Sylvan verrijkt bedrijfstuin met kleurrijke bloemenweide en diervriendelijke biotoop

Sylvan verrijkt bedrijfstuin met kleurrijke bloemenweide en diervriendelijke biotoop 

23 september 2013

Het bedrijf Sylvan in Horst hecht veel waarde aan duurzaamheid. Dit komt onder meer tot uiting door hun nieuw ingerichte bedrijfstuin. Jonkers hoveniers voorzag een deel van die tuin door kleurrijke vaste plantenborders, aangeplant volgens het GreentoColour®-concept, en bracht een biotoop aan die is ingezaaid met wilde bloemen van Heem natuurontwikkeling.

De oude bedrijfstuin van Sylvan bestond uit veel vaste planten met weinig kleur. De kleur groen overheerste en zorgde daardoor voor een bepaalde saaiheid. "In de nieuwe tuin wilden we meer kleur en variatie", vertelt Jos Geelen van Sylvan. "We genieten nu van veel verschillende bloemrijke vaste planten met allerlei kleuren. Dit creëert een bepaalde frisheid rondom het bedrijfspand, die we ook terug laten komen in de kantine en in de kantoren."

Een lust voor het oog

Naast kleurrijke vaste planten koos Sylvan ook voor een biotoop:

"Het idee achter de biotoop is tweeledig. We wilden graag meer kleur en leven in de tuin. Door de bloemenweide te combineren met een wadi is een omgeving geschapen waar een ruime variatie van bloemen, planten en insecten zich thuis voelen. Gedurende het jaar zullen steeds meer planten en bloemen zich hier ontwikkelen en dieren aantrekken die zich in de biotoop kunnen voortplanten. Er ontstaat een dynamisch geheel dat een lust is voor het oog."

Bedrijfstuin met natuurlijke uitstraling

"Als bedrijf staan we met onze producten midden in de natuur. Sylvan produceert schimmels (zaad) voor champignons; we voelen ons erg betrokken bij alles wat groeit en bloeit", vertelt Jos Geelen. "Al oogde de groene grasweide die we eerst hadden heel verzorgd, een frisse bloemenweide met een mooie variatie aan planten geeft een veel natuurlijkere uitstraling aan de bedrijfstuin. Hij wordt bovendien erg gewaardeerd door onze medewerkers en nieuwsgierige klanten."

Vaste planten border - Sylvan

Vaste planten border - Sylvan

Bloemenweide - Sylvan

Bloemenweide - Sylvan

Bloemenweide - Sylvan

Bloemenweide - Sylvan