Tuintrends 2017

Ontdek de tuintrends voor 2017! 

Het nieuwe jaar is begonnen, dus is het de hoogste tijd voor de Tuintrends van 2017! Veel trends van vorig jaar lopen dit jaar door, maar krijgen wel een nieuw jasje. Benieuwd hoe dit uitpakt? Bekijk de tuinstijlen voor 2017.

De natuurlijke tuin

In deze tuin krijgt de natuur de ruimte. Laat die plant die veel te groot wordt maar lekker groeien en maak u niet druk om die klimop die uw muur bedekt. Sterker nog dit zorgt juist voor een echt natuurgevoel. Een (zwem)vijver in uw tuin versterkt dit gevoel. Is uw tuin te klein voor een vijver? Vul dan eens een grote schaal of glazen pot met water en plantjes. Kies voor weinig bestrating en veel groen.

 

De natuurlijke tuin sluit naadloos aan bij De Levende Tuin. De materialen die bij deze trend passen zijn verweerd en ruw. Gebruik oud hout en ga op zoek naar antieke gieters, stoelen en teiltjes. De combinatie van deze materialen zorgen ervoor dat u zich midden in de natuur waant.

De binnen-buiten tuin

Net zoals dit jaar wordt deze tuintrend ook in 2017 veel toegepast. Binnen is buiten en buiten is binnen. De inrichting van uw huis loopt over in die van uw tuin. Binnen gebruikt u materialen die u ook buiten gebruikt. Ook uw tuinmeubelen matchen met het interieur van binnen.

 

Heeft u maar een kleine tuin of alleen een serre? Haal dan uw tuin naar binnen! Zorg voor veel planten in uw huis. Denk aan grote planten in potten, cactussen op uw planken en zelfs hangplanten aan het plafond. Volgens tuinontwerpers kunt u hier niet te ver in gaan, want hoe meer groen, hoe beter.

De DIY-tuin

Ook deze trend is niet helemaal nieuw. Steeds meer mensen kweken hun eigen groente en fruit, en dat blijven ze ook in 2017 doen. Niet alleen is het fijn om te weten waar uw eten vandaan komt, het ziet er ook gezellig uit. Hang bijvoorbeeld potjes met verschillende kruiden aan de muur en vul houten wijnkisten met uw eigen groenten.

De wereldtuin

Wilt u in uw tuin zitten en tegelijkertijd het idee hebben dat u op vakantie bent? Kies dan voor de wereldtuin. Deze trend kenmerkt zich door aardse en vrolijke kleuren. Gebruik bijvoorbeeld terracotta kleuren op uw muur en creëer een loungehoek waar u in alle rust kunt genieten van het groen om u heen. De roodtinten zullen u doen denken aan verre oorden.

 

Ben ook niet bang om printjes te gebruiken in bijvoorbeeld kussens, lampen of manden. Dit zorgt voor een nog meer werelds gevoel. Om uw tropische tuin helemaal compleet te maken kunt u kiezen voor varens, bamboe, cactussen en bananenplanten. In deze tuin komt u heerlijk tot rust en kunt u even ontsnappen aan uw dagelijkse drukke leven.

Bekijk ook eens onderstaande pagina's: 

Tuinontwerp

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinaanleg

levende tuin

Levende tuin