Nieuwbouwhuis aangelegd met speelse en gevarieerde groeninrichting

Nieuwbouwhuis aangelegd met speelse en gevarieerde groeninrichting 

Toen de familie Van Ark in 2017 hun huis liet bouwen in Venlo, werd ook de inrichting van de buitenruimte direct in het plan meegenomen. Een groene aankleding van het nieuwe woonhuis met een gevarieerde, onderhoudsvriendelijke beplanting. Dat waren de wensen van familie van Ark voor de inrichting van hun tuin. In de winter van 2017/2018 werd de tuin door Jonkers aangelegd. Nu kunnen ze heerlijk uitkijken op een groene tuin met een speelse en gevarieerde uitstraling.

Een plan voor groen uitzicht

De familie van Ark betrok Jonkers al in de beginfase van het huis bij hun plannen. “Vanuit ons huis wilden we uitkijken op het groen. We hebben Jonkers uitgelegd wat onze wensen waren en Bram Legierse maakte een ontwerpvoorstel”, licht Henk van Ark toe. “Omdat onze kavel 1.500m2 groot is, wilden we de inrichting van de tuin onderhoudsvriendelijk houden, maar wel met veel groen. Ook wilden we graag een groot terras en een oplossing voor de afwatering. Bram is met een tuinontwerp aan de slag gegaan en dat paste eigenlijk al snel bij onze wensen.”

Tuinontwerp

Ruim terras

Ruim terras

Afwatering

Speelse en gevarieerde inrichting

“Rondom het huis en aan de voorkant is de tuin flink opgehoogd. Achterin de tuin hebben we het lager gelaten. Zo ontstaat er variatie en diepte. Als je nu achterin de tuin staat, ligt het huis wat hoger, dat ziet er mooi uit”, vertelt Henk van Ark.

 

Daanaast zijn er diverse typen bestrating toegepast. Een speelse afwisseling van grind en klinkers met een 'V'-graad (zgn. 'keper'-verband). Voor het terras zijn grote 'Schellevis'-betontegels ingezet. Daaromheen werd het groen ingericht. Dit bestaat uit vaste planten van GreentoColour® met afwisselende bloeiperioden. Daarnaast zijn heesters, een gazon en een aantal bomen, waaronder ook drie fruitbomen, geplant. In de voortuin zijn twee wadi’s aangelegd voor de afwatering.

Genieten...

Familie van Ark is tevreden met het resultaat. “De beplanting groeit goed en begint groot te worden. We merken ook al dat het onderhoud minder werk wordt, doordat de beplanting dicht groeit en er dus minder licht aan de grond komt. Afgelopen zomer hebben we al veel kunnen genieten vanuit het ruime terras. We kijken uit op een levende, groene tuin met veel variatie. En als de beplanting over een paar jaar groter gegroeid is, gaat het steeds meer op een park lijken. Dat is toch mooi!”

Bestrating

Bestrating

Oud Hollands hek

Bekijk ook eens onderstaande pagina's: 

tuinaanleg

Tuinaanleg

Tuinontwerp

Tuinontwerp

voorbeeld tuinen

Voorbeeld tuinen