Horst aan de Maas verrijkt diverse hotspots met kleurrijke GreentoColour®-beplanting

Horst aan de Maas verrijkt diverse hotspots met kleurrijke GreentoColour®-beplanting 

De gemeente Horst aan de Maas wil haar bewoners en bezoekers graag laten genieten van kleurrijke plantsoenen die tevens de biodiversiteit stimuleren. Op zes locaties in Horst, Horst America en Kronenberg liet deze gemeente in het voorjaar van 2020 door Jonkers de plantsoenen en een plantenbak aankleden met bloemrijke GreentoColour®-beplanting. Bekijk het resultaat.

De GreentoColour®-beplanting is toegepast op enkele drukke punten en tevens zichtlocatie's in de gemeente, bijvoorbeeld bij de entree van het dorp of centraal in een buurtpark. Hier passeren veel mensen die gedurende het seizoen van de vele bloemen kunnen genieten. “Voor elke locatie hebben we een beplantingsplan op maat gemaakt dat is aangepast op de omgevingsfactoren. We hielden rekening met zon, schaduw, grondsoort, ligging in het landschap, type aangrenzende bebouwing, kortom de gehele context”, zegt Bas Janssen projectmanager en -adviseur bij Jonkers. "Het resultaat is zeer kleurrijk en voldoet prima aan de wensen. We krijgen ook positieve reacties van de inwoners", vertelt Hans Henzen, specialist groenbeheer bij de gemeente Horst aan de Maas. "En we zien dat de biodiversiteit is toegenomen. Er vliegen meer insecten op deze locaties dan voorheen."

Smulderstraat America

Smulderstraat America

Smulderstraat Eghaam America

Smulderstraat Eghaam America

“De plantsoenen aan de rand van een gemeente, hebben we dezelfde kleurtonen en structuur gegeven als het omringende landschap. Hier staan bijvoorbeeld ook siergrassen in. Zo vloeit het mooi in elkaar over”, zegt Bas. “De beplanting in plantsoenen langs drukke wegen dienen wat robuuster te zijn en moeten bestand zijn tegen strooizout in de winter. In woonwijken kozen we voor kleurcombinaties met onder andere blauw, paars, roze en wit. Op alle locaties hebben we speciaal substraat aangebracht dat water langdurig kan vasthouden. Met de huidige droge zomers is dat noodzakelijk om de planten gedurende het seizoen vitaal te houden.”

Kronenberg

Kronenberg

Kronenberg

Onderhoud gedurende drie jaar

Jonkers heeft een onderhoudscontract met de gemeente Horst aan de Maas voor drie jaar. In het voorjaar wordt de beplanting gemulcht en bemest, gedurende het seizoen wordt waar nodig onkruid weggehaald. De vochttoestand wordt digitaal gemonitord en indien echt noodzakelijk wordt er water gegeven. Daarnaast geven we garantie op de eventuele inboet.

Zouavenstraat

Zouavenstraat

Zouavenstraat

Zouavenstraat

Wil je meer informatie over GreentoColour®-beplanting?  

Neem dan contact op met:

Bas

Bekijk ook onderstaande pagina's: 

Green to Colour

Meer over GreentoColour®

Voorbeelden Green to Colour

Voorbeelden GreentoColour®

Green to Colour Weert

GreentoColour® Weert