Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 429 berichten.

Doe ook een biodiversiteitsscan en ontdek de actuele status van de biodiversiteit op jouw terrein

01 november 2022

Wil je op jouw bedrijfsterrein een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit? Maar zoek je nog naar een passende invulling? Vraag een biodiversiteitsscan aan bij Jonkers!

Nieuw: Quickscan flora en fauna

05 september 2022

Voor aanvang van sommige ruimtelijke werkzaamheden, ben je volgens de Wet natuurbescherming verplicht om eerst ecologisch onderzoek te doen naar aanwezige flora en fauna. Dit geldt bij werkzaamheden zoals het slopen van een gebouw, het renoveren van een monument of het aanleggen van een nieuwe woonwijk of snelweg. Pas wanneer met een Quickscan in kaart is gebracht welke soorten en habitats aanwezig zijn, kun je met de geplande werkzaamheden starten. Jonkers heeft ecoloog Max van Gemert in dienst die deze Quickscan voor jou kan uitvoeren.

Voorjaarsbeurt: maaien, mulchen en mesten

07 februari 2022

In maart, en het mag tot midden april, is het goed om de vasteplanten die geplant zijn volgens het GreentoColour®-concept kort bij de grond af te maaien. Het maaisel, de mulch, kun je het beste laten liggen, omdat hieruit in de loop van de zomer de opgeslagen voedingsstoffen weer tevoorschijn komen en gewerkt wordt aan het op peil houden van het organische stofgehalte in de bodem.

Bouw samen met Jonkers aan de Groene Stad van de Toekomst!

10 januari 2022

Jonkers gelooft in de ontwikkeling van de Groene Stad van de Toekomst, voor huidige én toekomstige generaties. Daarom is het onze missie om samen met onze partners, klanten én leveranciers deze groene stad vorm te geven. Dit doen we op verschillende manieren. Ontdek hoe wij dit doen!

Aangenaam: Projectmanager Koen

04 januari 2022

Graag stellen wij jou voor aan Koen. Koen is sinds november 2021 in dienst bij Jonkers als Projectmanager en adviseur, gericht op de specialisaties RANOX natuuraannemer, Heem natuurontwikkeling, GreentoColour® en Natuurlijk spelen. Koen haalt voldoening uit zijn werk als hij ziet dat de flora en fauna bij een project goed gedijen dankzij de uitgevoerde werkzaamheden.

Basisregels bomen snoeien

03 januari 2022

Voor de meeste bomen geldt dat het najaar en de winter de beste seizoenen zijn voor de snoei. Wanneer de bomen hun blad verloren hebben, is de vorm van de boom beter zichtbaar en zie je duidelijker welke takken van de boom gesnoeid moeten worden. Lees onze basistips voor een goede boomsnoei en ga aan de slag!

Ontdek hoe natuurvriendelijk jouw tuin is; doe de check! 

02 december 2021

Wil je jouw tuin een stukje natuurvriendelijker maken? Dan heeft IVN Zuid-Holland een leuke tool voor jou: De Vriendelijke Tuincheck! Hiermee kun je in een handomdraai jouw tuin een stuk natuurvriendelijker maken.

Steeds meer gemeenten verrijken plantsoenen met kleurrijke GreentoColour®-beplanting

01 december 2021

Jonkers werkt sinds 2011 met het vaste plantenconcept GreentoColour® van plantenkweker Griffioen in Wassenaar. Een concept dat een langdurig en kleurrijk resultaat garandeert. Bekijk het resultaat in de gemeente Horst aan de Maas.

Tips bij het kopen van een kerstboom

30 november 2021

Kerst staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat veel mensen hun huis opvrolijken met sfeervolle kerstversieringen. Een mooie kerstboom kan dan niet ontbreken. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het uitzoeken van een goede kerstboom? Lees onze tips en ontdek welke kerstboom het beste bij jou past.