Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 118 t/m 126 van in totaal 400 berichten.

Aangenaam: René Mertens – Hovenier grootschalig onderhoud

14 maart 2018

Het tuinseizoen is weer begonnen en zo ook de drukte in het onderhoudswerk bij Jonkers. Van maart tot en met september werken er diverse seizoenskrachten bij Jonkers om het onderhoudsteam te versterken. René Mertens is er één van. Na een pauze van zes jaar, is hij weer terug!

Vakkundige bestrating van multifunctionele daken

14 maart 2018

Steeds vaker wordt er in het ontwerp van nieuwbouw rekening gehouden met multifunctionele toepassingen van het dak. Een dak kan namelijk prima als buitenruimte fungeren. Afgelopen maand realiseerde Jonkers de bestrating op het dak van het nieuwe bedrijfspand van Numidia in Herten.

Tuinonderhoud in maart

05 maart 2018

De lente komt eraan en dat betekent het begin van een nieuw tuinseizoen. Heeft u er ook zo’n zin in? Deze maand is er al van alles te doen in en om uw tuin. Lees hier onze tips.

Plant van de maand maart: Bergenia

28 februari 2018

De Bergenia staat bekend om zijn opvallende roze bloemen die bloeien vanaf maart. Het blad bevat tevens een was waardoor het mooi glanst. Dit is de reden waarom de Bergenia ook wel bekend staat als de Schoenlapperplant.

Jonkers is erkend en excellent leerbedrijf

28 februari 2018

Jonkers kan niet zonder goede vakmensen. Hiervoor zijn we afhankelijk van het onderwijs. Daarom werken wij nauw samen, en delen wij onze kennis en expertise met enthousiaste leerlingen!

Aangenaam: Lars Jenniskens stagiair CITAVERDE College

26 februari 2018

Jonkers stoomt graag toekomstige vakmensen klaar voor het hoveniersvak. Eén van deze toekomstige vakmensen is Lars Jenniskens. Hij zit in het tweede jaar van de hoveniersopleiding niveau 4 bij CITAVERDE College in Roermond. Maak kennis met Lars!

Bescherming van unieke flora en fauna door deskundig beheer mergelwanden

20 februari 2018

Mergelwanden vormen een uniek onderdeel van het Zuid-Limburgse landschap. Deze kale, droge kalkrotsen en steile wanden bieden een leefomgeving voor flora en fauna die binnen Nederland alleen op deze plekken voorkomen. RANOX werd gevraagd de steile kalkrotsen van de voormalige groeve Mergelhoof bij de Sint Pietersberg vrij te maken van de houtige begroeiing.

Aangenaam: Bart Jonkers

13 februari 2018

Dit jaar viert Jonkers het heugelijke feit dat het bedrijf 70 jaar bestaat. In deze 70 jaar groeide het bedrijf uit van een eenmanszaak naar een bedrijf met zo'n 35 medewerkers. Bart Jonkers mag zich dit jaar voor het laatst 'directeur van Jonkers hoveniers' noemen. We kijken samen met hem terug naar de ontwikkeling van het bedrijf, de hoogtepunten in zijn loopbaan als directeur en zijn beeld op de toekomst.

Tuintip: Snoeien in februari

06 februari 2018

Februari is een ideale maand om te snoeien. Bomen en heesters hebben een natuurlijke groeiwijze (habitus). Om deze groeiwijze te behouden is vakmanschap nodig. Jonkers helpt jou graag bij het snoeien van planten op een wijze zodat hun habitus goed tot zijn recht komt.