Plant van de maand maart: Malus domestica ‘Redlane’ (Minitree)

Plant van de maand Maart: Malus domestica ‘Redlane’ (MiniTree) 

De MiniTree is een appelboom die zeer geschikt is voor in de (volks) tuin of op het balkon. Een appelboom waarbij het onderhoud minimaal is. Het is namelijk niet nodig om de boom te snoeien en daarnaast is de minitree appelboom tolerant voor de meest voorkomende schimmels. De appels kunnen in september geplukt worden. Het vruchtvlees van de Redlane is licht roze van kleur en heeft een fris zure smaak. De appels zijn heerlijk om zo te eten of om er een appeltaart van te maken.

Minitree 'Redlane' in de tuin

De Malus domestica ‘Redlane’ heeft rondom slechts 40-50 cm ruimte nodig. De boom kan ook prima tegen een schutting geplaatst worden. Hij kan ongeveer 2 meter hoog worden en 40-50cm breed.

Minitree 'Redlane' in een pot

De Malus domestica ‘Redlane’ is ook ideaal voor balkon, terras of gewoon in een pot in de tuin! Met een grotere pot (40-50 liter) is het makkelijker om de boom van voldoende water te voorzien.

Minitree 'Redlane' als fruithaag

Meerdere van deze minitree’s naast elkaar vormen een fraaie fruithaag. Wanneer de appelbomen op slechts 40-50 cm afstand van elkaar geplant worden ontstaat een schitterende muur van appels.

Bloesem en appels

De bloesem van Malus domestica 'Redlane' is roze en Malus domestica 'Redlane' bloeit in de periode (eind) maart-april. In de herfst geeft de Malus domestica 'Redlane' een heerlijke oogst van rode appels met een iets zurige smaak. Malus domestica 'Redlane' is zelfbestuivend dus een tweede soort aanplanten is niet noodzakelijk om appels te krijgen.

 

Wilt u op de hoogte blijven van al onze tuintips? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Kenmerken MiniTree appelboom 'Redlane'

Bloeikleur: Roze

Bloeitijd: Maart - April

Lichtbehoefte: Zon

Familie: Rozenfamilie

Bladkleur: Groen - Purper

Wintergroen: Nee

Hoogte: 160 cm - 200 cm

Grondsoort: Iedere goede tuingrond

Toepassing: Haag, kleine tuin, terras, dakterras