Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 28 t/m 36 van in totaal 408 berichten.

Daktuinen bij herinrichting Sphinxkwartier Maastricht

03 maart 2020

Maastricht heeft er een nieuw stadsdeel bij: het Sphinxkwartier. Het gebied wordt heringericht door Jongen Bouwpartners.Onderdeel van de plannen zijn de daktuinen bij de wooncomplexen die zich bevinden op een parkeergarage. Deze worden momenteel door Jonkers daktuinen gerealiseerd.

Tuintip: nestkasten plaatsen

02 maart 2020

Van maart tot juli broeden de meeste vogelsoorten in Nederland. Door een nestkast op de juiste plek op te hangen in jouw tuin of op je balkon help je vogels tijdens het broedseizoen. Bovendien lok je zo vogels naar jouw tuin of balkon, wat voor veel gezelligheid en vrolijkheid zorgt.

Grote daktuinrenovatie bij wooncomplex ‘Il Giardino’ in Geleen

04 februari 2020

Wooncomplex ‘Il Giardino’ in Geleen maakt onderdeel uit van het vastgoedbestand van Wonen Limburg Accent. Het complex bestaat uit 88 wooneenheden, die hoofdzakelijk worden bewoond door senioren. De grote openbare daktuin van het wooncomplex was zo’n 12 jaar oud en aan een flinke opknapbeurt toe. Jonkers kreeg de opdracht deze te renoveren.

Top 5 wintergroene planten

17 januari 2020

Lang niet iedereen wordt vrolijk van de winter met zijn grijze, donkere en korte dagen. Maar weet je dat er genoeg planten zijn die juist in de winter op hun mooist zijn? Daarnaast bieden deze planten ook nog eens een voedingsbron voor vogels en insecten in de koude wintermaanden. We brengen graag wat meer kleur in deze winterse dagen met onze top 5 winterplanten!

Leef gezond, vergroen je tuin

17 januari 2020

Binnen de stedelijke omgeving is groen de afgelopen decennia steeds verder teruggedrongen. Overheden en bedrijven denken steeds vaker na over een groene inrichting binnen de stedelijke omgeving. Maar ook jij kunt jouw verantwoordelijkheid nemen! We geven je graag een aantal tips voor een groenere tuin.

Huis van de Gemeente Peel en Maas omringt door sfeervolle beplanting met jaarrond belevingswaarde!

06 januari 2020

Rondom het gemeentehuis van Peel en Maas in Panningen heeft Jonkers in november en december nieuwe beplanting aangebracht. Het ontwerp van deze openbare ruimte komt van Plangroep Heggen B.V. i.c.m. Gemeente Peel en Maas In de nieuwe situatie is het centrum van Panningen met het Huis van de Gemeente en het achterliggende park met elkaar verbonden. Jonkers hoveniers realiseerde de groene verbinding.

Samenwerken aan een kleurrijk straatbeeld

04 januari 2020

In Gemeente Weert werd het straatbeeld afgelopen jaren gekleurd met de aanleg van vaste planten borders volgens het GreentoColour® concept. Ook de OnzeLieveVrouwestraat werd aangepakt eind 2018. Familie Beckers, woonachtig in deze straat, besloot hun voortuin volgens ditzelfde concept aan te pakken.

Ontdek de tuintrends van 2020

03 januari 2020

De nieuwe tuintrends voor 2020 zijn bekend! Ze zijn uitgebracht door Tuinbranche Nederland en uitgesplitst in drie thema’s: Inner Retreat, dit is een rustgevende tuin. Street Savage, deze tuintrend herken je aan de urban straatlook. En als laatste de trend: Blended Cultures met een bonte mengeling tussen werelden en culturen.

Tuintips voor de maand november

20 december 2019

Nu de winter bijna aanbreekt, gaan veel mensen nog een keer de tuin in voor de laatste onderhoudsklusjes. Veel bladeren zijn inmiddels van de bomen gevallen en liggen op de grond. Voordat je begint met deze op te ruimen, willen wij jou er graag op wijzen dat deze afgevallen bladeren beschutting bieden aan kleine zoogdieren in jouw tuin. Indien ze jou niet echt hinderen, is ons advies: laat ze nog een paar maanden liggen. Wij zetten de tuinklusjes die je wel kunt doen, voor je op een rij.