Gemeente Weert kiest voor een kleurrijke leefomgeving

Gemeente Weert kiest voor een kleurrijke leefomgeving 

27 september 2017

In 2016 werd door Jonkers hoveniers het eerste GreentoColour®-project rondom het centrum van Weert aangelegd. Afgelopen jaar kwam hier een project in de Heiligenbuurt van Weert bij en in het najaar wordt een derde project uitgevoerd aan de Kasteelsingel. Elk project heeft zijn eigen wensen en uitdagingen, maar uiteindelijk toch eenzelfde resultaat: een prettige, kleurrijke leefomgeving voor bewoners en voorbijgangers, maar zeker ook voor bijen en vlinders.

Centrumplan voor biodiversiteit

Gemeente Weert vond het belangrijk dat de nieuwe beplanting in het centrum van Weert een leefomgeving vormt voor bijen en vlinders. GreentoColour® biedt dan een uitkomst. “Samen met Griffioen Wassenaar B.V. is het beplantingsplan gemaakt. Dit bestaat voor 80 tot 90 % uit planten waar bijen en vlinders op af komen”, licht Peter Grubben van Jonkers hoveniers toe. "Naast alle GreentoColour®-beplanting heeft de gemeente Weert ook in samenwerking met een basisschool de ontwikkeling van een insectenhotel gerealiseerd. Plus er zijn diverse oude fruitbomen geplant.”

Green to colour weert

Green to colour weert

Green to colour weert

Green to colour weert

Heiligenbuurt

Het kleurrijke centrumplan viel bij veel mensen in de smaak. Zodoende mocht Jonkers hoveniers het afgelopen voorjaar opnieuw een aantal plekken met beplanting vullen in de Heiligenbuurt van de gemeente Weert. “Hier dienden we met weer andere wensen rekening te houden”, vertelt Peter Grubben. “De beplantingsvakken bevinden zich in een woonwijk. De wens van de gemeente en bewoners was om in een deel van de plantvakken wintergroene beplanting te plaatsen, zodat de straat in de winter meer kleur heeft. De uitdaging voor ons is dan om dit op een juiste manier in te passen, zonder al te veel concessies te doen aan het GreentoColour®-concept.”

Green to colour weert

Green to colour weert

Green to colour weert

Green to colour weert

Kasteelsingel

In het najaar wordt een derde project aangeplant langs de Kasteelsingel in Weert. “De Kasteelsingel is een deel van de rondweg rondom het centrum van Weert. Dit is een straat met veel verkeer en er komt ook veel publiek voorbij, bijvoorbeeld wanneer er kermis is. Het is een schaduwrijk gebied door hoge bomen en omliggende flatgebouwen. Hier wordt het beplantingsplan uiteraard op afgestemd.”

Kwaliteit en professionaliteit

Peter Grubben is blij met het resultaat. “Het is prettig samenwerken met de gemeente Weert. En het kleurrijke resultaat mag er zijn. We zijn dan ook zeker trots op deze samenwerking.” Dit wordt ook erkend door Harry Zwinselman van de gemeente Weert: “We zijn erg tevreden over het resultaat en de kwaliteit van het geleverde werk. Het team van Jonkers hoveniers gaat erg professioneel te werk. Ze werken zeer netjes, de communicatie verloopt goed en ook als er een keer iets is, wordt er adequaat op gereageerd. Kortom we zijn vol lof.”

Wil je meer informatie over GreentoColour® in openbaar groen? 

Neem dan contact op met:

Koen Hermans

Bekijk ook onderstaande pagina's: 

Green to Colour

Meer over GreentoColour®

Voorbeelden Green to Colour

Voorbeelden GreentoColour®

Onderhoud Green to Colour

Onderhoud GreentoColour®