Plant van de maand Juli: Geranium ‘Brookside’

Plant van de maand juli: Geranium ‘Brookside’ 

De Geranium 'Brookside' is een kleurrijke plant die bloeit gedurende de zomermaanden. De bloemen zijn blauw van kleur met een wit hartje. De mooie grote bladeren van deze sterke borderplant behouden lang hun groene kleur. In Nederland kennen we deze Geranium als een variant van de Ooievaarsbek.

In een border of als bodembedekker is De Geranium 'Brookside’ staat prima in een border of als bodembedekker. Niet alleen de gekleurde bloemen zijn mooi, deze plant heeft vaak ook een opvallend lekkere geur.

 

Bloemen

De eerste blauwe bloemetjes komen voorzichtig tevoorschijn in juni en staan in juli in volle bloei. U geniet extra lang van deze plant in bloei als u de eerst uitgebloeide bloemen direct afknipt. Er zullen zich dan nieuwe bloemen vormen.

 

Bodem

De Geranium ‘Brookside’ stelt weinig eisen aan de grond, maar krijgt wel graag voldoende water. Een tekort aan vocht leidt tot minder kleur en decoratie in de bloeiperiode en dat is zonde. Snoei de plant na de winter in z’n geheel terug, dan krijgt u er in het nieuwe seizoen weer een mooie vitale plant voor terug.

 

 

Kenmerken Geranium ‘Brookside’

Bloeikleur: Blauw, wit

Standplaats: Zon, halfschaduw

Bladkleur: Groen

Bloeitijd: juni – juli – augustus

Hoogte plant: 40 – 60 cm

Wintergroen: nee

Tuingrond: Niet de droog

Toepassingssuggesties: In een groep of border