Bezoek de landelijke Appelplukdag

Bezoek de landelijke Appelplukdag 2017 

Zelf je eigen appels plukken en proeven midden in de boomgaard? Dat kan tijdens de Landelijke Appelplukdag op zaterdag 16 september. Ruim 35 fruittelers openen deze dag hun boomgaarden voor de consument. In elke boomgaard valt van alles te beleven. Een gezond en lekker uitje voor jong en oud.

Kinderen

Bij iedere boomgaard is er veel meer te doen dan alleen appels plukken. Zo kunnen kinderen zich laten schminken, er zijn springkussens, boerderijdieren en tekentafels. Na het plukken is er tijd voor een lekker kopje koffie of thee. Vaak is er ook appeltaart, appelsap of iets anders lekkers verkrijgbaar.

Streekwinkels

De meeste fruitbedrijven hebben ook een gezellige huisverkoop, hier kun je fruit, groenten en allerlei andere (streek)delicatessen kopen. Daarnaast bieden veel fruittelers de bezoekers een ritje aan in een van hun befaamde pluktreintjes, waarmee je naar de mooiste plekken in de boomgaard wordt gebracht.

Meer informatie

Voor wie

De landelijke appelplukdag is bestemd voor iedereen die houdt van appels plukken!

 

Datum

16 september 2017

 

Waar

Er doen in totaal 37 boomgaarden mee aan dit evenement. Kijk op de website van de Landelijke Appelplukdag welke boomgaard bij jou in de buurt deelneemt.

 

Kosten

De deelnemende fruitbedrijven zijn gratis toegankelijk. Tip: neem wel wat kleingeld mee om je geplukte fruit mee af te rekenen.

Bekijk ook onderstaande pagina's 

Levende tuin

Ontdek het belang van een levende tuin

Plant van de maand

Plant van de maand: Redlane

Tuintrends 2017

Bekijk de tuintrends 2017