Goed voorbereid de winter in dankzij de najaarsbeurt

Goed voorbereid de winter in dankzij de najaarsbeurt 

In november ziet u duidelijk aan uw tuin dat de winter bijna aanbreekt. Veel bladeren zijn inmiddels van de bomen gevallen en liggen op de grond. Ook zijn veel vaste planten afgestorven en ziet u nu goed waar onkruid staat. Voor een optimale conditie van uw tuin is onderhoud belangrijk. Weet u niet precies welke tuinklussen nu uitgevoerd kunnen worden? Dan is een najaarsbeurt door Jonkers hoveniers een uitkomst! Mevrouw van der Meer uit Venlo weet hier alles van.

“Het hele jaar door geniet ik enorm van mijn tuin”, vertelt Mevrouw van der Meer. “Daarom vind ik het ook belangrijk dat mijn planten gezond de winter in gaan. Jonkers hoveniers zorgt er al jaren voor dat mijn tuin er verzorgd en vitaal bij ligt. In november komen ze altijd langs voor de najaarsbeurt.”

Het resultaat van een najaarsbeurt

Tijdens de najaarsbeurt worden verschillende werkzaamheden bij Mevrouw van der Meer uit handen genomen. Dit tuinonderhoud zorgt ervoor dat zij meer en langer kan genieten van de tuin. De tuin is weer netjes en opgeschoond, zodat de planten in het voorjaar de ruimte hebben om te verjongen en te groeien.

Tuinklussen tijdens de najaarsbeurt

Maurice Jonkers van Jonkers hoveniers verzorgt meestal mijn tuin”, vertelt Mevrouw van der Meer. “Hij maakt het gazon bladvrij, het gras wordt bekalkt en bemest, en de graskanten worden netjes bijgewerkt. Ook de beplanting en bomen worden gesnoeid, sommige planten worden nog een keer bemest en het laatste onkruid wordt verwijderd. Misschien vergeet ik wel iets, maar de tuin ziet er altijd weer heel mooi uit als Maurice is geweest. Ook geeft hij me nuttige tuinadviezen. Hij doet goed zijn best!”

najaarsbeurt

najaarsbeurt

najaarsbeurt

najaarsbeurt

Bekijk ook onderstaande pagina's 

diervriendelijke tuin

De najaarsbeurt

Tuintip november

Tuintips november