Renovatie achtertuin bij de familie Willemsen in Velden

Renovatie achtertuin bij de familie Willemsen in Velden 

07 december 2016

De familie Willemsen uit Velden wilde graag een tuin die ‘ seniorproof’ is, en een tuin die een verlengstuk is van hun woonkamer. Hun oude tuin bevatte onder meer een zitkuil en veel ronde vormen. Jonkers hoveniers maakte een modern ontwerp en ging vervolgens aan de slag met de renovatie.

“Mijn vrouw en ik hebben niet zo’n grote tuin”, vertelt de heer Willemsen. “Daarom wilden wij een tuinontwerp waarin de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk benut wordt. Ook wilden wij graag een onderhoudsarme tuin, en een mooie zonnige plek waar wij ’s avonds en in het weekend heerlijk kunnen gaan zitten en van de tuin kunnen genieten. Al deze wensen zijn in een passend tuinontwerp gegoten.”

Van tuinontwerp tot tuinaanleg

Nadat de familie Willemsen hun wensen met ons had besproken, ging de ontwerper aan de slag met het tuinontwerp. “We zijn goed geholpen bij het maken van afwegingen in de eerste ontwerpfase. We wilden graag dat er in elke periode van het tuinseizoen iets in bloei staat. Ook wilden we planten met verschillende hoogtes. Onze tuin heeft veel schaduwvlakken en veel goed belichte vlakken. Ook daar heeft de tuinontwerper van Jonkers hoveniers goed rekening mee gehouden; elke plant staat op de juiste plek.”

Een tuin die seniorproof is

De familie Willemsen wilde een strak tuinontwerp met zo min mogelijk trapjes zodat de tuin ook ‘seniorproof’ is. Met die reden werden de plantenbakken verhoogd. “Jonkers hoveniers heeft niet alleen rekening gehouden met onze wensen”, vertelt de heer Willemsen. “Ook is rekening gehouden met tuinelementen die behouden konden worden. Zoals de bolacasia’s achter in de tuin; die bieden een natuurlijke bescherming tegen inkijk en zijn mede daarom blijven staan.”

Een ambiance van bloeiende bloemen

“Het was voor ons erg prettig dat Jonkers hoveniers alle facetten voor zijn rekening kon nemen. Van het tuinontwerp tot het leegruimen van de tuin, van het grondwerk tot en met de beplanting. Hoewel ik de tuin zelf wilde beplanten hebben de hoveniers toch hier en daar geholpen. Ook hebben we veel praktische tuintips gekregen. Onze tuin is een verlengstuk geworden van de woonkamer. Tijdens het seizoen kunnen we heerlijk loungen in een ambiance van bloeiende bloemen.”

renovatie achtertuin velden

renovatie achtertuin velden

renovatie achtertuin velden

renovatie achtertuin velden

renovatie achtertuin velden

renovatie achtertuin velden

renovatie achtertuin velden

Bekijk ook onderstaande pagina's 

Tuinaanleg

Onderhoudsarme tuin

Voorbeelden tuinaanleg