen-blauw-dak’ op het nieuwe gemeentehuis van Landgraaf. Op woensdag 5 oktober 2016 werd de beplanting geplaatst.

Onderhoudsarme tuin verrijkt met bloembollen

05 oktober 2016

Bij Jeroen Janssen in Venlo werd begin 2016 een nieuwe achtertuin aangelegd. Afgelopen week werden 200 bloembollen geplant door onze hoveniers.

Jabro Tools B.V. creëert kleurrijk visitekaartje met gerenoveerde bedrijfstuin

30 september 2016

Het management van Jabro Tools vindt het belangrijk dat het bedrijf er representatief bij ligt. Een kleurrijke en verzorgde bedrijfstuin maakt daar onderdeel van uit. Jonkers hoveniers heeft dit voorjaar de voortuin gedeeltelijk gerenoveerd.

Beek en Donk wint goud in nationale groenwedstrijd

27 september 2016

Natuurlijke bloemenweiden en onderhoudsarme kleurrijke planten zie je steeds vaker terug in het straatbeeld van gemeenten en dorpskernen. Jonkers hoveniers heeft reeds tal van woonwijken hiermee verfraait. Twee van deze gemeenten wonnen goud en zilver bij de nationale groenwedstrijd Entente Florale.

Groene aankleding van bedrijfsterrein heeft positief effect op gastbeleving

05 september 2016

Wanneer het gaat om gezondheid en fitheid, dan speelt groen in onze omgeving een grote rol. Ook bij Fit Focus in Venlo is er aandacht voor groen. In het najaar van 2015 plantte Jonkers hoveniers een nieuwe boom bij deze sportschool, die het uitzicht vanuit het café van de sportschool verfraaid.

Groene wildernis verandert in sfeervolle tuin op verschillende niveaus

23 augustus 2016

Toen Annemie en Bert van Lin uit Venlo in 2011 hun huis kochten, was de tuin totaal verwilderd. De tuin werd flink onder handen genomen met de hulp van Jonkers hoveniers. Dit jaar hebben boomverzorgers Benjamin en Dominique nog drie Acacia’s gerooid die achter het huis tegen de berg aan stonden.

Kleurrijke vaste planten vervangen gras in het centrum van Maastricht

20 juli 2016

Op enkele plekken in het centrum van Maastricht werden jaarlijks eenjarigen aangeplant om de entree van de stad op te vrolijken. De plantvakken waren met gras ingezaaid, maar men zocht naar een betaalbaar alternatief. Navraag bij andere gemeentes wekte de interesse voor GreentoColour®.

Buitenbad Groot Venlo vernieuwd

19 juli 2016

Gemeente Venlo sloot vorig jaar de deuren van het enige buitenbad in Venlo. Een groep betrokken mensen stond op en maakt zich sterk om het buitenbad te behouden voor de inwoners van Venlo. En dat is gelukt! Er kan weer buiten gezwommen worden in Venlo. Buitenbad Groot Venlo opende dit voorjaar haar deuren na een flinke opknapbeurt.