Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 19 t/m 27 van in totaal 408 berichten.

Tuintip: Vergroen je tuin voor een aangename leefomgeving

18 mei 2020

Ook in Nederland krijgen we steeds meer klimaatveranderingen. De steden warmen op. Dit komt mede doordat veel steden voor 80-90% uit steen en beton bestaan. Een groene stad helpt om de leefomgeving aangenamer te maken.

Top 5 mooiste klimplanten

20 april 2020

Heb je een minder mooie schutting in jouw tuin? Of wil je jouw pergola mooi aankleden? Kies dan voor een bloemrijke klimplant! Klimplanten zijn ideaal om ervoor te zorgen dat jouw tuin er in een handomdraai mooier uitziet.

Ontdek hoe ook jij de biodiversiteit kunt laten toenemen

17 april 2020

In de maand mei zoomen we in op het thema biodiversiteit. Op 22 mei wordt dit initiatief wereldwijd gedragen tijdens de Dag van de Biodiversiteit. Graag laten wij jou zien hoe Jonkers zich het hele jaar door actief inzet om op allerlei manieren de biodiversiteit in bewoond gebied te verbeteren.

Tuintip: zelf composteren

15 april 2020

Groente-, fruit- en tuinafval kun je zelf verwerken tot compost. Dat is handig, want zo maak je zelf gratis bemesting voor jouw planten. Daarnaast help je het milieu een handje door je eigen plantaardige afval te verwerken.

Bijzonder onderhoud op het RRP terrein in Venlo

13 april 2020

De hoveniers van Jonkers onderhouden sinds 2019 het terrein van de Rotterdamse-Rijn Pijpleiding (RRP) in Venlo. Het terrein bestaat uit gazon, bestrating, dijken en afrastering. De hoveniers van Jonkers voeren circa negen keer per jaar onderhoudswerkzaamheden uit.

Tuintips in april

27 maart 2020

In april komt jouw tuin langzaam tot leven. Fruitbomen zijn met hun prachtige bloesems nu op hun mooist. Vogels zijn volop in de weer om hun nestjes te bouwen. En hoewel overdag de zon al warm schijnt, brengen sommige nachten toch nog kou met zich mee. Houd hier rekening mee als je voojaarsbloeiers hebt gekocht. Wat je in april allemaal in jouw tuin kunt doen, zetten wij voor jou op een rij.

Teek care

27 maart 2020

Normaal vindt elk jaar de Week van de Teek plaats van 6 t/m 10 april. Vanwege het Coronavirus is dit echter verplaatst naar juni. Omdat het ‘tekenseizoen’ wel al begint, willen wij nu toch iedereen alert maken op de aanwezigheid van teken. Nu de temperatuur oploopt, neemt namelijk ook de kans op een tekenbeet toe. In dit artikel geven wij antwoord op de meest belangrijke vragen over teken, de risico’s én het voorkomen van een tekenbeet.

Jonkers plaatst nestkasten voor natuurlijke bestrijding eikenprocessierups

24 maart 2020

In Venlo-Oost verrijst een duurzame woonbuurt: Nieuw Manresa. Op het terrein staan diverse eikenbomen die de eikenprocessierups aantrekken. Jonkers kreeg van Venterra de opdracht om op het terrein 60 nestkasten te plaatsen, zodat mezen en vleermuizen de eikenprocessierups op een natuurlijke manier kunnen bestrijden.

Aangenaam: machinist en monteur Bert Sanders

04 maart 2020

Bert Sanders is dit jaar 25 jaar bij Jonkers in dienst! Hij startte zijn loopbaan als machnist / monteur en dat doet hij nog steeds met veel plezier. Sleutelen aan motoren is zijn hobby. Een andere grote passie van Bert is het maken van miniaturen. Tractors, maaimachines en complete maisvelden wekt hij tot leven in een schaal van 1:32.