Aangenaam: Mark - uitvoerder

Aangenaam: Mark - uitvoerder 

Het voorjaar is in volle gang en het groen groeit volop. Voor onze hoveniers in de buitendienst dus alle hens aan dek om dit bij te houden. Om deze hoveniers op het juiste moment op de juiste plek te krijgen, is een goede organisatie nodig. Deze organisatie ligt in handen van projectondersteuner Mark. Hij vormt de schakel tussen binnen- en buitendienst, klanten en leveranciers.

Na zijn hoveniersopleiding bij Helicon in Nijmegen, heeft Mark tien jaar als hovenier gewerkt. “Ik was met name werkzaam in de aanleg van particuliere tuinen. We maakten mooie projecten, maar ik had toch het gevoel dat ik er meer uit kon halen. Toen heb ik deeltijd een tweejarige opleiding ‘Inrichten openbaar groen’ gevolgd bij Van Hall Larenstein. Na deze opleiding kwam ik in 2006 bij Jonkers terecht als uitvoerder. Zo ben ik na tien jaar vanuit de praktijk de binnendienst in gegaan.”

Hands on in de uitvoering

Het werk dat de projectmanagers aannemen, wordt naar Mark doorgeschoven voor de uitvoering. “Als offertes akkoord zijn, dan komt het werk bij mij voor de uitvoering. Ik maak de complete planning van ‘de jongens’, het materiaal en alle benodigdheden via diverse leveranciers. Ik informeer klanten over de werkzaamheden en zorg dat deze goed verlopen. Zo stuur ik de dagelijkse gang van zaken aan.” Hierbij komt Mark regelmatig in onverwachte situaties terecht die direct opgelost moeten worden. “Vanochtend bijvoorbeeld had één van onze mensen een lekke band. Onze monteur is momenteel ziek, dus ben ik in de auto gesprongen om dit op te lossen. Zo heeft iedere dag zijn eigen verrassingen, dat maakt het werk leuk en afwisselend.”

Bezige bij

In de loop van de jaren heeft Mark diverse werkzaamheden uitgevoerd en specialismen ontwikkeld. Zo was hij een tijd calculator en ontwerper, en nu is hij coördinator gladheidsbestrijding en specialist in boomverankering en beregening. In zijn vrije tijd runt hij ook nog zijn eigen sedumkwekerij.

 

“We doen veel mooie projecten. In de aanleg is het mooi om vanaf nul te beginnen en dan naar een eindresultaat toe te werken, daar haal ik voldoening uit. Maar ook onderhoudsprojecten zijn mooi, zoals het machinewerk dat we voor Noord-Limburgs Groen hebben uitgevoerd. Ik heb er schik in om alles op de rit te houden en ervoor te zorgen dat de klant tevreden is én blijft.”

Bekijk ook eens deze pagina's: 

Groene daken voor gezonder leven

tuingeluk

Inspiratie voor tuingeluk

waterklaar

Maak je tuin waterklaar