Voorbeelden dakbegroeiing

Dakbegroeiing voorbeelden 

De Corisberg: van top tot teen in het groen

De Corisberg in Heerlen is een kleinschalige woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier kunnen zij wonen en zinvol bezig zijn in een geweldig groene omgeving. Zelfs de woonhuizen zijn groen, dankzij de groene daken. De bestaande turfdaken begonnen echter naar beneden te schuiven en vertoonden lekkages. Jonkers daktuinen kreeg de opdracht om alle verzakkingen en lekkages te repareren zodat de groene daken weer vele jaren meekunnen.

Samen met dakspecialisten sterk voor een groener dak

Jonkers daktuinen werkt bij de aanleg van groene daken veel samen met dakbedekkingsbedrijven. In september werd het grijze dak van het Bonnefanten College in Maastricht veranderd in een aantrekkelijke daktuin.

Groendak siert Helmonds nieuwe Theater Het Speelhuis

Met vegetatiematten is het mogelijk om een lichtgewicht groendak te creëren. In Helmond werd het dak van het nieuwe theater Het Speelhuis voorzien van dit ‘ultra’-lichte dakbegroeiingssysteem.

Dakbegroeiing op losliggend dakbedekkingssysteem

Jonkers is gestart met de aanleg van dakbegroeiing bij het nieuwe Moxy hotel in Düsseldorf. De dakbedekking die onder de dakbegroeiing ligt is losliggend. Dat zorgt voor extra uitdaging.

Begroeid dak voor nieuw kindcentrum in Cuijk

Het afgelopen jaar werd er in Cuijk gebouwd aan het nieuwe Integraal Kindcentrum Dassenburcht. Jonkers daktuinen zorgde voor de aanleg van het groendak op dit nieuwe gebouw.

Retentiedak gemeentehuis Landgraaf een lust voor het oog

Jonkers daktuinen heeft op het nieuwe gemeentehuis van Landgraaf in oktober 2016 een ‘groen-blauw-dak’ aangelegd in opdracht van Bouwbedrijf Van Stiphout uit St. Oedenrode. Wij waren benieuwd hoe het dak er na 10 maanden uitziet. Kijk met ons mee!

Nieuw gemeentehuis in Landgraaf waterproof dankzij groen-blauw-dak

Jonkers daktuinen werkt aan de realisatie van een ‘groen-blauw-dak’ op het nieuwe gemeentehuis van Landgraaf. Op woensdag 5 oktober 2016 werd de beplanting geplaatst.

Abdij Lilbosch; één met de natuur

De monniken van Abdij Lilbosch in Echt leven al vele eeuwen van de opbrengst van hun eigen arbeid. Zij kiezen bewust voor landbouw en veeteelt. Op de daken van één van de varkensstallen en op dat van de hooischuur heeft Jonkers daktuinen begin dit jaar beplanting aangebracht. Deze groene daken dragen bij aan een zo duurzaam en natuurlijk mogelijke leefomgeving.

Solargroendak Sanoforum Brunssum

Op het dak van het nieuwe zorgplein Sanoforum in Brunssum is een uniek daktuinsysteem aangelegd. Op het daktuinsysteem zijn PV-panelen bevestigd. Hiermee slaat Sanoforum meerdere vliegen in één klap: waterbuffering, zonne-energie én biodiversiteit!

Dakbegroeiing

Terug naar dakbegroeiing