Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 46 t/m 54 van in totaal 368 berichten.

Plant van de maand november: Rosa 'Paul's Scarlet Climber'

23 oktober 2018

De Rosa 'Paul's Scarlet Climber' staat bekend als een doorbloeiende klimroos. Deze mooie rode roos heeft een goede nabloei; hij bloeit van juni tot en met oktober. Het is ook deze roos die Jonkers heeft verwerkt in haar logo, en omdat wij 70 jaar bestaan is dit onze plant van de maand November!

Projectmanager daktuinen Bram Legierse spreker tijdens webinar ‘Gebruik het dak’

05 oktober 2018

Dinsdag 30 oktober is onze projectleider daktuinen Bram Legierse een van de drie sprekers tijdens het webinar Gebruik het dak. Vragen die dan beantwoord worden, zijn: Aan welke eisen moet een multifunctioneel dak voldoen? Hoe hoog is de nood wat betret het bergen van water? Hoe werkt de regelgeving? En welke innovatieve systemen zijn er? Interesse? Schrijf je in!

Plant van de maand oktober: Aster ageratoides ‘Asran’

01 oktober 2018

De Aster ageratoides ‘Asran’, is een prachtige lichtblauwe tot lichtviolet bloeiende herfstaster. Deze herfstaster valt op door zijn madeliefjes-achtige bloemen. Hij is geschikt voor bijna iedere tuin en daarom onze plant van de maand!

De najaarsbeurt: laat bladeren en snoeiafval nog even liggen

01 oktober 2018

Weet je dat het helemaal niet zo erg is als je afgevallen bladeren en afgestorven plantenresten gedurende de winter laat liggen. Wanneer je tijdens de najaarsbeurt al dit organisch materiaal bij elkaar veegt en weghaalt, verdwijnen namelijk veel waardevolle voedingsstoffen uit jouw tuin, waardoor het bodemleven verschraalt.

Rustpunt in een stadse ambiance: La Cour Bleue

28 september 2018

In het centrum van Weert werd het afgelopen jaar de tweede fase van het nieuwe woonplan ‘La Cour Bleue’ gerealiseerd. Jonkers daktuinen werd betrokken bij het ontwerp, engineering en realisatie van de groeninrichting van het woonplan. Deze is aangelegd op het dak van de onderliggende parkeergarage.

Aangenaam: Kris Munten – hovenier onderhoud

26 september 2018

Jonkers hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en goed geschoold personeel. Echter kiezen steeds minder jongeren voor een hoveniersopleiding. Kris Munten is sinds maart werkzaam bij Jonkers. Hij werkt vier dagen mee als hovenier onderhoud en gaat één dag in de week naar school.

‘Rotonde van morgen’ in Steijl een jaar rond

24 september 2018

Aan de kruising Roermondseweg-Terracottalaan in Steyl ligt de ‘Rotonde van morgen'. Deze rotonde is op duurzame wijze en volgens de Cradle-to-Cradle filosofie ontworpen en gebouwd. Jonkers heeft de rotonde mee ontwikkeld, namelijk door mee te denken over het ontwerp en de soort beplanting. De rotonde is vervolgens volledig aangeplant door Jonkers.

Tuintip: Najaarsbeurt daktuin

19 september 2018

Regelmatig onderhoud van daktuinen zorgt ervoor dat de beplanting en de afwatering goed blijven functioneren. En aangezien het alweer herfst is, hebben de daktuinen nu ook een najaarsbeurt nodig. Peter Maessen geeft een aantal onderhoudstips voor de daktuin.

Stenen stapelen voor de levendbarende hagedis

17 september 2018

Op de terreinen rondom station Maastricht-Noord komt de levendbarende hagedis voor. Uitbreiding van de parkeerplaats verstoort het leefgebied van deze beschermde diersoort. Als mitigerende maatregel bouwde onze partner RANOX natuuraannemer twee stapelmuren aan de andere kant van het spoor.