Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 46 t/m 54 van in totaal 373 berichten.

Groendak-revolutie

26 november 2018

Een belangrijk speerpunt van Jonkers is het terugbrengen van natuur binnen de stedelijke omgeving. Een initiatief dat zich hier ook sterk voor maakt is Rooftop Revolution. Zij zetten zich in voor het vergroenen van daken. Afgelopen zomer heeft Jonkers daktuinen in samenwerking met Rooftop Revolution het dak van het appartementencomplex de Smidse in Horst vergroend.

Snoeien van bomen

23 november 2018

De beste tijd om bomen te snoeien is de winter en het voorjaar. Bomen zijn dan in rust en hebben weinig of geen blad. Je ziet dan beter welke takken je weg moet halen.

Een prachtige tuin die kindvriendelijk is én weinig onderhoud vraagt; het kan!

05 november 2018

De familie Aquarius kocht in 2016 een stuk grond op Nieuw Stalberg in Venlo. Jonkers kreeg de opdracht een mooie tuin te ontwerpen en aan te leggen. Ze wilden een tuin die strak, onderhoudsvriendelijk én kindvriendelijk is. Qua beplanting hadden ze geen concrete wensen. Zie hier het resultaat!

Aangenaam: Karel Jonkers - oprichter Jonkers

04 november 2018

In december 2018 is het 70 jaar geleden dat Karel Jonkers zijn eenmanszaak begon vanuit zijn liefde voor natuur en bloemen. Ga mee naar onze roots, maak kennis met Karel Jonkers de oprichter van Jonkers.

Samen met dakspecialisten sterk voor een groener dak

04 november 2018

Jonkers daktuinen werkt bij de aanleg van groene daken veel samen met dakbedekkingsbedrijven. In september werd het grijze dak van het Bonnefanten College in Maastricht veranderd in een aantrekkelijke daktuin.

Tuintip: (ver)planten rozen

29 oktober 2018

Het is november en dat betekent dat het nu tijd is om rozen te planten of te verplanten! Door deze tuinklus in november te doen, kunnen de wortels snel groeien en kan de plant in het nieuwe seizoen sterk van start gaan.

Plant van de maand november: Rosa 'Paul's Scarlet Climber'

23 oktober 2018

De Rosa 'Paul's Scarlet Climber' staat bekend als een doorbloeiende klimroos. Deze mooie rode roos heeft een goede nabloei; hij bloeit van juni tot en met oktober. Het is ook deze roos die Jonkers heeft verwerkt in haar logo, en omdat wij 70 jaar bestaan is dit onze plant van de maand November!

Symposium 'Samen bouwen aan de groene stad'

16 oktober 2018

Leer meer over de natuurlijke beheersing van de ERP

Projectmanager daktuinen Bram Legierse spreker tijdens webinar ‘Gebruik het dak’

05 oktober 2018

Dinsdag 30 oktober is onze projectleider daktuinen Bram Legierse een van de drie sprekers tijdens het webinar Gebruik het dak. Vragen die dan beantwoord worden, zijn: Aan welke eisen moet een multifunctioneel dak voldoen? Hoe hoog is de nood wat betret het bergen van water? Hoe werkt de regelgeving? En welke innovatieve systemen zijn er? Interesse? Schrijf je in!