Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 19 t/m 27 van in totaal 440 berichten.

Familie Hendrikx kiest voor tuin met een natuurlijk karakter

17 augustus 2021

Drie jaar geleden kocht de familie Hendrikx een huis in Tegelen dat vervolgens helemaal naar wens werd ingericht. Ook de tuin kreeg een metamorfose. Waar eerst hoofdzakelijk bestrating lag, werd plaats gemaakt voor sfeervolle zithoekjes, biodiverse beplanting en een natuurvriendelijke uitstraling. “Wij houden van kleurrijke planten, en we wilden graag iets toevoegen dat van waarde is voor insecten en vogels”, vertelt Renée.

Top 5 bloembollen voor meer biodiversiteit

02 augustus 2021

Biodiversiteit is goed voor mens en dier. Het zorgt ervoor dat iedereen goed in zijn omgeving kan leven. Helaas zijn de leefgebieden van bijen en vlinders steeds kleiner geworden en liggen de leefgebieden ook steeds verder uit elkaar. Er zijn verschillende manieren om deze leefgebieden weer dichter bij elkaar te brengen. Denk aan bloemrijke bermen en bloemen in het openbaar groen. Maar ook in jouw eigen tuin kun je de biodiversiteit een handje helpen. Daarom heeft Jonkers samen met JUB Holland een top 5 van bloembollen voor meer biodiversiteit samengesteld.

Volg een webinar van Optigrün

08 juli 2021

Optigrün organiseert dit jaar nog een aantal interessante webinars voor architecten, ontwikkelaars, bouwers, dakdekkers en dakhoveniers. Tijdens elk webinar wordt er één specifiek thema uitgelicht, waaronder hoogteverschillen en gewichten bij het ontwerpen van daktuinen, retentiedaken en koudwatervrees. Aanmelden kan via de website van Optigrün. De link vind je onderaan dit artikel.

Gemeente Bergen neemt klimaatadaptieve maatregelen met wadi omringd door biodiverse beplanting

08 juli 2021

De gemeente Bergen zocht naar een duurzame oplossing om hemelwater te bergen en infiltreren tijdens reguliere buien, maar ook bij extreme weersomstandigheden, zoals hoosbuien. Jonkers hoveniers heeft de gemeente hierin geadviseerd en volledig ontzorgd; van ontwerp tot realisatie inclusief meerjarig onderhoud. Het resultaat is een natuurlijk ingericht park met een aantrekkelijke wadi aan de Bessembiender in Siebengewald.

Aangenaam: hovenier Kim Vervoort

07 juli 2021

Kim begon haar eerste werkdag bij Jonkers op vijftienjarige leeftijd. En dat ze ook vandaag nog steeds met veel plezier. “Ondanks dat het bedrijf de afgelopen decennia groter is geworden, staat de deur altijd voor iedereen open. Ze houden rekening met je persoonlijke interesses en bieden mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Ik hoop hier nog jaren met veel plezier te kunnen werken”, vertelt Kim.

Tuintip: planten vermeerderen

06 juli 2021

Planten vermeerderen is een goede manier om van jouw favoriete planten meerdere exemplaren te maken. Of ga aan de slag met een plant uit jouw tuin die op zijn retour is qua vitaliteit en maak er door hem te vermeerderen een beter exemplaar van. Lees verder en ontdek op welke manieren jij het beste jouw planten kunt vermeerderen.

Jonkers kleedt twee rotondes aan met GreentoColour®

05 juli 2021

Afgelopen mei heeft Jonkers twee rotondes van de gemeente Venlo ingericht. In overleg met de gemeente heeft Jonkers gekozen voor het plaatsen van bloemrijke beplanting, nestkastjes en insectenhotels. Met deze rotondes wil Jonkers de biodiversiteit vergroten en de openbare ruimte verfraaien.

Roadshow Bonte Berm

05 juni 2021

Graag nodigen we jou uit voor het bezichtigen van de Bonte Berm! In samenwerking met JUB Holland organiseren we een Roadshow naar projecten waar we een Bonte Berm project hebben gerealiseerd. De diverse partners delen informatie over deze projecten en je kunt met eigen ogen het resultaat bekijken. Het Bonte Berm concept is ontwikkeld door JUB Holland en Natuurpro om de biodiversiteit te vergroten en tevens natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aan te trekken.

Eikenprocessierups natuurlijk beheersen met Heem

03 juni 2021

De eikenprocessierups is terug. Door de warmte van eind maart en de koude weken daarna wordt de grootste overlast in juli verwacht. Uit een onderzoek van het Kenniscentrum Eikenprocessierups blijkt dat 15 procent van de rupsen het vierde larvenstadium heeft bereikt. Hierin worden de brandharen ontwikkelt die veel overlast veroorzaken voor mens en dier. De haartjes op de huid zorgen voor rode vlekken en jeuk, maar kunnen ook andere gezondklachten veroorzaken.