Alle nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht 

Hier vindt u het laatste nieuws van Jonkers hoveniers, voorbeeldprojecten, tuintips en in de rubriek 'Aangenaam' leest u meer over de mensen bij Jonkers hoveniers. Met behulp van de filters, krijgt u een overzicht van de voor u interessante berichten.

Bericht 1 t/m 9 van in totaal 259 berichten.

Plant van de maand juni: Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’

29 mei 2017

De Nepeta plantenfamilie staat ook wel bekend als ‘Kattenkruid’. Nepeta faassenii kennen we als ‘Grijs Kattenkruid en de Nepeta faassenii ´Walker´s Low´is een gecultiveerde soort. Deze wordt door Jonkers hoveniers veel toegepast binnen Green to Colour® beplanting.

Subsidie voor afkoppelen regenpijp in je tuin

29 mei 2017

Waterschap Limburg en 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg geven 29 mei het startsein voor subsidieregelingen in de strijd tegen wateroverlast. De regeling is bedoeld als extra stimulans voor onder meer burgers, bedrijven en woningbouwverenigingen om zelf bij te dragen aan het voorkomen van wateroverlast.

Bezoek de nationale tuinweek 2017

29 mei 2017

Groei & Bloei organiseert van 10 t/m 18 juni weer de Nationale Tuinweek met dit jaar als hoofdthema: Kruiden! Een spetterende week vol groene activiteiten in het land; van fietstocht tot tuinconcert!

Aangenaam: Rob Vercoulen

26 mei 2017

In maart zijn 13 medewerkers van de WAA Groep bij Noord-Limburgs Groen (NLG) in dienst gekomen. Met deze overname en met de huidige kansen in de markt is NLG klaar voor de volgende levensfase. Daarom is per 1 januari Rob Vercoulen aangesteld als bedrijfsleider van NLG. Maak kennis met Rob.

Tuinaanleg Familie van Dijk

26 mei 2017

De familie Van Dijk woont sinds een jaar in een prachtig huis aan het Waterloopark in Steijl. Eerst werd de woning ingericht en toen was de tuin aan de beurt. Terwijl William van speelse vormen houdt, gaf Nancy de voorkeur aan een strakke belijning. Mark van Mierlo ging met deze wensen aan de slag en zie hier het resultaat.

Noord Limburgs Groen neemt deel groenactiviteiten WAA groep over

23 mei 2017

WAA groep N.V. uit Venlo draagt met ingang van 6 maart 2017 haar groenactiviteiten voor bedrijven en instellingen over aan Noord Limburgs Groen. Noord Limburgs Groen (NLG) is een allround groenvoorzieningsbedrijf met een sterk sociaal-maatschappelijk DNA.

Tuintip: Maak je tuin insectvriendelijk

23 mei 2017

Sommigen zien insecten als een plaag, desondanks zijn ze onmisbaar voor onze groene omgeving. Insecten zorgen voor de bestuiving van bloemen. En ze zorgen voor gewasbescherming door het bestrijden van diertjes die wel een plaag vormen. Voor onze groene toekomst is het dan ook belangrijk om insecten een veilige omgeving te bieden.

Aangenaam: Tim Stroeken hovenier onderhoud

01 mei 2017

Nu het groen weer volop groeit en bloeit, is er veel werk voor onze onderhoudshoveniers. Jonkers hoveniers voert tuinonderhoud uit bij bedrijven, instellingen, overheden en ook bij particulieren. Tim Stroeken versterkt sinds kort het onderhoudsteam. Wij stellen hem graag aan u voor.

Onderhoud daktuin Hof van Egmond

25 april 2017

Wooncomplex Hof van Egmond aan de Karel van Egmondstraat in Venlo bestaat uit 35 ruime appartementen met een gezamenlijk dakterras. In juni 2010 is de daktuin aangelegd door Jonkers daktuinen en sindsdien voert Jonkers hoveniers het onderhoud uit.