Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 19 t/m 27 van in totaal 347 berichten.

Aangenaam: Karel Jonkers - oprichter Jonkers

04 november 2018

In december 2018 is het 70 jaar geleden dat Karel Jonkers zijn eenmanszaak begon vanuit zijn liefde voor natuur en bloemen. Ga mee naar onze roots, maak kennis met Karel Jonkers de oprichter van Jonkers.

Samen met dakspecialisten sterk voor een groener dak

04 november 2018

Jonkers daktuinen werkt bij de aanleg van groene daken veel samen met dakbedekkingsbedrijven. In september werd het grijze dak van het Bonnefanten College in Maastricht veranderd in een aantrekkelijke daktuin.

Tuintip: (ver)planten rozen

29 oktober 2018

Het is november en dat betekent dat het nu tijd is om rozen te planten of te verplanten! Door deze tuinklus in november te doen, kunnen de wortels snel groeien en kan de plant in het nieuwe seizoen sterk van start gaan.

Plant van de maand november: Rosa 'Paul's Scarlet Climber'

23 oktober 2018

De Rosa 'Paul's Scarlet Climber' staat bekend als een doorbloeiende klimroos. Deze mooie rode roos heeft een goede nabloei; hij bloeit van juni tot en met oktober. Het is ook deze roos die Jonkers heeft verwerkt in haar logo, en omdat wij 70 jaar bestaan is dit onze plant van de maand November!

Projectmanager daktuinen Bram Legierse spreker tijdens webinar ‘Gebruik het dak’

05 oktober 2018

Dinsdag 30 oktober is onze projectleider daktuinen Bram Legierse een van de drie sprekers tijdens het webinar Gebruik het dak. Vragen die dan beantwoord worden, zijn: Aan welke eisen moet een multifunctioneel dak voldoen? Hoe hoog is de nood wat betret het bergen van water? Hoe werkt de regelgeving? En welke innovatieve systemen zijn er? Interesse? Schrijf je in!

Plant van de maand oktober: Aster ageratoides ‘Asran’

01 oktober 2018

De Aster ageratoides ‘Asran’, is een prachtige lichtblauwe tot lichtviolet bloeiende herfstaster. Deze herfstaster valt op door zijn madeliefjes-achtige bloemen. Hij is geschikt voor bijna iedere tuin en daarom onze plant van de maand!

De najaarsbeurt: laat bladeren en snoeiafval nog even liggen

01 oktober 2018

Weet je dat het helemaal niet zo erg is als je afgevallen bladeren en afgestorven plantenresten gedurende de winter laat liggen. Wanneer je tijdens de najaarsbeurt al dit organisch materiaal bij elkaar veegt en weghaalt, verdwijnen namelijk veel waardevolle voedingsstoffen uit jouw tuin, waardoor het bodemleven verschraalt.

Rustpunt in een stadse ambiance: La Cour Bleue

28 september 2018

In het centrum van Weert werd het afgelopen jaar de tweede fase van het nieuwe woonplan ‘La Cour Bleue’ gerealiseerd. Jonkers daktuinen werd betrokken bij het ontwerp, engineering en realisatie van de groeninrichting van het woonplan. Deze is aangelegd op het dak van de onderliggende parkeergarage.

Aangenaam: Kris Munten – hovenier onderhoud

26 september 2018

Jonkers hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en goed geschoold personeel. Echter kiezen steeds minder jongeren voor een hoveniersopleiding. Kris Munten is sinds maart werkzaam bij Jonkers. Hij werkt vier dagen mee als hovenier onderhoud en gaat één dag in de week naar school.