Plant van de maand juni: Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’

Plant van de maand juni: Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’ 

De Nepeta plantenfamilie staat ook wel bekend als ‘Kattenkruid’. Nepeta faassenii kennen we als ‘Grijs Kattenkruid en de Nepeta faassenii ´Walker´s Low´is een gecultiveerde soort. Deze wordt door Jonkers hoveniers veel toegepast binnen GreentoColour®-beplanting. We gebruiken deze plant vaak als een bodembedekkend tapijt dat lila-blauw kleurt vanaf juni. Daarom schenken we deze maand graag extra aandacht aan deze kleurige blikbanger.

Makkelijke plant

De Nepeta faassenii ´Walker´s Low´ is een sterke plant binnen het GreentoColour® assortiment. Het is een plant die snel dicht groeit, vaak al in het jaar van aanplant. Deze plant heeft bovendien weinig onderhoud nodig. En door het snelle dichtgroeien, hoeft er weinig geschoffeld te worden. Daarnaast groeit deze plant goed op bijna elke grondsoort. Een effectieve en makkelijke plant dus.

Levendig resultaat

De bloeiperiode van de ‘Nepeta faassenii ´Walker´s Low’ is lang; van juni tot en met september! Dit zorgt ervoor dat de plant menig straatbeeld in de zomer voorziet van een frisse lila-blauwe kleur. Daarnaast biedt de plant een leefomgeving voor insecten als vlinders, bijen en hommels. De plant gedijt goed in stedelijke gebied en draagt bij aan een prettige leefomgeving voor mens én dier.

Verzorging

De Nepeta faassenii ´Walker´s Low´ is onderhoudsarm. Vooral in het eerste jaar zal er onkruid verwijderd moeten worden. Na de bloei kan de plant terug geknipt worden voor een tweede bloei. In het voorjaar dient de plant gemulcht te worden. De plant wordt dan volledig afgemaaid en het maaisel kan blijven liggen als bescherming en voeding voor de bodem.

Kenmerken Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’

Bloeiperiode: Juni t/m september

Hoogte: 30 – 50 cm

Grondsoort: Luchtige zandige bodem

Lichtsituatie: Zon, Halfschaduw

Winterhard: Ja

Bloemkleur: Lila-blauw

Bladkleur: Grijsgroen

Geranium 'Brookside'

Plant van de maand: juli

insectenvriendelijke tuin

Tuintip: insecten vriendelijke tuin

Veronicastrum virginicum 'Album'

Plant van de maand: augustus