Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 28 t/m 36 van in totaal 373 berichten.

Omarm biologisch tuinieren voor een gezondere toekomst

11 maart 2019

Het massale gebruik van kunstmest vormt een enorme, wereldwijde bedreiging voor het milieu. Het heeft onder meer tot gevolg dat insecten massaal sterven. Insecten zijn zeer belangrijk voor de bestuiving van planten. Ook in jouw tuin kun je de insecten helpen te overleven door biologisch te tuinieren. Waarom dit zo belangrijk is en hoe je dit doet, lees je hier!

Nieuwe analyse insectensterfte vraagt om actie

04 maart 2019

Wetenschappers concluderen in een nieuwe analyse dat het aantal insectensoorten de komende decennia wereldwijd met 40 procent zal afnemen. Volgens de studie kan dit catastrofale gevolgen hebben voor de toekomst van de natuur. Het gebruik van pesticiden, maar ook verstedelijking en klimaatverandering zijn de voornaamste oorzaken. Wat kunnen we eraan doen?

Genieten van het buitenleven met een ruim terras

27 februari 2019

Een familie uit Venlo vond in 2017 dat het tijd was om hun terras een opknapbeurt te geven. Het terras is in oppervlakte verdubbeld en afgelopen zomer werden hier al veel uren doorgebracht.

De Corisberg: van top tot teen in het groen

27 februari 2019

De Corisberg in Heerlen is een kleinschalige woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier kunnen zij wonen en zinvol bezig zijn in een geweldig groene omgeving. Zelfs de woonhuizen zijn groen, dankzij de groene daken. De bestaande turfdaken begonnen echter naar beneden te schuiven en vertoonden lekkages. Jonkers daktuinen kreeg de opdracht om alle verzakkingen en lekkages te repareren zodat de groene daken weer vele jaren meekunnen.

Jonkers daktuinen wint tweede prijs met groendak Speelhuis Helmond

04 februari 2019

Jonkers daktuinen heeft de 2e prijs gewonnen met het groendak op Helmonds nieuwe Theater Het Speelhuis. We zijn enorm trots dat we van de vele inzendingen uit 16 landen de tweede plaats hebben behaald in de verkiezing Daktuin van het jaar.

Aangenaam: Bart Joosten

29 januari 2019

Bart Joosten versterkt sinds november 2018 het team van Jonkers als werkvoorbereider/calculator. Het leukste aan zijn baan vindt hij de afwisseling.

Verduurzaam de stad met een groen dak!

25 januari 2019

Platte daken in Nederland bieden een groot oppervlak aan onbenutte ruimte. Deze ruimte kan ingezet worden om de stedelijke omgeving te verduurzamen en natuurwaarden terug te brengen. Het bevordert niet alleen het leefklimaat voor de mens, ook diverse flora en fauna doen er hun voordeel mee. Ontdek de feiten!

Tuintip: nestkasten plaatsen

21 januari 2019

Februari is een uitstekende maand om nestkasten voor vogels op te hangen. Met een nestkast lok je vogels naar jouw tuin of balkon. Door een nestkast op de juiste plek op te hangen in jouw tuin of op je balkon help je vogels tijdens het broedseizoen.

Jonkers vergroent Weert met Lodewijk Hoekstra

10 januari 2019

In de rubriek ‘Lodewijks Groene Geluk’ van het TV programma ‘De grote tuinverbouwing’ toert Lodewijk Hoekstra door het land om mensen op een plezierige manier te leren over duurzaamheid. In december bezocht hij Weert. Hier is hij samen met Jonkers en vaste plantenkweker Griffioen aan de slag gegaan met het vergroenen en verduurzamen van de OnzelieveVrouwestraat en de voortuin van de familie Beckers!