Plant van de maand december: Skimmia japonica 'Rubella'

Plant van de maand december: Skimmia japonica 'Rubella' 

De Skimmia japonica 'Rubella' is een wintergroene sierheester uit Oost-Azië. Hij bloeit met wit-roze bloemen. Niet alleen is deze sierheester wintergroen, het is ook een langbloeiende plant. Hierdoor is de Skimmia japonica 'Rubella' erg geliefd. Daarom is dit onze plant van de maand december!

Van september tot en met maart siert deze plant jouw tuin met donkerroze bloemknoppen en in april en mei met lichtroze bloemen. De Skimmia japonica 'Rubella' plant je het beste half in de schaduw, want in de volle zon kunnen de bladeren olijfgroen worden. De plant staat ook graag onder bomen of heesters.

Ook wordt de Skimmia japonica 'Rubella' vaak gebruikt in bloemstukken of kerststukjes. De rood/roze bloemtrossen kun je heel goed combineren met een groen blad. Wanneer je de plant in een bloemstuk gebruikt, blijven de takken tien tot veertien dagen mooi.

Verzorging Skimmia japonica 'Rubella'

Deze plant heeft niet veel verzorging nodig. Wel is het goed om de plant ieder jaar wat tuinturf te geven. Bij strenge vorst is het verstandig de plant te beschermen met bijvoorbeeld noppenfolie. Wanneer de plant is uitgebloeid, kun je hem terugsnoeien, zodat hij zijn compacte vorm behoudt.

Kenmerken Skimmia japonica 'Rubella'

Plantgroep: Sierheesters

Bloeikleur: Roze

Standplaats: Halfschaduw, Schaduw

Familie: Wijnruitfamilie

Bladkleur: Groen

Bloeitijd: Maart – mei

Wintergroen: Ja

Planthoogte: 80 cm - 100 cm

Grondsoort: Goede tuingrond. Niet te nat.

Bekijk ook eens deze pagina's: 

Winterjasmijn

Plant v/d maand december

kerstboom kopen

Kerstboom kopen

Viburnum

Plant v/d maand december