Kom ook in actie voor de Dag van de Duurzaamheid

Kom ook in actie voor de  
Dag van de Duurzaamheid 

Op 9 oktober 2020 is het weer de Dag van de Duurzaamheid! Op deze dag doen duizenden scholen mee aan een duurzame actie. Van een les over afvalscheiding of een conferentie op een Hogeschool tot het meedoen aan de Voorleesactie. Jonkers is zelf ook actief in het verduurzamen van de wereld om ons heen. En daar willen we jou graag bij betrekken. Denk aan het waterklaar maken van je tuin, het aanleggen van een retentiedak en het terugbrengen van de natuur in en rondom de stad met Heem natuurontwikkeling. Daarom brengen we deze landelijke actie graag onder jouw aandacht.

Waarom de Dag van de Duurzaamheid?

Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie. En er samen voor zorgen dat we de aarde niet uitputten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties. Het voorzien in onze eigen behoeften moet dus in evenwicht zijn met dat wat de aarde aankan.

 

Om dit te bereiken, staan we voor grote duurzame uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan energie, klimaat, gezondheid en armoede, ook wel de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) genoemd. In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is daarom belangrijk dat iedereen, zowel jong als oud, duurzaam handelt waar hij kan. Bijvoorbeeld door led-verlichting te gebruiken, je huis te isoleren, je fiets te pakken in plaats van de auto en door je tuin te vergroenen. De Dag van de Duurzaamheid geeft een positieve impuls aan allerhande duurzame initiatieven. Door alle activiteiten van scholen zichtbaar te maken, laten zij zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging al is. Doe jij ook mee?!

Bekijk hier een duurzame actie uit 2019: 

Bekijk ook eens deze pagina's: 

waterklare tuin

Zo maak je een waterklare tuin

Biodiversiteit verhogen

Vergroen je tuin voor meer biodiversiteit

Groene stad

Investeer ook in een groene stad