Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 37 t/m 45 van in totaal 368 berichten.

Aanleg GreentoColour®-plantsoen in Baexem

30 november 2018

De gemeente Leudal heeft voor de inrichting van een gedeelte van het plantsoen langs de St. Janstraat in Baexem gekozen voor kleurrijke vaste plantenborders volgens het GreentoColour®-concept. Jonkers kreeg de opdracht deze borders aan te leggen en gedurende drie jaar te onderhouden.

Snoeiafval laten liggen voor de dieren in jouw tuin

29 november 2018

Nu de temperatuur daalt gaan veel kleine (zoog)dieren en insecten op zoek naar een veilige plek om de koude wintermaanden door te komen. Wij kunnen de dieren daarbij helpen door gevallen bladeren in de borders te laten liggen en door met gesnoeide takken een takkenril te maken. Natuuraannemer Dennis van Hooren vertelt hoe je dit doet.

Aangenaam: hoveniersstudenten Koen en Bram

28 november 2018

De afgelopen tien weken liepen Koen Janssen en Bram Sijbers stage bij Jonkers. Zij deden ervaring op in zowel de binnen- als de buitendienst. Hun praktijkervaring biedt een waardevolle referentie voor nog meer enthousiaste hoveniersstudenten in de toekomst.

Groendak-revolutie

26 november 2018

Een belangrijk speerpunt van Jonkers is het terugbrengen van natuur binnen de stedelijke omgeving. Een initiatief dat zich hier ook sterk voor maakt is Rooftop Revolution. Zij zetten zich in voor het vergroenen van daken. Afgelopen zomer heeft Jonkers daktuinen in samenwerking met Rooftop Revolution het dak van het appartementencomplex de Smidse in Horst vergroend.

Snoeien van bomen

23 november 2018

De beste tijd om bomen te snoeien is de winter en het voorjaar. Bomen zijn dan in rust en hebben weinig of geen blad. Je ziet dan beter welke takken je weg moet halen.

Een prachtige tuin die kindvriendelijk is én weinig onderhoud vraagt; het kan!

05 november 2018

De familie Aquarius kocht in 2016 een stuk grond op Nieuw Stalberg in Venlo. Jonkers kreeg de opdracht een mooie tuin te ontwerpen en aan te leggen. Ze wilden een tuin die strak, onderhoudsvriendelijk én kindvriendelijk is. Qua beplanting hadden ze geen concrete wensen. Zie hier het resultaat!

Aangenaam: Karel Jonkers - oprichter Jonkers

04 november 2018

In december 2018 is het 70 jaar geleden dat Karel Jonkers zijn eenmanszaak begon vanuit zijn liefde voor natuur en bloemen. Ga mee naar onze roots, maak kennis met Karel Jonkers de oprichter van Jonkers.

Samen met dakspecialisten sterk voor een groener dak

04 november 2018

Jonkers daktuinen werkt bij de aanleg van groene daken veel samen met dakbedekkingsbedrijven. In september werd het grijze dak van het Bonnefanten College in Maastricht veranderd in een aantrekkelijke daktuin.

Tuintip: (ver)planten rozen

29 oktober 2018

Het is november en dat betekent dat het nu tijd is om rozen te planten of te verplanten! Door deze tuinklus in november te doen, kunnen de wortels snel groeien en kan de plant in het nieuwe seizoen sterk van start gaan.