Projecten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 10 t/m 18 van in totaal 178 berichten.

Gemeente Laarbeek kiest voor Bonte Berm concept om de biodiversiteit te bevorderen

14 maart 2021

De gemeente Laarbeek heeft in het najaar van 2020 de bermen langs de Ginderdoor laten aanplanten met Heem en bollen volgens het ‘Bonte Berm’ concept. Dit concept is speciaal ontwikkeld om de biodiversiteit te vergroten en in dit specifieke geval om natuurlijke vijanden van de Eikenprocessierups aan te trekken.

Het hele jaar door een representatieve bedrijfstuin met een onderhoudscontract van Jonkers

23 februari 2021

Tuinonderhoud bij bedrijven bestaat voor 90% uit de volgende werkzaamheden: een voorjaarsbeurt, 7 seizoensbeurten en een najaarsbeurt. Bij al deze werkzaamheden streven de hoveniers van Jonkers naar beeldkwaliteit A. Dit houdt in dat de bedrijfstuin er continu netjes verzorgd bijligt. Voor bedrijven een hele zorg minder en voor de beplanting een gegarandeerd vitaal leven!

Hoveniers leggen veelzijdig en sfeervol dakterras aan in Groesbeek

22 januari 2021

In Groesbeek legde hoveniers Erwin Hendriks en Mitchel Benders in 2019 een dakterras aan dat volgens Mitchel het leukste project is dat hij tot nu toe voor Jonkers heeft aangelegd. Op dit dakterras kwamen alle facetten van het hoveniersvak aan bod; van spannend hijswerk tot betegelen en van beplanten tot het aanleggen van automatische beregening.

Jonkers maakt een verblijfsdak op het E&Y gebouw in Eindhoven

22 januari 2021

Jonkers heeft het dak van het E&Y gebouw in Eindhoven aangelegd met sedum, bestrating, een vlonder en vaste planten in plantenbakken. In deze plantenbakken zijn drainageplaten aangebracht die 23 liter regenwater per m2 kunnen bufferen. Ook is er een automatisch beregeningssysteem in de plantenvakken aangelegd.

Familie uit Guttecoven herstelt natuurlijke cultuurhistorische elementen

24 december 2020

Een familie uit Guttecoven (Zuid-Limburg) wil graag de biodiversiteit vergroten en natuurlijke cultuurhistorische elementen terug laten komen in het Limburgse landschap. Op een groot weiland achter het woonhuis lieten zij daarom door RANOX natuuraannemer een prettige leefomgeving creëren voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Dit kreeg vorm met een vogelbos, amfibieënpoel en een gemengde haag.

Veilig de winter door dankzij gladheidsbestrijding

24 december 2020

Tijdens de wintermaanden is het vrij rustig bij Jonkers, maar het team gladheidsbestrijding is in deze periode juist erg alert! Zij rukken uit tijdens de vrieskoude winternachten om gladheid te bestrijden.

Kerkstraat Weert gerenoveerd met ruim 2.000 m2 bloemrijke beplanting

25 november 2020

De wijk De Keent in Weert is grondig gerenoveerd door de plantvakken opnieuw aan te planten. Centraal door deze wijk loopt de Kerstraat. De grote bomen langs deze weg bleven grotendeels staan, in de plantvakken werd kleurrrijke biodiverse GreentoColour®-beplanting aangeplant. Dit is een goede manier om de biodiversiteit te verhogen én om bewoners en passanten te laten genieten van de natuur midden in de stad.

Voorkom uitdroging én wateroverlast met een bloemrijke wadi!

20 november 2020

Steeds vaker komt het voor dat het rioolstelsel overbelast wordt door hevige regenval. Daarnaast wordt onze grond ook steeds droger. Waterklare tuinen zijn hiervoor een oplossing, maar ook wadi’s helpen mee om meer vocht in onze bodem te krijgen. Wadi's die je aanplant met bloemrijke planten bevorderen tevens de biodiversiteit. Zo zorg je met een wadi voor een win-win-win situatie!

Duurzame nieuwbouwwoning omringd door kleurrijke tuin

23 oktober 2020

De familie Franssen uit Reuver kocht in 2018 een volledig energieneutrale nieuwbouwwoning, waarbij ze de voor- en achtertuin volledig door Jonkers lieten ontwerpen en aanleggen. Ze wilden graag een natuurlijke en diervriendelijke tuin, waarin het hele jaar iets te zien en te beleven valt. Zie hier het resultaat.