Laat je omscholen tot hovenier!

Laat je omscholen tot hovenier! 

De laatste jaren loopt het aantal studenten dat kiest voor het hoveniersvak terug. Het tekort aan hoveniersleerlingen wordt in de toekomst voor elk groenbedrijf een probleem. Daarom zet Jonkers zich actief in om jong en oud te informeren over hoe mooi en uitdagend het hoveniersvak is. Hiervoor werken we samen met het onderwijs, bijvoorbeeld door assistent hoveniers aan te nemen die zich via de VHG brancheorganisatie laten omscholen. Ook de VHG timmert hard aan de weg om mensen te enthousiasmeren voor het hoveniersvak, zo lanceerden zij deze zomer de campagne ‘Ik ben groen! Jij ook?’

Branchevereniging VHG maakt zich zorgen over de instroom in de groene beroepen. Bijna 4 op de 10 ondernemers in de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche kampen met een tekort aan arbeidskrachten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Om deze krapte het hoofd te bieden, onderneemt Branchevereniging VHG gerichte activiteiten. Naast projecten om de instroom in het vmbo te bevorderen en de doorstroom naar het groene mbo te stimuleren, is nu de arbeidsmarktcampagne ‘Ik ben groen! Jij ook?’ gestart gericht op zij-instromers.

Ik ben groen! Jij ook?

Met de arbeidscampagne ‘Ik ben groen! Jij ook?’ wil VHG zij-instromers werven voor de groene branche. Zij kunnen o.a. deelnemen aan de VHG Branche-opleiding en solliciteren op de tientallen vacatures in de VHG-vacaturebank.

Werk je al in de sector van de hoveniers en groenvoorzieners en wil je een diploma halen? Of Wil je jezelf omscholen tot hovenier? Of werk je al in de sector van de hoveniers en groenvoorzieners en wil je een diploma halen? Dan is de VHG Branche-opleiding iets voor jou. Jonkers biedt leerlingen van deze opleiding de mogelijkheid om het geleerde meteen in de praktijk te brengen. “Wij willen graag laten zien wat het hoveniersvak inhoudt, wat er bij komt kijken en hoe mooi en veelzijdig het is”, vertelt Jos Jonkers. “Samenwerken met het onderwijs is voor ons dan ook een belangrijk speerpunt.

Vakopleiding in de avonduren

VHG Branche-opleiding is een vakopleiding die in de avonduren wordt gegeven en richt zich op werkenden in de hovenierssector of mensen die in de toekomst als hovenier aan de slag willen. Deelnemers aan deze vakopleiding zijn zeer positief over deze opleidingsvorm. Dat komt onder andere doordat de deelnemers aan deze opleiding vaak wat ouder zijn dan de leerlingen in de reguliere opleidingen, de opleiding in de avonduren plaatsvindt en de inhoud van de opleiding alleen op het vak gericht is.

Wil je meer weten over Jonkers als leerbedrijf? 

Neem dan contact op met:

Jos Jonkers

Bekijk ook eens onderstaande pagina's: 

Intensieve daktuin

Natuur terug met intensieve daktuin

Persoonlijk tuinontwerp

Persoonlijk tuinontwerp

Maak jouw tuin waterklaar

Maak jouw tuin waterklaar