Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 37 t/m 45 van in totaal 429 berichten.

Tuintip: planten bemesten

05 april 2021

Planten worden graag twee keer per jaar bemest. In maart/april en in juni/juli. Daarom is het goed om hier deze maand mee aan de slag te gaan. Maar hoe doe je dit het beste? En welke bemesting past goed bij jouw plant? Jonkers legt het je uit!

Bloemrijke bermen effectieve bestrijding tegen de eikenprocessierups

05 april 2021

De eikenprocessierups is al een aantal jaren een plaag in Nederland. De eik zelf heeft geen last van de rups, maar deze kan met zijn brandhaartjes rode vlekken, jeuk en andere gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Onderzoek in Gelderland lijkt erop te wijzen dat de aanleg van bloemrijke bermen een effectieve manier is om de eikenprocessierups te bestrijden.

Ecologisch bermbeheer stimuleert de biodiversiteit

15 maart 2021

Natuurpro en Heem slaan hun handen ineen om de biodiversiteit te stimuleren. Er is nog steeds te weinig variatie aan planten en dieren in Nederland. Ecologisch bermbeheer kan dit probleem oplossen. De bermen zullen voller staan met bloeiende inheemse kruiden, die ervoor zorgen dat bijen en vlinders beter kunnen leven. Daarnaast versterken ecologische bermen niet alleen de biodiversiteit, ze verfraaien ook het landschap met bloemen.

Gemeente Laarbeek kiest voor Bonte Berm concept om de biodiversiteit te bevorderen

14 maart 2021

De gemeente Laarbeek heeft in het najaar van 2020 de bermen langs de Ginderdoor laten aanplanten met Heem en bollen volgens het ‘Bonte Berm’ concept. Dit concept is speciaal ontwikkeld om de biodiversiteit te vergroten en in dit specifieke geval om natuurlijke vijanden van de Eikenprocessierups aan te trekken.

Verplicht groene maatregelen bij woningbouw

11 maart 2021

De komende tien jaar krijgt Nederland er bijna een miljoen woningen bij. Bouwers, banken, ontwikkelaars en natuur- en milieuorganisaties maken zich zorgen over de leefbaarheid van steden en het verlies van biodiversiteit. De organisaties zien volop kansen om steden en dorpen te vergroenen, zodat natuur meer ruimte krijgt. Hun gezamenlijke pleidooi staat in het manifest Bouwen voor Natuur. ‘Natuur hoort een vanzelfsprekend ingrediënt te zijn in alle nieuwbouw. We roepen de politiek op: leg dit vast in het nieuwe regeerakkoord en help ons zo groene duurzame steden te realiseren’, aldus de opstellers.

Lok meer vlinders en vogels naar je tuin met inheemse planten

01 maart 2021

Er zijn diverse manieren om meer soorten vlinders en vogels in jouw tuin te krijgen. En met deze soorten volgen ook andere insecten en dieren.

Het hele jaar door een representatieve bedrijfstuin met een onderhoudscontract van Jonkers

23 februari 2021

Tuinonderhoud bij bedrijven bestaat voor 90% uit de volgende werkzaamheden: een voorjaarsbeurt, 7 seizoensbeurten en een najaarsbeurt. Bij al deze werkzaamheden streven de hoveniers van Jonkers naar beeldkwaliteit A. Dit houdt in dat de bedrijfstuin er continu netjes verzorgd bijligt. Voor bedrijven een hele zorg minder en voor de beplanting een gegarandeerd vitaal leven!

Tuintip: Snoeien in maart

20 februari 2021

In maart is het tijd om bepaalde planten te snoeien. Vorige maand bespraken we al de planten die in februari gesnoeid moeten worden. Er zijn echter planten waarmee je beter kunt wachten tot na de vorst. Wij zetten deze planten voor jou op een rij en we vertellen hoe je het beste aan de slag kunt gaan.

Top 5 geurende planten

16 februari 2021

Zodra de temperatuur weer oploopt, gaan veel mensen naar buiten om te werken en te genieten in hun tuin. Bijvoorbeeld van de heerlijke geuren. Daarom geeft Jonkers jou een top 5 met geurende planten.