Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 46 t/m 54 van in totaal 428 berichten.

Hoveniers leggen veelzijdig en sfeervol dakterras aan in Groesbeek

22 januari 2021

In Groesbeek legde hoveniers Erwin Hendriks en Mitchel Benders in 2019 een dakterras aan dat volgens Mitchel het leukste project is dat hij tot nu toe voor Jonkers heeft aangelegd. Op dit dakterras kwamen alle facetten van het hoveniersvak aan bod; van spannend hijswerk tot betegelen en van beplanten tot het aanleggen van automatische beregening.

Jonkers maakt een verblijfsdak op het E&Y gebouw in Eindhoven

22 januari 2021

Jonkers heeft het dak van het E&Y gebouw in Eindhoven aangelegd met sedum, bestrating, een vlonder en vaste planten in plantenbakken. In deze plantenbakken zijn drainageplaten aangebracht die 23 liter regenwater per m2 kunnen bufferen. Ook is er een automatisch beregeningssysteem in de plantenvakken aangelegd.

Tuintip: Snoeien in februari

21 januari 2021

Februari is een ideale maand om te snoeien. Bomen en heesters hebben een natuurlijke groeiwijze (habitus). Om deze groeiwijze te behouden is het van belang dat je weet hoe je moet snoeien. Niet elke plant heeft dezelfde snoeiwijze en bovendien mag niet elke plant in februari gesnoeid worden.

Veilig de winter door dankzij gladheidsbestrijding

24 december 2020

Tijdens de wintermaanden is het vrij rustig bij Jonkers, maar het team gladheidsbestrijding is in deze periode juist erg alert! Zij rukken uit tijdens de vrieskoude winternachten om gladheid te bestrijden.

Familie uit Guttecoven herstelt natuurlijke cultuurhistorische elementen

24 december 2020

Een familie uit Guttecoven (Zuid-Limburg) wil graag de biodiversiteit vergroten en natuurlijke cultuurhistorische elementen terug laten komen in het Limburgse landschap. Op een groot weiland achter het woonhuis lieten zij daarom door RANOX natuuraannemer een prettige leefomgeving creëren voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Dit kreeg vorm met een vogelbos, amfibieënpoel en een gemengde haag.

Jonkers in Tuin en Landschap over Groenkeur

22 december 2020

Onlangs verscheen Jos Jonkers in het vakblad Tuin en Landschap met een interview over het Groenkeur-certificaat. Het Groenkeur-certificaat is een belangrijke aanvulling voor Jonkers. “Het laat zien dat we kwaliteit leveren.”

Kerkstraat Weert gerenoveerd met ruim 2.000 m2 bloemrijke beplanting

25 november 2020

De wijk De Keent in Weert is grondig gerenoveerd door de plantvakken opnieuw aan te planten. Centraal door deze wijk loopt de Kerstraat. De grote bomen langs deze weg bleven grotendeels staan, in de plantvakken werd kleurrrijke biodiverse GreentoColour®-beplanting aangeplant. Dit is een goede manier om de biodiversiteit te verhogen én om bewoners en passanten te laten genieten van de natuur midden in de stad.

Jonkers gaat voor groene energie

24 november 2020

Met de plaatsing van zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand, kiest Jonkers voor 100% groene energie. Zo dragen we bij aan een toekomstbestendige wereld en geven we vorm aan onze duurzame bedrijfsdoelen. Ook de verlichting in ons pand, hebben we vervangen door LED-licht. Ben je benieuwd wat ook jij voor het klimaat kunt doen? Lees dan verder.

Top 5 droogte tolerante beplanting

23 november 2020

We krijgen steeds vaker te maken met perioden van langdurige droogte. Niet alle beplanting is hiertegen opgewassen. Daarom hebben wij een top vijf samengesteld van droogte tolerante planten. Deze planten zijn niet alleen bestand tegen ons veranderende klimaat, ze geven ook een hele mooie sierwaarde aan jouw tuin!