Goed voorbereid de winter in dankzij de najaarsbeurt

Goed voorbereid de winter in dankzij de najaarsbeurt 

In oktober zie je duidelijk aan jouw tuin dat de winter bijna aanbreekt. Bladeren vallen nu van de bomen en liggen op de grond. Ook zijn veel vaste planten afgestorven en zie je nu goed waar onkruid staat. Voor een optimale conditie van jouw tuin is onderhoud belangrijk. Weet je niet precies welke tuinklussen nu uitgevoerd kunnen worden? Dan is een najaarsbeurt door Jonkers een uitkomst! Mevrouw van der Meer uit Venlo weet hier alles van.

“Het hele jaar door geniet ik enorm van mijn tuin”, vertelt Mevrouw van der Meer. “Daarom vind ik het ook belangrijk dat mijn planten gezond de winter in gaan. Jonkers zorgt er al jaren voor dat mijn tuin er verzorgd en vitaal bij ligt. Eind oktober of begin november komen ze langs voor de najaarsbeurt.”

Het resultaat van een najaarsbeurt

Tijdens de najaarsbeurt worden verschillende werkzaamheden bij Mevrouw van der Meer uit handen genomen. Dit tuinonderhoud zorgt ervoor dat zij meer en langer kan genieten van de tuin. De tuin is weer netjes en opgeschoond, zodat de planten in het voorjaar de ruimte hebben om te verjongen en te groeien.

najaarsbeurt

najaarsbeurt

najaarsbeurt

najaarsbeurt

Tuinklussen tijdens de najaarsbeurt

“Een vaste hovenier van Jonkers verzorgt meestal mijn tuin”, vertelt Mevrouw van der Meer. “Hij maakt het gazon bladvrij, het gras wordt bekalkt en bemest, en de graskanten worden netjes bijgewerkt. Ook de beplanting en bomen worden gesnoeid, sommige planten worden nog een keer bemest en het laatste onkruid wordt verwijderd. Misschien vergeet ik wel iets, maar de tuin ziet er altijd weer heel mooi uit als de hovenier van Jonkers is geweest. Ook geeft hij me nuttige tuinadviezen. Hij doet goed zijn best!”

Wil jij ook een najaarsbeurt voor jouw tuin? 

Neem dan contact op met:

Frank

Bekijk ook onderstaande pagina's 

diervriendelijke tuin

De najaarsbeurt

Tuintip november

Tuintips november

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud