Doe ook een biodiversiteitsscan en ontdek de actuele status van de biodiversiteit op jouw terrein

Doe ook een biodiversiteitsscan en ontdek de actuele status op jouw terrein 

Wil je op jouw bedrijfsterrein een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit? Maar zoek je nog naar een passende invulling? Vraag een biodiversiteitsscan aan bij Jonkers! Wij brengen in kaart hoe het met de biodiversiteit op jouw terrein gesteld is en geven tips en tricks voor het verbeteren ervan. Zo helpen wij jou met het vermeerderen van de inheemse flora en fauna op jouw terrein.

Werkwijze biodiversiteitsscan

1. Onze ecoloog Max komt persoonlijk bij jouw bedrijf langs om een biodiversiteitsscan uit te voeren. Hierbij maakt hij gebruik van de 'Meetlat Biodiversiteit in de Praktijk®'. Dit is een meetmethode waarmee we objectief kunnen vaststellen hoe het gesteld is met de biodiversiteit op jouw terrein.

2. De meetmethode geeft punten aan indicatoren om objectief het soortenrijkdom in kaart te brengen op het terrein. Zodat je deze kunt bijsturen ten gunste van het soortenrijkdom.

3. Vervolgens verwerkt Max al zijn bevindingen en mogelijke verbeterpunten om de biodiversiteit op jouw terrein te verbeteren in een overzichtelijk adviesrapport.

4. Samen met jou als opdrachtgever werken we aan de hand van het rapport een effectief plan van aanpak uit. De hoveniers van Jonkers kunnen jou helpen bij de uitvoering van dit plan om zodoende de biodiversiteit een duurzame, positieve boost te geven.

5. Optioneel kunnen we de ontwikkeling van de biodiversiteit op jouw terrein monitoren en na een periode nogmaals een biodiversiteitsscan uitvoeren. De resultaten delen we met jou in een overzichtelijk verslag.

Biodiversiteitsscan

Biodiversiteitsscan

Biodiversiteitsscan

Biodiversiteitsscan

Biodiversiteitsscan

Biodiversiteitsscan

Biodiversiteitsscan

Biodiversiteitsscan

Tip: Betrek ook jouw personeel bij het verbeteren van de biodiversiteit op jouw terrein. Leg bijvoorbeeld uit welke biodiversiteitsbevorderende maatregelen je neemt en waarom. Een mooi voorbeeld van hoe je dit kunt doen, toont het bedrijf ACS Cleaning in Blerick.

 

Vraag ook een biodiversiteitsscan aan en maak werk van jouw eigen biodiversiteitsimpuls!

Bekijk ook eens onderstaande pagina's: 

ACS Cleaning legt bloemrijke entree en voedselbos aan

ACS Cleaning legt voedselbos aan

Biodiversiteitsscan

Vraag hier de biodiversiteitsscan aan

Bewust bouwen aan biodiversiteit

Bewust bouwen aan biodiversiteit