Veilig de winter door dankzij gladheidsbestrijding

Veilig de winter door dankzij gladheidsbestrijding 

We zitten midden in de winter dus kans op vrieskoude nachten! Ons team gladheidsbestrijding is in deze periode alert. Zij staan paraat zodra de vrieskou zijn intrede doet. Zo houden wij de woon- of werkomgeving veilig voor onze klanten. Bij verschillende bedrijven in en rondom Venlo zorgen zij ervoor dat parkeerplaatsen en looplijnen sneeuwvrij, ijsvrij en veilig blijven en dat de beplanting hierbij zo min mogelijk schade oploopt. Van begin november tot eind maart, als de vorst in de lucht hangt, staat het team gladheidsbestrijding paraat.

Signaleren gladheid

Het team gladheidsbestrijding van Jonkers bezoekt tijdens de wintermaanden regelmatig verschillende transport- en logistieke bedrijven. Ook ziekenhuis VieCuri en woningcorporatie Woonwenz schakelen de hulp in van het team gladheidsbestrijding. Mark van Mierlo is coördinator van dit team: “Elke dag houd ik de gladheidssite van Meteo Consult in de gaten. Wanneer deze meldt dat het glad wordt, gaat het team gladheidsbestrijding tijdens de nacht op pad.”

Team gladheidsbestrijding

Het personeel van Jonkers wordt om beurten in het team ingedeeld. Jonkers beschikt over twee strooiwagens en acht sneeuwborstels voor het ruimen van sneeuw. “Het team heeft kennis van het terrein van de klant en strooit zout op de nodige plaatsen. Wanneer er gestrooid moet worden, zijn twee strooiwagens een hele nacht onderweg. Bij sneeuwval wordt het team uitgebreid naar 10 personen”, vertelt Mark.

Aandacht voor het groen

Ook al groeit de beplanting in de winter niet hard, tijdens het strooien van zout mag het groen niet over het hoofd worden gezien. “Beplanting is gevoelig voor zout”, licht Mark toe. “Onze hoveniers in de gladheidsbestrijding hebben aandacht voor de beplanting rondom het te bestrooien gebied. Zij weten welke beplanting gevoelig is voor zout en houden hier rekening mee. Op deze manier voorkomen we zo veel mogelijk schade aan het groen.”

Wij nemen uw zorg om gladheid graag uit handen!

Wilt u uw bedrijf ook graag veilig en toegankelijk houden tijdens de koude winterdagen? Het team gladheidsbestrijding kan uw zorgen omtrent gladheid uit handen nemen! Mark van Mierlo komt graag eens bij u langs om uw wensen te inventariseren en een plan op maat aan te bieden.

Gladheidsbestrijding Jonkers hoveniers

Wil je meer weten over gladheidsbestrijding? 

Neem dan contact op met:

Mark van Mierlo

Bekijk ook onderstaande pagina's: 

Gladheidsbestrijding

Aangenaam: Mark van Mierlo

snoeien

Snoeien in februari