Voorbeelden multidisciplinaire projecten

Voorbeelden multidisciplinaire projecten 

Verduurzaam de stad met een groen dak!

Platte daken in Nederland bieden een groot oppervlak aan onbenutte ruimte. Deze ruimte kan ingezet worden om de stedelijke omgeving te verduurzamen en natuurwaarden terug te brengen. Het bevordert niet alleen het leefklimaat voor de mens, ook diverse flora en fauna doen er hun voordeel mee. Ontdek de feiten!

Kies ook voor een waterklare buitenruimte!

Door klimaatveranderingen krijgen we steeds vaker te maken met wateroverlast en droogte. Gemeenten, bedrijven en particulieren kunnen essentiële maatregelen nemen. Jonkers is partner van Waterklaar en adviseert, begeleidt en realiseert voor iedereen waterklare oplossingen!

Groenste parkeergarage van Nederland

Op 26 maart werd op de campus van Wageningen Universiteit een nieuwe parkeergarage geopend. Het streven is dat dit de groenste parkeergarage van Nederland gaat worden. Jonkers realiseert samen met Van de Haar Groep het groen rondom, tegen en óp het nieuwe gebouw.

Retentiedak gemeentehuis Landgraaf een lust voor het oog

Jonkers daktuinen heeft op het nieuwe gemeentehuis van Landgraaf in oktober 2016 een ‘groen-blauw-dak’ aangelegd in opdracht van Bouwbedrijf Van Stiphout uit St. Oedenrode. Wij waren benieuwd hoe het dak er na 10 maanden uitziet. Kijk met ons mee!

Sylvan kiest voor een natuurlijke benadering

Het bedrijf Sylvan in Horst hecht veel waarde aan biodiversiteit. Jonkers hoveniers legde hier kleurrijke vaste plantenborders aan en een biotoop die is voorzien van een wadi en ingezaaid met wilde bloemen van Heem.

Nieuw gemeentehuis in Landgraaf waterproof dankzij groen-blauw-dak

Jonkers daktuinen werkt aan de realisatie van een ‘groen-blauw-dak’ op het nieuwe gemeentehuis van Landgraaf. Op woensdag 5 oktober 2016 werd de beplanting geplaatst.

Solargroendak Sanoforum Brunssum

Op het dak van het nieuwe zorgplein Sanoforum in Brunssum is een uniek daktuinsysteem aangelegd. Op het daktuinsysteem zijn PV-panelen bevestigd. Hiermee slaat Sanoforum meerdere vliegen in één klap: waterbuffering, zonne-energie én biodiversiteit!

Sylvan verrijkt bedrijfstuin met kleurrijke bloemenweide en diervriendelijke biotoop

Het bedrijf Sylvan in Horst hecht veel waarde aan duurzaamheid. Dit komt onder meer tot uiting door hun nieuw ingerichte bedrijfstuin.

BREEAM keurmerk

Terug naar BREEAM keurmerk