Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 37 t/m 45 van in totaal 407 berichten.

Symposium 'Samen bouwen aan de groene stad'

18 december 2019

Bedrijven uit de bouwwereld, architecten, maar ook overheden kunnen samen werken aan de verbetering van het leefklimaat binnen de stedelijke omgeving. Tijdens het symposium op woensdag 18 maart komen de diverse stakeholders bij elkaar die samen het verschil kunnen maken.  Deelname is gratis dus geef je snel op want vol = vol!

Aangenaam: hovenier in opleiding Mitchel Benders

29 november 2019

Mitchel Benders is assistent hovenier bij Jonkers. Tijdens een reis door Australië ontstond zijn wens om hovenier te worden. Eenmaal terug in Nederland klopte hij aan bij Jonkers en startte een BBL traject via TRI Groei in Groen. Bij het CITAVERDE College in Horst volgt hij de hoveniersopleiding. Bekijk het interview met Mitchel over zijn hoveniersambities.

Verbinding door groen met een Tiny Forest

29 november 2019

Er ontstaan steeds meer initiatieven om groen terug te brengen binnen de stedelijk omgeving. Zo had Stichting ‘Wij zijn Maasniel’ de wens om een Tiny Forest aan te leggen binnen hun woonwijk. Zij klopten aan bij Gemeente Roermond en in samenwerking met IVN werd de realisatie van het Tiny Forest aangepakt.

Is jouw tuin klaar voor de vorst?

28 november 2019

De winter is in aantocht en dan neemt ook de kans op nachtvorst toe. Is jouw tuin klaar voor de vorst? Wij geven jou enkele handige tips zodat je de nodige maatregelen kunt nemen.

Herinrichten Visvijver de Hering

04 november 2019

Midden in de Schinveldse bossen ligt Visvijver de Hering. Deze vijver wordt gevoed met water uit de Ruischerbeek. Echter door de grote oppervlakte van deze vijver verdampt er veel water en is er meer verdroging van het gebied. RANOX kreeg van Vereniging Natuurmonumenten de opdracht deze visvijver natuurlijker in te richten, het wateroppervlak te verkleinen en de vijver af te koppelen van de beek zodat er minder water in dit prachtige natuurgebied verdampt.

Leerlingen Citaverde Roermond verbeteren de biodiversiteit met bloemrijke GreentoColour®-beplanting

25 oktober 2019

Vierdejaars leerlingen van de hoveniersopleiding aan het Citaverde College in Roermond maken als onderdeel van het examen een proeve van bekwaamheid. De opdracht van het schooljaar 2018/2019 was de voortuin van het Citaverde aanplanten met biodiverse GreentoColour®-beplanting van Griffioen. In de lente werd deze opdracht uitgevoerd onder begeleiding van docent Paul Wolters en hovenier Rob Theelen van Jonkers hoveniers.

Tuintip: Planten scheuren

21 oktober 2019

Heb je planten in jouw tuin staan die niet meer zo vitaal en groeikrachtig zijn? De plant scheuren kan een goede manier zijn om jouw plant te verjongen én te vermeerderen. Zonder extra uitgaven, is jouw tuin zo weer een paar mooie, vitale planten rijker!

Bezoek de Eikenprocessierups-roadshow

07 oktober 2019

RANOX Natuuraannemer organiseert in november vier mini-symposia rondom de natuurlijke beheersing van de Eikenprocessierups in Zwolle, Roermond, Dordrecht en Velp. Tijdens deze 'eikenprocessie-roadshow' worden er drie presentaties over actuele thema's rondom de natuurlijke beheersing van de Eikenprocessierups.

Een strakke levende tuin

04 oktober 2019

Afgelopen zomer kon de familie Aarts uit Tegelen volop genieten van een volgroeide, bloeiende en levende tuin. In het voorjaar van 2018 lieten zij Jonkers zowel hun voor- als achtertuin geheel renoveren. De organische ronde vormen in de oorspronkelijke tuin, maakten plaats voor een eenvoudig strak ontwerp.