Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 46 t/m 54 van in totaal 361 berichten.

Stenen stapelen voor de levendbarende hagedis

17 september 2018

Op de terreinen rondom station Maastricht-Noord komt de levendbarende hagedis voor. Uitbreiding van de parkeerplaats verstoort het leefgebied van deze beschermde diersoort. Als mitigerende maatregel bouwde onze partner RANOX natuuraannemer twee stapelmuren aan de andere kant van het spoor.

Groendak siert Helmonds nieuwe Theater Het Speelhuis

10 september 2018

Met vegetatiematten is het mogelijk om een lichtgewicht groendak te creëren. In Helmond werd het dak van het nieuwe theater Het Speelhuis voorzien van dit ‘ultra’-lichte dakbegroeiingssysteem.

Aangenaam: Marco Köster hovenier natuuronderhoud

07 september 2018

September is de maand waarin fruitbomen en hagen gesnoeid kunnen worden. Dit zijn werkzaamheden die met name via RANOX natuuraannemer bij Jonkers terecht komen. Marco Köster is sinds mei in dienst bij Jonkers en is gespecialiseerd in dit snoeiwerk.

Vuursteenmijn weer veilig en beleefbaar dankzij diervriendelijk onderhoud door RANOX

04 september 2018

In de gemeente Eijsden-Margraten ligt een prehistorische vuursteenmijn, echter hier was tot voor kort nog maar weinig van te zien. RANOX natuuraannemer gaf de vuursteenmijn een grote diervriendelijke onderhoudsbeurt.

Maak je tuin bestendig tegen toekomstige hittegolven

04 september 2018

Deze zomer is het uitzonderlijk lang heet en droog geweest. De gevolgen zijn goed te zien in de natuur om ons heen: veel bomen en struiken krijgen nu al herfstkleuren en laten hun bladeren vallen. Bart Jonkers geeft enkele tips hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw tuin beter bestand is tegen soortgelijke hittegolven in de toekomst.

Plant van de maand september: Ligustrum ovalifolium

01 september 2018

De Ligustrum ovalifolium wordt ook wel de Haagliguster genoemd. Deze semi wintergroene haagplant heeft mooie diepgroene bladeren en bloeit met witte pluimen. De plant zorgt niet alleen voor een mooie haag, maar ook voor veel vogels in jouw tuin.

Bewoners realiseren bloemrijke wadi bij Beckershof in Leunen

11 juli 2018

In Leunen is in 2008 een nieuwe straat aangelegd met elf woningen genaamd Beckershof. De omwonenden hebben samen met de gemeente en Jonkers een wadi gerealiseerd.

Kies ook voor een waterklare buitenruimte!

11 juli 2018

Door klimaatveranderingen krijgen we steeds vaker te maken met wateroverlast en droogte. Gemeenten, bedrijven en particulieren kunnen essentiële maatregelen nemen. Jonkers is partner van Waterklaar en adviseert, begeleidt en realiseert voor iedereen waterklare oplossingen!

Dakbegroeiing op losliggend dakbedekkingssysteem

11 juli 2018

Jonkers is gestart met de aanleg van dakbegroeiing bij het nieuwe Moxy hotel in Düsseldorf. De dakbedekking die onder de dakbegroeiing ligt is losliggend. Dat zorgt voor extra uitdaging.