Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 260 berichten.

Zieke es vraagt onze aandacht

17 augustus 2017

De essentaksterfte grijpt hard om zich heen en vormt een bedreiging voor het totale essenbestand in ons land. Het is raadzaam de effecten op tijd in kaart te brengen om ze te kunnen verzachten. Jonkers hoveniers kan u daarbij helpen.

Retentiedak gemeentehuis Landgraaf een lust voor het oog

05 juli 2017

Jonkers daktuinen heeft op het nieuwe gemeentehuis van Landgraaf in oktober 2016 een ‘groen-blauw-dak’ aangelegd in opdracht van Bouwbedrijf Van Stiphout uit St. Oedenrode. Wij waren benieuwd hoe het dak er na 10 maanden uitziet. Zag je in oktober nog vooral een grijze massa, nu staat het vol met kleurrijke beplanting bestaande uit heesters, vaste planten, sedumsoorten en kruiden. Bekijk het resultaat!

Aangenaam: Rob Steltenpöhl

28 juni 2017

Rob Steltenpöhl werkt bij Optigroen Dak- en Gevelbegroeiing als Product- en Systeemmanager. Tijdens zijn studie Tuin- en landschapsinrichting aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp liep Rob stage bij Optigroen en kwam toen voor het eerst in aanraking met dakbegroeiing en de unieke thermische eigenschappen hiervan.

Plant van de maand juli: Waterviolier

28 juni 2017

In de late lente en vroege zomer steken de bloempjes van de Hottonia palustris hun kop op boven het wateroppervlak. Deze zoetwaterplant produceert veel zuurstof in het water en biedt bescherming voor waterdieren. Vanwege al deze bijzondere eigenschappen is de Waterviolier plant van de maand juli.

Overwin water met een waterklare tuin

27 juni 2017

In onze directe omgeving krijgen we steeds meer te maken met wateroverlast. Het riool is bij extreme neerslag niet altijd in staat om water snel af te voeren. Jonkers hoveniers is partner van Waterklaar om een bijdrage te leveren aan duurzame oplossingen om wateroverlast tegen te gaan.

Tuintip: beregening

27 juni 2017

Op warme dagen verdampt er meer water dan dat er neervalt. Dan is het belangrijk om uw beplanting te besproeien. Gebruik voor het sproeien het liefst regenwater dat u heeft opgevangen in een regenton of grondwater. Water geven kan met een gieter, met een tuinslang of met een beregeningsinstallatie. Wij even u graag enkele tips over het beregenen van uw tuin.

Automatische beregening op een intensieve daktuin

27 juni 2017

Eén van de dingen die niet kan ontbreken op een intensieve daktuin is automatische beregening. Afhankelijk van de beplanting kijk je welke soort beregening het meest effectief is. Jonkers daktuinen werkt altijd met beregeningsinstallaties van het merk Rainbird.

Plant van de maand juni: Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’

29 mei 2017

De Nepeta plantenfamilie staat ook wel bekend als ‘Kattenkruid’. Nepeta faassenii kennen we als ‘Grijs Kattenkruid en de Nepeta faassenii ´Walker´s Low´is een gecultiveerde soort. Deze wordt door Jonkers hoveniers veel toegepast binnen Green to Colour® beplanting.

Subsidie voor afkoppelen regenpijp in je tuin

29 mei 2017

Waterschap Limburg en 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg geven 29 mei het startsein voor subsidieregelingen in de strijd tegen wateroverlast. De regeling is bedoeld als extra stimulans voor onder meer burgers, bedrijven en woningbouwverenigingen om zelf bij te dragen aan het voorkomen van wateroverlast.