Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 28 t/m 36 van in totaal 429 berichten.

Ontdek de voordelen van inheemse planten in jouw tuin

01 juni 2021

Nu steeds meer mensen beseffen dat het met onze natuurlijke omgeving niet zo goed gaat, zijn steeds meer mensen bereid hun tuinen natuurlijker in te richten. Naast voederplekken en nestegelegenheden voor vogels en het verbannen van chemische middelen uit onze tuin, is het aanplanten van natuurlijke en inheemse soorten een volgende stap. In dit artikel leer je meer over inheemse planten én we benoemen enkele inheemse planten die je goed in je tuin kunt zetten.

Impulsregeling klimaatadaptatie voor gemeenten, provincies en waterschappen

21 mei 2021

Gemeenten, provincies en waterschappen kunnen sinds begin dit jaar gebruik maken van de Impulsregeling klimaatadaptatie. Het doel is om door middel van het verstrekken van specifieke uitkeringen decentrale overheden in staat te stellen tot het versneld uitvoeren van kosteneffectieve maatregelen en voorzieningen die bijdragen aan het voorkomen of beperken van wateroverlast of het beperken van de gevolgen van droogte of overstromingen in hun werkregio. Heb je interesse? Lees dan verder.

Natuurlijke daktuin op La Vie Meeting Center in hartje Utrecht

20 mei 2021

Voor opdrachtgever ZND-dakbedekkingen heeft Jonkers daktuinen een natuurdak gerealiseerd op het dak van ‘La Vie Meeting Center’ in hartje Utrecht. De beplanting bestaat uit kleurrijk mix van verschillende soorten Sedum, grassen en kruiden. Ook de plantenbakken zijn opnieuw aangeplant met verschillende soorten siergrassen. De kantoorruimtes rondom dit dak kijken uit op deze kleurrijke, natuurlijke daktuin; een aantrekkelijk uitzicht. Een bijkomend voordeel is dat je de waarde van een pand verhoogd met uitzicht op een groen dak.

Top 5 inheemse bomen

17 mei 2021

Inmiddels is ruim 90% van de bomen en planten om ons heen van niet-inheemse herkomst. De ecologische gevolgen van deze niet-autochtone aanplant kunnen groot zijn, zowel voor de levensverwachting van de planten, het milieu als voor het voortbestaan van de verschillende ecosystemen in ons land. Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen ervoor kiezen om de oorspronkelijke vegetatie weer terug te brengen in de natuur.

Onderhoudscontract voor groenvoorziening Rechtbank Roermond

29 april 2021

Bij Jonkers kun je terecht voor een onderhoudscontract. Hiermee kun jij ervoor zorgen dat jouw eigen tuin, bedrijfstuin of openbaar groen altijd netjes bijgewerkt blijft. De Rechtbank in Roermond heeft zo’n onderhoudscontract. De groenvoorziening ziet er daardoor altijd goed verzorgd uit.

Het hele seizoen genieten van een levendige en onderhoudsvriendelijke tuin

27 april 2021

De dames Van der Lugt-Cox lieten in 2019 door Jonkers een nieuw ontwerp maken voor hun achtertuin. De oude tuin was vrij bewerkelijk, niet overal even toegankelijk en de verhardingen hadden hier en daar oneffenheden door opkomende boomwortels. Ook stond er een grote den in de tuin die niet meer vitaal was en verwijderd diende te worden. Bas Janssen van Jonkers ging aan de slag met een tuinontwerp en beplantingsplan, waarna de hoveniers van Jonkers de nieuwe tuin hebben aangelegd.

Tuintip: goede manieren om onkruid natuurlijk te bestrijden

22 april 2021

Iedereen heeft er last van: onkruid. Of het nu in jouw eigen achtertuin is, op een bedrijventerrein of in het openbaar groen; onkruid groeit overal. Onkruid zijn plantjes die op een ongewenste plek gaan groeien. Er zijn verschillende manieren om deze plantjes te bestrijden. Zo is er een verschil tussen chemische onkruidbestrijding en niet chemische onkruidbestrijding. Ook is het effect van een methode sterk afhankelijk van de soort plant. Jonkers legt uit hoe je het beste aan de slag kunt gaan!

Japanse Duizendknoop

19 april 2021

De Japanse Duizendknoop is één van de meest invasieve exoten die we in Nederland tegen komen. De plant duikt op steeds meer plekken op en is moeilijk te bestrijden. Het probleem van deze plant is de enorm sterke groeikracht. Hierdoor kunnen inheemse planten niet groeien en brengt hij veel schade toe. Hoe deze plant in Nederland terecht is gekomen en hoe hij zich verspreidt, leggen we in dit artikel aan je uit.

Tuintip: Japanse Duizendknoop bestrijden

12 april 2021

De Japanse Duizendknoop is één van de moeilijkste planten om te bestrijden. Door zijn enorm sterke wortels, groeit de plant snel en kunnen ze niet alleen inheemse planten schade toe brengen, maar ook gebouwen en wegen kapotmaken. Wanneer je de wortels van deze plant niet goed verwijdert, groeit de plant snel weer terug en ben je er maar tijdelijk vanaf.