Ontwerp voorbeelden

Tuinontwerp voorbeelden 

Familie Hendrikx kiest voor tuin met een natuurlijk karakter

Drie jaar geleden kocht de familie Hendrikx een huis in Tegelen dat vervolgens helemaal naar wens werd ingericht. Ook de tuin kreeg een metamorfose. Waar eerst hoofdzakelijk bestrating lag, werd plaats gemaakt voor sfeervolle zithoekjes, biodiverse beplanting en een natuurvriendelijke uitstraling. “Wij houden van kleurrijke planten, en we wilden graag iets toevoegen dat van waarde is voor insecten en vogels”, vertelt Renée.

Het hele seizoen genieten van een levendige en onderhoudsvriendelijke tuin

De dames Van der Lugt-Cox lieten in 2019 door Jonkers een nieuw ontwerp maken voor hun achtertuin. De oude tuin was vrij bewerkelijk, niet overal even toegankelijk en de verhardingen hadden hier en daar oneffenheden door opkomende boomwortels. Ook stond er een grote den in de tuin die niet meer vitaal was en verwijderd diende te worden. Bas Janssen van Jonkers ging aan de slag met een tuinontwerp en beplantingsplan, waarna de hoveniers van Jonkers de nieuwe tuin hebben aangelegd.

Droomhuis omringd door parkachtige tuin

De familie Michorius kocht aan de Oude Venloseweg een bouwkavel waarop ze hun droomhuis bouwden. Rondom dit huis ligt ruim 1500 m2 grond die Jonkers om mocht vormen tot een verrassende tuin met een parkachtige uitstraling.

Een strakke levende tuin

Afgelopen zomer kon de familie Aarts uit Tegelen volop genieten van een volgroeide, bloeiende en levende tuin. In het voorjaar van 2018 lieten zij Jonkers zowel hun voor- als achtertuin geheel renoveren. De organische ronde vormen in de oorspronkelijke tuin, maakten plaats voor een eenvoudig strak ontwerp.

Nieuwbouwhuis aangelegd met speelse en gevarieerde groeninrichting

Een groene aankleding van het nieuwe woonhuis met een gevarieerde, onderhoudsvriendelijke beplanting. Dat waren de wensen van familie van Ark voor de inrichting van hun tuin.

Ontdek de richtlijnen voor het creëren van tuingeluk

De invulling van een tuin is heel persoonlijk en steeds vaker het verlengde van de woonruimte binnenshuis. Geen enkel plan is hetzelfde. Toch zijn er een aantal richtlijnen die aan de basis staan voor ‘tuingeluk’. Ontdek ze ook!

Renovatie achtertuin bij de familie Willemsen in Velden

De familie Willemsen uit Velden wilde graag een tuin die ‘seniorproof’ is, en een tuin die een verlengstuk is van hun woonkamer. Jonkers hoveniers maakte een modern ontwerp en ging vervolgens aan de slag met de renovatie.

Onderhoudsarme tuin verrijkt met bloembollen

Bij Jeroen Janssen in Venlo werd begin 2016 een nieuwe achtertuin aangelegd. Afgelopen week werden 200 bloembollen geplant door onze hoveniers.

Een kleurrijke onderhoudsarme tuin; daar kan iedereen van genieten

Jonkers hoveniers legde twee jaar geleden een onderhoudsarme tuin aan bij familie van Minderhout. Zelfs voorbijgangers kunnen nu van de tuin genieten.

Terug naar Tuinontwerp