Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 19 t/m 27 van in totaal 384 berichten.

Aangenaam: hovenier Robert Willemsen

28 augustus 2019

Robert Willemsen is assistent hovenier bij Jonkers sinds december 2018. Hij is bij ons aan het werk via een omscholingstraject van de VHG Brancheopleiding. Na jaren binnen in de productie te hebben gewerkt, geniet Robert nu enorm van zijn werk in de buitenlucht. "Ik ervaar nu de hele dag de seizoenen en vind het heerlijk om mijn steentje te kunnen bijdragen aan het behoud van de natuur."

Kleurrijke daktuin siert NRE-terrein Eindhoven

19 augustus 2019

Magdaleen Kroese, eigenaresse van MAG Architecten zocht een nieuwe plek om te werken en te wonen. Ze vond dé perfecte kavel, maar er ontbrak een ding: een tuin. Het pand kreeg echter wel een groot plat dak. En zo onstond het idee omn er een grote daktuin op te realiseren. Bekijk het resultaat!

Top 5 siergrassen

19 augustus 2019

Siergrassen zijn er in veel verschillende soorten, kleuren, en vormen. Ieder groeien ze op hun eigen manier en hebben ze verschillende verzorging nodig. Maar wat vast staat, is dat siergrassen een mooie aanvulling zijn voor je tuin.

Laat je omscholen tot hovenier!

12 augustus 2019

Werk je al in de sector van de hoveniers en groenvoorzieners en wil je een diploma halen? Of wil je jezelf omscholen tot hovenier? Dan is de VHG Branche-opleiding iets voor jou. Jonkers biedt leerlingen van deze opleiding de mogelijkheid om het geleerde meteen in de praktijk te brengen. Wij willen graag laten zien wat het hoveniersvak inhoudt, wat er bij komt kijken en hoe mooi en veelzijdig het is.

Tuintips voor als je op vakantie gaat

05 juli 2019

Nu de temperatuur buiten oploopt heeft de tuin extra aandacht nodig. De meeste planten hebben behoefte aan extra water of schaduw, het gras mag regelmatig gemaaid worden en verdorde bloemen kun je verwijderen. Jonkers geeft tuintips voor de vakantieperiode.

Eikenprocessierups natuurlijk bestrijden met Heem

04 juli 2019

De laatste tijd is hij weer erg actief: de eikenprocessierups. De afgelopen jaren is er veel geprobeerd om deze rups te bestrijden. Er is nu een oplossing: onderzoek toont aan dat veel inheemse insectensoorten een natuurlijke vijand zijn voor de processierups. Door ervoor te zorgen dat je deze insecten aantrekt met de juiste bloemen rondom de eikenbomen voorkom je de eikenprocessierups op een natuurlijke manier!

Heem en bollen voor meer biodiversiteit

03 juli 2019

Het Heem en Bollen concept dat vorig jaar ontstaan is, zorgt ervoor dat het bloeiseizoen eerder begint. Bermen kunnen met dit concept al in januari en februari in bloei staan. Dit is erg belangrijk voor de insecten die al vroeg tevoorschijn komen, zoals hommels en bijen.

RANOX plaatst exclusion flaps voor vleermuizen

28 juni 2019

RANOX natuuraannemer heeft bij het MECC in Maastricht exclusion flaps geplaatst als mitigerende maatregel. In het MECC wonen beschermde vleermuizen die door de toekomstige verbouwing van het MECC verstoord zullen worden. Om de vleermuizen zo min mogelijk last te laten ondervinden van deze verbouwing kreeg RANOX natuuraannemer de opdracht de vleermuizen tijdelijk naar een andere behuizing te lokken.

Kleurrijke borders aan de Kasteelsingel in Weert

24 juni 2019

De gemeente Weert kiest heel bewust voor biodiversiteit in openbaar groen. Dit komt tot uiting in grote borders en verkeersgeleiders die aangeplant zijn met onder andere kleurrijke GreentoColour®-beplanting (G2C®).