Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 64 t/m 72 van in totaal 429 berichten.

Aangenaam: Erwin

18 september 2020

Vijfentwintig jaar geleden ging Erwin aan het werk bij Jonkers hoveniers. Erwin’s vader heeft altijd als hovenier gewerkt, zijn oom had een kwekerij en een andere oom werkte in de slateelt. Je kunt dus wel stellen dat de groene vingers hem in de genen zitten. Tijdens zijn loopbaaan koos Erwin ervoor zich te specialiseren in daktuin. Maak kennis met Erwin!

Bewoners Sphinx-terrein Maastricht wonen midden in de stad mét groen

04 augustus 2020

Op het Sphinxkwartier in het hart van Maastricht zijn ruime appartementen, luxe penthouses en mooie stadswoningen met tuin gerealiseerd. Jongen Bouwpartners in Landgraaf gaf Jonkers daktuinen de opdracht om twee daktuinen aan te leggen op dit indrukwekkende nieuwbouwterrein.

Top 5 eetbare planten

03 augustus 2020

Vaak denken we bij onze plantenkeuze vooral aan kleuren, bloeiperioden en aan het soort bloem of blad. Wat wij in dit artikel graag met jou willen delen is een top 5 van eetbare planten.

Fruitbomen snoeien in september

31 juli 2020

Om te zorgen voor een goede groei van je fruitbomen, dien je ze regelmatig te snoeien. De beste periode om steenfruit te snoeien is vlak na het plukken in september of na de bloei in mei. Vruchtbomen als peren, appels en pruimen kunnen in de winter gesnoeid worden.

Tips voor een klimaatbestendige tuin

02 juli 2020

Dit jaar beleefden we de droogste lente ooit. En de voorspellingen zijn dat dit steeds vaker voor zal komen. De Limburger vroeg aan Bas Janssen van Jonkers welke tips hij heeft voor een klimaatbestendige tuin.

Droomhuis omringd door parkachtige tuin

29 juni 2020

De familie Michorius kocht aan de Oude Venloseweg een bouwkavel waarop ze hun droomhuis bouwden. Rondom dit huis ligt ruim 1500 m2 grond die Jonkers om mocht vormen tot een verrassende tuin met een parkachtige uitstraling.

Jonkers stapt over op HVO

23 juni 2020

Om onze aarde minder te belasten, is Jonkers in juni overgestapt op Neste My Renewable Diesel. Dit betekent dat vanaf nu de helft van alle bedrijfswagens van Jonkers die op diesel rijden, worden volgetankt met een milieuvriendelijkere variant diesel, ook wel HVO genoemd. HVO is een synthetische diesel die 90% minder CO2 uitstoot.

Fontys Hogeschool Eindhoven kiest voor revolutionair waterretentiedak met Smart Flow Control

22 juni 2020

Het nieuwe gebouw R10 op de campus Rachelsmolen van Fontys Hogescholen in Eindhoven is door Jonkers Daktuinen voorzien van een Optigrün Retentiedak. Op dit groen-blauw dak kan dankzij een revolutionair systeem onder de vegetatie 71 liter hemelwater per m2 geborgen worden. Dit water wordt vervolgens benut voor beplanting, verdamping, koeling en biodiversiteit.

Wageningen University & Research gaat voor groenste parkeergarage

01 juni 2020

In de campusontwikkeling van Wageningen University & Research (WUR) speelt vergroening een grote rol. In maart 2018 werd op de campus een nieuwe parkeergarage geopend. Het streven is dat dit de groenste parkeergarage van Nederland gaat worden. Jonkers realiseerde samen met Van de Haar Groep het groen rondom, tegen en óp het nieuwe gebouw. Nu gaan we terug om te kijken naar het resultaat.