Jonkers hoveniers Venlo

Jonkers zet zich in 
voor biodiversiteit en het klimaat!  

Wij staan klaar  
voor jouw najaarsbeurt! 

Vraag een  
biodiversiteitsscan aan! 

Groen kleurt! 

particuliere tuin

Particuliere tuin

bedrijfstuin

Bedrijfstuin

greentocolour

Openbare ruimte

Groen voor iedereen! 

In de huidige industriële wereld wordt de natuur steeds verder teruggedrongen. Dit terwijl er genoeg mogelijkheden zijn waarin mens en groen hand in hand kunnen gaan. Jonkers hecht veel waarde aan de natuur om ons heen. Het is onze missie om iedereen te laten genieten van groen, op een manier die bij hem of haar past.

Lees meer over Jonkers hoveniers

Laatste nieuws 

Het hele seizoen genieten van een levendige en onderhoudsvriendelijke tuin

De dames Van der Lugt-Cox lieten in 2019 door Jonkers een nieuw ontwerp maken voor hun achtertuin. De oude tuin was vrij bewerkelijk, niet overal even toegankelijk en de verhardingen hadden hier en daar oneffenheden door opkomende boomwortels. Ook stond er een grote den in de tuin die niet meer vitaal was en verwijderd diende te worden. Bas Janssen van Jonkers ging aan de slag met een tuinontwerp en beplantingsplan, waarna de hoveniers van Jonkers de nieuwe tuin hebben aangelegd.

Ontdek de vele voordelen van inheemse beplanting in jouw tuin

Nu steeds meer mensen beseffen dat het met onze natuurlijke omgeving steeds minder goed gaat, is het een goede zaak om onze tuinen nóg natuurlijker in te richten. Naast voederplekken en nestegelegenheden voor vogels en het verbannen van chemische middelen uit onze tuin, is het aanplanten van natuurlijke en inheemse soorten een volgende stap om de biodiversiteit in onze stedelijke omgeving te vergroten. In dit artikel ontdek je het verschil tussen gecultiveerde en inheemse planten én we benoemen enkele inheemse planten die je goed in je tuin kunt zetten.

Roadshow Bonte Berm

Graag nodigen we jou uit voor het bezichtigen van de Bonte Berm! In samenwerking met JUB Holland organiseren we een Roadshow naar projecten waar we een Bonte Berm project hebben gerealiseerd. De diverse partners delen informatie over deze projecten en je kunt met eigen ogen het resultaat bekijken. Het Bonte Berm concept is ontwikkeld door JUB Holland en Natuurpro om de biodiversiteit te vergroten en tevens natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aan te trekken.